Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 15:28 - Биохимични различия между расите
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 2261 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 20.03.2018 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всеки човек ще признае, че има различни човешки раси. Африканците, европейците и азиатците могат да бъдат разграничени от пръв поглед, защото расите се различават толкова очевидно една от друга .Въпреки, че основно различията се определят по "цвета на кожата," това е един от най-маловажните фактори, по които расите се различават. Въпреки че много от физиологичните различия между расите са добре установени, често са напълно неизвестни на широката общественост. Точно както някога е било общоприето, че расите се различават в интелекта си, така и проучването на физическите различия, някога се е смятало за напълно почтено. Съвременните данни потвърждават много от възгледите на 19-ти век. Най-доброто доказателство предполага, че расите се различават значително в такива неща, като съзряване, размер на мозъка, плътност на костите, податливост към болести, и може би дори и личностни характеристики.
Расите се различават по цвета на кожата, защото имат различни нива на производство на пигмента меланин. Всички раси имат приблизително същия брой на меланоцитите, но се различават по активните клетки, които произвеждат меланин.
Цветът на кожата се явява физиологичен ефект. Светлата кожа поема 3.5 пъти повече ултравиолетова светлина в сравнение с тъмната кожа. Светлата кожа е развита в северните райони от бялата раса, в тялото на която ултравиолетовата светлина конвентира ергостерола във витамин Д.
Каквато и да е причината, расите не миришат еднакво. Черните и белите са силни, но имат различни миризми, докато много азиатци нямат миризма. Корейците често нямат мирисни жлези, а японците са много малко. През 19 век японците намират европейците за вонящи, че дори и днес общото японско мнение за западняците е "вонящи на масло."
Многократни изследвания са установили, че в сравнение с белите, черните мъже имат в кръвта си по-голямо количество от мъжкия хормон тестостерон. Тестостеронът е пряко свързан с физическата и сексуална агресивност, но също така значително се съчетава и с интелигентността. Мъжете, които са интелигентни, но които имат високи нива на тестостерон е вероятно да бъдат по-успешни, социално и професионално, отколкото интелигентните мъже с ниски нива на тестостерон. Мъжете, които са по-слабо интелигентни, но които имат високи нива на тестостерон е по-вероятно да станат престъпници, отколкото неинтелигентните мъже с ниско ниво на тестостерон. Високи нива на престъпност сред чернокожите са в съответствие с ниската интелигентност и високите нива на тестостерон.
Алкохолизмът изглежда се проявява с различни темпове при различните раси. Азиатците (и американските индианци, с които те са свързани) реагират по-силно към алкохола, отколкото белите. Повече азиатци проявят алергична реакция към алкохола и затова не пият, а много от американските индианци, изглежда имат биологично предразположениост към алкохолизъм. Сред народите има и по патологични случаи. Например 100 % от американските индианци, и почти всички китайци имат липса на ензима лактоза, и затова не могат да пият мляко. По ирония на съдбата, същия проблем имат и 2/3 от сицилианците, като и те също имат проблеми с млякото. Друга разлика е възприятието за натриев бензоат, за европейците той е кисел, а пък азиатците го намират за безвкусен.




Тагове:   мелези,   раси,   психопатии,   метиси,


Гласувай:
4



1. lexparsy - Благодарим пак за информацията за размисъл Радостина
16.03.2018 17:14
Аз винаги приемам с хумор информация, дето винаги се е подразбирала и от живеещите в джунглата, само ако не са ходили на училище ...
Я питай децата дали още им обясняват за чичко Дарвин и за краткия генетичен Възход на Човека... и че негрите са черни, защото много са се пекли на слънце :-)))
цитирай
2. radostinalassa - Отричането на расите се прави с политическа цел
16.03.2018 18:06
Ако се смесват расите много по - лесно ще се сбъдне мечтата им за съкращаването на числеността на хората. Това го разбираме само ние.
цитирай
3. lexparsy - Много добра работа вършиш Радостина…
16.03.2018 19:40
като „подсещаш“ читателите с откъслечна информация от статии…
Който се досеща – да си дочете… Който знае-Знае…
Тогава не си губи времето да чете и да различава… кои статии са запълване на интелектуални дупки или сензация и кои провокативни или подвеждащи…
Аз лично съм научен като Изследвам един проблем да събера информация и да я подложа на синтез и анализ и да направя изводите…ами нека други също… че да дебатираме :-)
Та в контекста… аз бих направил няколко постинга на тема „Еволюция или интелигентен дизайн?“… материали много… но ще резюмирам по памет и разбираемо като за средношколници…
Ще потърся подробно, но по памет още в края на 90-те един микробиолог поканва всички световни учени на конференция за да си сложат подписа дали са съгласни с теорията за „Неразглобяемата система“ на бактериалното камшиче… С много малко думи… то е механизъм, от 5 системи, които сами по себе си могат да „еволюират“ … Но „вероятността „Някой“, и докато… да ги сглоби в работеща система практически е 0 !!!
и точка по въпроса… като бръснача на Окъм…
А иначе пак продължавай да ни подсещаш… имаме време … (kiss)

П.П. Подобно щях да за напиша и славянските Оберги, дето разказваш за един… а те са десетки… и че „свастика“ е един от тях (с по-къси рамена)… Фашисткия се нарича „Фаша“ и от там думата…и пак тема за мнооого последователни постинга…
Понимаеш?
Не се сърди!
цитирай
4. radostinalassa - Как бих могла да се сърдя
16.03.2018 20:04
Не мога да сравня със съобщенията които получавам от анонимен.
Ти сравняваш еволюцията с интелигентен дизайн ?
В какъв смисъл е това. Мисълта на поетите е необятна.
А за камшичето е установено, че не е могло да се получи чрез еволюция в никакъв случай. И учените подозират тук намесата на Твореца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13135045
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години