Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2017 14:13 - В Левски е страшно! Спас Русев на сбогуване: Принуден съм да се оттегля. Клубът фактически е във фалит
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спас Русев обяви официално, че се оттегля от Левски. Като основна причина той посочи, че е принуден да го направи заради феновете. Собственикът на част от акциите допълни, че през времето, в което бе на "Герена", е бил подложен на натиск и унижение. Спас Русев уточнява, че предоставя акциите на "така наречените" фенове и ще предложи същото да направи и Даниел Боримиров.

Ето официалното изявление на Спас Русев пред сайта на Левски:

Футболът съществува, защото е красива игра. Радва милиони хора. Вдъхновява малчугани да постигат успехи на терена и извън него. Създава приятелства. Сплотява семейства, които заедно гледат и изживяват мачовете на любимия отбор. Футболът съществува заради своите почтени почитатели. Мъже и жени, момчета и момичета, които са привърженици на даден отбор, подкрепят го, следят изявите му. Почтено.

Днес е последният ми ден в Левски.

Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб Левски, превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитателите на отбора, заради които футбола съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели.

Очевидно е време ръководителите на въпросните фенски организации, които твърдят, че знаят и могат да управляват клуба, да се заемат с това.

Когато станах собственик на “Левски” заявих, че работата за отбора е кауза за мен. Влязох в клуба с най-искрените намерения “Левски” да е успешен клуб. След направения одит на Earst & Young се оказа, че “Левски” е практически във фалит. Мой приоритет стана съществуването на клуба - погасяване на задължения, стабилизиране на финансовото положение, внасяне на необходимото спокойствие в играчите и треньорския щаб.

Започнах да работя в трудна ситуация - футболистите бяха селектирани от други хора, треньорът напусна без причина, така наречените фенове бойкотираха и прогониха почтените почитатели от трибуните, аз и семейството ми бяхме подложени на непрекъснат натиск и унижение.

Във връзка с това, връщам акциите в клуба и ги предоставям на организациите на т.нар. фенове. Ще предложа и на Даниел Боримиров да направи същото.

Нека онези, които претендират, че милеят за “Левски”, да поемат бъдещето на клуба в свои ръце. Време е да напуснат комфортната зона на своята анонимност и да застанат пред почтените почитатели на “Левски” с имената си. Защото времето за скритите атаки, подмолните действия и скритите интернет "трол" злодеяния изтече. Мога с ръка на сърцето да кажа, че атмосферата около клуба е токсична и злонамерена. Такава е, защото хора без имена, скрито, зад завесата, на която пише измамното “фен клуб”, се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб.

За мен “Левски” е почтена кауза. Не мога да остана в клуб, подложен на атаки от хора, за които “Левски” е само мнима кауза. Искам още веднъж да подчертая, че аз застанах отпред с името си от първия ден. Бях искрен в намеренията си, честен в действията си до последния ден. Така ще бъде и занапред.

http://www.blitz.bg/sport/levski/v-levski-e-strashno-spas-rusev-na-sboguvane-prinuden-sm-da-se-otteglya-klubt-fakticheski-e-vv-falit_356027.html?utm_medium=Facebook&utm_campaign=sport&utm_source=blitz




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123676
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031