Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2016 18:29 - Pokemon Go. 5 съвета за безопасна игра
Автор: varg1 Категория: Технологии   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.07.2016 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Номер едно по брой сваляния за няколко дни (а може би и часове) в света, а вече и в България. Предизвикалата истерия игра за мобилни устройства Pokйmon Go вече е достъпна и за своите почитатели с Android и iOS устройства и в България. Малки и големи се втурнаха да преследват покемони по паркове и градинки, радвайки се до уши при всяка находка. Факт е обаче, че носи доста рискове – както физически, породени от безразборното мотаене в търсене на митичните герои, така и за сигурността на личните ти данни. Ето какво е необходимо да направиш, за да се насладиш максимално сигурно на приключението в кибер аспект (и не само): Свали играта единствено от официалните магазини за приложения за Android и iOS. И само от официалния профил на създателите на играта.

Кибер-престъпниците не чакаха втора покана и бързо-бързо създадоха дубликати на приложението. За да си сигурен, че сваляш реалната игра, обърни внимание на броя сваляния до момента, коментарите и рейтинга на приложението, което планираш да свалиш. Ако то съдържа зловреден код, напълно вероятно е опарени потребители да са се изказали негативно и да са дали слаба оценка за него. Не повтаряй чужди грешки.

Не се изкушавай да сваляш и непроверени гайдове и приложения, обещаващи безплатни бонуси за играта. С тяхна помощ е по-вероятно да заразиш устройството със зловреден код, отколкото да напреднеш в играта.

Потребителите на Android могат да сканират сваленото приложение за наличие на зловреден код с решението за мобилна сигурност ESET Mobile Security.

Не използвай Google акаунта си за регистрация

Ако ползваш iPhone те съветваме да не се регистрираш с Google акаунта си в Pokйmon Go. Защо? Много просто, по този начин ще дадеш широк достъп на производителя до твоите лични данни. В това число влизат кореспонденция, история на предишни търсения в браузъра, файлове и др.

Вече си свалил приложението? В такъв случай те съветваме да използваш функцията Revoke access, с която да ограничиш достъпа до личната ти информация.

Сподели приключението с приятел

Обиколката за търсене на покемони с приятел е много по-забавна, както и по-сигурна. До момента не сме чули за инциденти в България, провокирани от играта, но в чужбина това се случва доста често. Визираме физически контузии, причинени от прекомерно „влизане“ в добавената реалност на приложението и игнориране на предмети от реалния свят, които водят до наранявания. Включително и фактът, че играчи стават жертви на грабежи и побои. Заложи на сигурно и вземи приятел със себе си, особено, ако планираш търсене в непознати райони.

Вземи допълнителна батерия

Когато става дума за „енергиен вампир“ не се сещаме точно за Пикачу, но изглежда Pokйmon Go може да се определи като такъв. Приложението изцежда батерията на устройството доста бързо, поради което е препоръчително да носиш със себе си зарядно или допълнително зареждащо устройство. Най-малкото, не би искал да се озовеш на непознато място без батерия и позната посока.

Бъди внимателен

Pokйmon Go може до такава степен да обсеби вниманието ти, че това да доведе до инциденти. От удар в близкия стълб на светофара, до скандали и дори арести. Не позволявай на приложението да те предизвика да направиш нещо, за което е възможно да съжаляваш. Все пак това е просто игра.

А сега е моментът да ти пожелаем приятна и сигурна игра.

http://www.eset.com/bg/about/blog/article/pokemon-security/?utm_source=facebook&utm_medium=post20072016&utm_campaign=pr




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135318
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031