Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2018 23:48 - Гошо Вратарчето съсипа синя България, Левски остана с калъфките
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отборът на Славия е новият носител на Купата на България. "Белите", пишеСпортал.бг. победиха с 4:2 след изпълнение на дузпи Левски пред над 33 000 зрители на стадион "Васил Левски". Големият герой се казва Георги Петков, който спаси три дузпи. Една в редовното време, след което и две от четирите изпълнени срещу него.

Двата тима не успяха да си вкарат гол в продължение на 120 минути. Редовното време завърши 0:0, след като "сините" пропиляха множество положения, включително и дузпа в 12-ата минута след удар на Жорди Гомес, която беше спасена от Георги Петков. Именно вратарят е основната причина срещата да бъде в продължение, тъй като в 88-ата минута изби удар на Обертан в гредата.

Около 33 000 зрители приветстваха футболистите, като близо 30 хиляди са феновете на "сините", които бяха приготвили специални хореографии в препълнените Сектор "В" и Сектор "Б". 

На терена срещата започна равностойно, но в 10-ата минута Никола Попов отсъди дузпа за "сините" за игра с ръка на Владислав Узунов. Зад топката застана Гомес, който стреля вдясно, но Петков с отличен рефлекс изби.

Минута по-късно испанецът се размина с топката фронтално срещу вратата, след което Паулиньо стреля слабо от 10 метра и Петков спаси.

Обертан проби в 14-ата минута, но стреля в аут, а в 17-ата минута Тиам с глава направи сериозен пропуск.

В 23-ата минута Митрев изби центриране на Галин Иванов, като се сблъска с Чунчуков и трябваше лекарските екипи да влизат на терена.

Малко след това Андреа Христов повали Обертан, който се откъсна по дясното крило. Защитникът получи жълт картон. При центрирането на Гомес от фаул, Яблонски и Буш се разминаха с топката, която мина на сантиметри от дясната греда на Петков.

Паулиньо направи нов сериозен пропуск, след като преодоля двама защитници, но след това прати топката в аут.

Галин Иванов стреля от фаул, но Митрев спаси, а "сините" продължиха да бъдат по-активни, като този път пропуск направи Иван Горанов, който нахлу отляво, но стреля слабо и ветеранът спаси.

Последните минути на първата част нямаше голови положения, а втората част започна с нов лош удар на Буш.

Карабельов стреля над гредата. Определено мачът стана по-бавен, а реферът даде няколко картони. Най-активният от "сините" Обертан нахлу отдясно, като извади остро топката, но нито един негов съотборник не успя да засече в празната врата и Шоколаров изби в корнер.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед продължи да търси топката, но без да се създава голова възможност. Такава се откри пред Буш в 77-ата минута, когато румънецът се откъсна от защитата, спря хубаво топката, финтира бранител, но стреля високо над гредата.

В 80-ата минута бомбен шут на Обертан от над 22 метра беше избит в корнер със сетни усилия от Петков. След центрирането от ъглов удар Тиам отново пропусна с глава, като този път прати топката над вратата.

Роси смени Гомес с Милош Цветкович. Сърбинът помогна на Левски да натисне, като центрира няколко пъти опасно. В 87-ата минута Чунчуков легна на земята, тъй като нямаше сили, но "сините" продължиха да играят. Атаката завърши с нов силен удар на Обертан, който от добра позиция стреля, вратарят обаче изби в лявата греда, като отново спаси вратата си.

Йомов смени Чунчуков, а в даденото пет минути продължение на редовното време, Горанов не успя да стреля от добра позиция. Яблонски пък спря Димитров при бърза контраатака на Славия.

И в продълженията "сините" търсеха гола, докато "белите" се защитаваха. Антонио Вутов смени Буш в 97-ата минута, а Петков отново беше блестящ в 104-ата минута, когато плонжира и изби удар на Тиам.

https://www.flagman.bg/article/157421



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20212254
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930