Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2012 21:17 - ЧИПОВЕ ЗА КОНТРОЛ НАД ХОРАТА
Автор: varg1 Категория: Технологии   
Прочетен: 5273 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КАТО ОБОБЩЕНИЕ

Досега са предприети много действия в посока на това хората да бъдат маркирани с чипове. На първо място, достигнатото технологично равнище до голяма степен е обезсмислило конвенционалните хартиени документи (в това число и пари) - заради сравнително достъпните възможности за тяхното фалшифициране и заради затрудненията, свързани с тяхното машинно четене, автоматизирано обработване и проследяване в реално време. На второ място, достигнато е до разбиране за ползата и необходимостта от създаването на унифицирана електронна система с лични данни и информация за хората, стоките и услугите, миграционните процеси, разплащанията, потреблението и др. Подобна система с данни ще позволи да бъде извличана детайлна информация в реално време, да бъде правен незабавен анализ и да бъдат предлагани прогнози с висока степен на вероятност. На трето място, вече се говори за установяването на световно електронно правителство и локални (национални) електронни правителства, които да обединяват унифицираната информация от различните обществени системи - банкова, здравна, образователна, военна, миграционна и т.н. В тази връзка правителствата от "развития" свят (включително и България) вече са напреднали значително със своите програми за "е-Правителство" и "е-Администрация", а медиите все по-агресивно пропагандират "предимствата" на електронните разплащания и електронната идентичност.

БЛИЗКА ПРОГНОЗА

Вероятният сценарий, който предстои във връзка с установяването на безналични разплащания и електронна идентичност, беше дискутиран подробно нагоре в темата. Накратко, с времето режимът ще се затяга малко по малко, докато става все по-невъзможно да се мине без чип. Сега вече българските лични документи са задължително с инсталиран в тях чип, който може да се чете от къси разстояния. Същото се случва с т.н. "електронни билети" в софийския градски транспорт, които постепенно ще станат норма (хартиените предстои да отпаднат скоро). От 2012 г. всяко куче в София трябва задължително да бъде регистрирано с имплантиран в тялото му чип. Стъпката към задължаване на хората да се маркират по същия начин е логически следващата, но ще бъде предизвестена с предлагането на "доброволна атрактивна услуга", която хората без чип няма да могат да ползват. Примерно, в държавната администрация ще можете да си свършите работата за минути благодарение на приетия от вас чип, или да се мотаете няколко часа и да платите по-висока такса, ако сте с конвенционален документ за самоличност. Постепенно някои услуги (които не обхващат всички, но все пак засягат ключови сегменти в обществото) ще стават недостъпни за хора без чип, а накрая ще се ограничи достъпът и до най-елементарни обществени услуги. По предлагането на "атрактивна услуга" и по постепенното изключване на някои възможности за хора без чип ще можем да се ориентираме, че времето е близо. Още една вероятност - да бъде симулирана критична ситуация (терористичен акт, война или пандемия), което ще "принуди" властите да предприемат "спешни мерки" за справяне с положението. Подобен сценарий може да протече и светкавично, ако нещо провокира Световната власт да побърза със своите планове.

БИБЛЕЙСКО ОТКЛОНЕНИЕ - БУКВАЛНО

Без да навлизам в богословски теми, ще си позволя да цитирам за вас няколко пасажа от последната книга на Библията - "Откровение на Иоан Богослов", където според християните се описват "последните дни" на нашата цивилизация. Част от цитатите бяха дадени по-горе, но тук ги събирам на цяло. Причината за това библейско "отклонение" е стряскащата, невероятно конкретна буквалност, с която биват описани интересуващите ни събития.
Цитат
13:16-18 И той (звярът) ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.
Впечатляващо е, че се говори тъкмо за дясната ръка или челото, където "нашите приятели" планират да поставят на хората идентификационния чип. Установено е, че на тези места температурните колебания са най-благоприятни за захранване на устройството. Впечатляващо е и това, че според древните "белегът" (чипът) ще ограничи не друго, а именно купуването и продаването - нещо, което към онова време (преди около 2000 години) не е било чак толкова важно, тъй като повечето хора рядко са търгували и са задоволявали своите нужди със собствено производство, лов и други подобни - вероятно в онова време текстът е стоял странно, но днес той звучи доста актуално. Впечатляващо е и числото шестотин шестдесет и шест - за мен поне не толкова заради някакво особено магическо значение (което не ми е известно), а заради специфичната структура на бар-кодовете, за която ще стане дума след малко.
Цитат
14:9-10 И трети Ангел ги последва, като говореше с висок глас: който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия...
Излишно е да коментирам този текст - оставям го само като индикация за предупреждението, оставено ни от авторите на Библията; поради някаква причина (по-долу ще се спра на този въпрос) те категорично ни указват да не се покланяме на звяра и да не приемаме неговия белег.

СТРУКТУРАТА НА БАРКОДА - БУКВАЛНО

Библейското число 666 наистина стои неразбираемо за повечето от нас (включително и за мен). Вероятно има някакво висше богословско обяснение, но това, което следва, е достатъчно показателно. Както всички знаем, бар-кодовете са измислени с една съвсем практическа цел - да бъде позволено на машините чрез скенер да разпознават визуално числови номера, изписани с поредици от дебели и тънки чертички.
Интересно впечатление правят трите индикации в един стандартен бар-код, разположени съответно в началото, в средата и в края на номера. Така наречените "контроли" представляват малко по-дълги от останалите двойки чертички, които според официално разпространяваната информация са необходими за машинния скенер, за да може да разпознае точно останалата, "четимата" част от номера. Разположени в началото, средата и края на бар-кода, трите контроли са идентични по вид на числото 6, както е показано по-горе. Както знаем, дебелината на чертичките е условна и нямаше изобщо да е проблем, ако за "контрола" беше избрана примерно конфигурацията на числото 5, или ако с избраната двойка тънки чертички беше решено да не се обозначава тъкмо шестицата, а някое друго число. Каква е точната причина не мога да разсъждавам, но е видимо това, че авторите на Библията са казали нещата по твърде буквален начин. Явно е имало защо! Вероятно съзнавайки нарастващата популярност на този факт, "нашите приятели" опитват тук-там да прикриват точното значение на "контролите" - например в дадените образци в Wikipedia чертичките на числото 6 са запълнени в черно... Огледайте някоя опаковка от вафла, цигари или нещо подобно - където се случи да има шестица, казаното по-горе може лесно да се провери.

СЛЕДВАЩИТЕ ЕТАПИ

Както вече се каза, сега предстои да "измислят" причината за преминаване към чип-идентификация. Доводите за това са много - свързани със сигурността, здравеопазването, отчетността, предотвратяване на измами, улесняване на администрацията и т.н. Първоначалната цел ще бъде хората да бъдат просто маркирани с чипове, които не могат да се отделят от тялото. Това означава, че човекът винаги ще стои със своята маркировка и където и да бъде намерен, ще може да бъде идентифициран.

Следващата цел, по която междувременно се работи усилено, е повишаване способностите на чипа да предава и да приема сигнали - както за позициониране от разстояние на търсения човек, така и за проследяване на протичащи в неговия организъм физиологични процеси - температура, пулс, химична среда и други. Това ще позволи на здравеопазването да наблюдава здравословното състояние на своите пациенти, а заедно с това - да се получава информация в реално време за дейностите на човека и евентуални опити за измама чрез изваждане на чипа или повторно имплантиране в тялото на другиго (регистрира се отсъствие на физиологични показатели за периода на изваждането и след имплантацията се появат нови физиологични показатели, които нямат същите параметри като "оригиналните").

Следващата стъпка, за която по-горе се даде един доста интересен материал, е стремежът да бъде поставен под зависимост човешкият мозък и да бъде направлявана по този начин волята на хората. Това трябва да стане посредством интегрирането на особен "невронен чип" в мозъка, който ще се свързва с нервните клетки, за да приема от тях и да им подава сигнали. Авторите на Библията, които до тук демонстрираха доста добро познаване на предстоящото чипиране, не са споменали този етап от развитието на проблема, което (не само то) ме кара да мисля, че по някаква причина този последен етап няма да се състои или поне няма да има масови размери. По принцип се очаква масовото имплантиране на конвенционални чипове да доведе до ракови пандемии, което само по себе си ще предпостави провала на програмата. Освен това, дългоочакваното от всички нас Пробуждане също може би най-после ще отвори съзнанията на мнозина, за да проявят съпротива, по-решителна от очакваното. Не на последно място, твърде възможно е да издухаме човечеството в близките години с атомните си враждебности, което също би прекратило чип-програмата. Така или иначе, ако хората бъдат имплантирани с "невронен чип" и превърнати по този начин в напълно програмируеми био-роботи, самата същност на човека - да бъде Свободно същество - ще бъде подкопана и вече не би имало нужда от нашето съществуване. Така че, историята свършва или непосредствено преди имплантирането на въпросната "мисловно-волева приставка", или се разбива на парчета в следствие едно такова имплантиране.

ПРЕДПОЛАГАЕМИЯТ ИЗХОД

Вероятно съвсем скоро ще започнат да се затягат ограниченията, които правят упорството срещу чиповете все по-неоправдани от "съвременна" и "цивилизационна" гледна точка. Общата нагласа е, че повечето хора ще си сложат чип - от радост спрямо "новите придобивки" или от страх, че ще изгубят предишния си начин на живот или ще бъдат наказани и принудително чипирани, ако откажат. И в двата случая на такива хора не им се вещае нищо добро - било заради канцарогенния повсеместен контрол, било заради бълваните от библейския текст "проклятия".

Независимо от всичко обаче, ще остане една малка прослойка от хора, които няма да искат да се чипират и - по-важното - ще предприемат мерки срещу това.

Най-банално е бягството в гората (или в планината), което би сблъскало повечето от тези хора - досега живели предимно пред своите компютри и получавали храната си от магазините - с липсата на всякаква подготовка за оцеляване в диви условия. Разбира се, ще има и малко "подготвени диваци" сред тях, които умеят да намират храна, да ловуват, да правят заслони и други скаутски работи, и те по всяка вероятност ще успеят да се измъкнат, ако не ги засече "правителственият радар" и не ги наобиколят "силите за сигурност".

Ще има и такива, които ще изберат оставането в цивилизационната инфраструктура (градове, села, индустриални селища) и ще опитат да живеят по криминален или по клошарски начин. Криминалните ще успеят само в случай, че и преди това са били добре запознати с този начин на живот и умеят да се справят добре с неговите трудности. Клошарите ще трябва да се спряват с хигиената, търсенето на храна и опазването на здравето - в условия, които определено не са благоприятни. И двата вида "градски плъхове" ще трябва да се научат да убягват на системите за наблюдение и контрол, които предстои да стават все по-мощни.

Вероятно някаква дегизировка също ще им бъде необходима. Това преминава и към третия вид - онези, които ще изберат хакването на системата. Това ще бъдат хора, които няма да променят живота си с нищо друго, освен с това, че ще се опитат да "обезсилят" чипа и да живеят привидно с имплантиран чип. Мнозина ще правят опити да изваждат чиповете от телата си или да ги повреждат вътре, да заглушават сигналите им, да ги препрограмират или да ги подшиват под дрехата си така, все едно са имплантирани в тялото им. Вероятно първите модели ще е сравнително лесно да бъдат "излъгани", но с времето това ще става все по-трудно. И тъй като чипирането е особено важно за Световната власт, подобни измамни манипулации ще се наказват сурово. Но ако тези хора успеят, ще бъде вълнуващо да пребивават в "матрицата" и да "обезсилват" чиповете на хората. (Библията мълчи по въпроса за хората, които са си извадили чипа и не става ясно дали те така или иначе ще бъдат увредени, или изваждането на устройството ги "изчиства" от вредните му последици.)

Вероятно (без да навлизам в езотерични отклонения) ще има и такива хора, които ще изберат да осъществят някакъв вид "духовно спасение" за себе си и за своите близки. Няма да коментирам естеството, качествата и ефективността на подобни "пътища", но това ще бъдат хора, които ще изберат да се молят, да медитират, да извършват магии или нещо друго, което да им осигури защити срещу настъпващото чипиране или дори евентуално да ги "изведе" от този свят в друга реалност, където чипирането не може да ги досегне. Сред онези, които вярват в подобни неща, се разпростира и надеждата, че подобни молитви, медитации и т.н. могат дори да преобърнат "хода на историята" и да способстват за избягване на събитията, описани в настоящата тема. Лично на мен не ми изглежда нещата да вървят в такава посока, но това не означава, че е невъзможно.

ТВОИТЕ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ

Ако не искаш да станеш просто овца-свидетел на собственото си маркиране, е необходимо още сега - веднага - да предприемеш действия за своята подготовка. Не знам какво включва това: отиване на скаутски лагер и започване на тренировки, или купуване на едно устройство и неговото хардуерно-софтуерно разцъкване, или потъване в дълбоко и сериозно молитвено-медитативно занимание. При всички случаи обаче времето е близо и ти (както и всички ние, разбира се!) се нуждаеш от твоите реални действия, освен разбира се ако не смяташ, че чипирането е нещо добро за теб. Успех! Гласувай:
4
0Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14319180
Постинги: 16887
Коментари: 9157
Гласове: 67908
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930