Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2016 18:34 - ФК Шумен преустановява участието си във В група
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Шумен няма да има представителен отбор през започващия сезон 2016/2017 заради крайно негативното отношение на кмета на града Любомир Христов, алармира президентът на клуба Красен Кръстев, който спира финансирането.

 

Кръстев добави, че освен пряката вина на кмета на града, който е тотално незаинтересован за състоянието на популярнатаигра в града, много сериозно трябва да се замислят и ръководителите на управляващата политическа партия в България ГЕРБ, които гарантирали, че техният кандидат за градоначалник ще се обърне с лице към проблемите на спорта. Така четири дни преди обявяването на състава на Североизточната В група за новото първенство, ФК Шумен се оттегля от участие.

 

"Спирам финансирането и няма да има представителен отбор. Но смело заявявам, че всичките проблеми идват от кмета на града Любомир Христов. Чухме хиляди обещания по време на предизборната му кампания, а после подви опашка и излъга всички. Футболът в Шумен спира на прага на своята 90-годишнина. "Не можете да си представите този човек колко е незаинтересован, че младите хора, че спортните таланти на неговия град, на управлявания от него Шумен, си отиват, напускат, демотивират се и спират да се състезават. Що за стопанин на града си ти?".

 

"Но не по-малка е вината и на Политическа партия ГЕРБ, която наистина наричах моята партия, защото повярвах, че хората там искат да направят промяна в България. затова няма как да подмина лидерите й Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които ни обещаваха, обещаваха. "Благодаря им", каза още Кръстев. Само искам да ги попитам: когато номинираха Христов за кмет, проучиха ли го добре или просто име е все тая за град Шумен?, който след решението да се оттегли от финанисирането на клуба, се мести да развива бизнес и да живее в Швейцария. "Предполагам, че всички са наясно, че спортните хора са електорат. Но искам да кажа, че електоратът ще си каже думата на следващите избори. Бяхме коментирали преди общината да се включи активно в издръжката на клуба, а аз с мои средства да надграждам. Но с гласувания бюджет от 200 000 лева за целия спорт, няма как да се случи нищо. В Шумен местната власт вече погреба щангите, сега си отива футбола, а скоро ще приключи и хандбала, добавя оттеглилият се президент. Той посочи като куриоз, че негови приятели, които живеят в Хондурас, му изпратили пари, за да спасяват отбора, но кметът отново не се трогнал.

 

"Алармирам нашия кмет, че е добре да се вслуша в думите на колегата си от Поморие Иван Алексиев, който каза: Ако един кмет каже, че няма как да развива спорта в града си, по-добре да си хваща багажа и да си заминава. Защото отборът се казва ФК Шумен, той е на града, а не мой частен. Ако съм искал, щях да си направя частен клуб, но аз давах толкова пари заради това шуменци да знаят, че има някой да мисли за града, добави Кръстев. Президентът на клуба, който е и бивш футболист, прие с насмешка обясненията, че и в Шумен ще се строи зала, каквито взеха да никнат и по другите градове. "Кой ще влезе в тая зала, след като приключиха всичко и спортът почти умира. За какво я строят сега, вместо да инвестират в най-важното- в хората, в човешкия потенциал? Обяснявам как другите градове поддържат спорта си, а заместник-кмета на града Найден Косев ми обяснява, че това в Монтана, което се случва, с този бум на отборите им, било напълно незаконно".

 

Кръстев обясни, че стадион "Панайот Волов" в Шумен е в окаяно състояние, въпреки 36-те хиляди лева, които той е вложил в ремонтни дейности. Есента и зимата в съблекалнята тече вода, мазилката отвсякъде се лющи и пада по главите на хората. Миналото лято кметът на града влязъл в стадиона и казал, че ще смени шкафчетата и ще подари две топки, при което всички останали с отворени уста. На прага на 90-годишнината Шумен няма да има отбор, за разрика от Гара Хитрино- който го е чувал, където местните хора имат позитивно отношение към футбола. Местната община на момента осигурила 120 000 лева за отбора. Той успокои децата и треньорите в школата на клуба, че тях няма да ги остави. Отборите на ФК Шумен 1929 са 3-и в Североизточната зона след тези на Лудогорец и Черно море, което му дава надежди. Но е ясно, че при настоящото положение в един момент и последните таланти от Шумен ще напуснат града.

 

"Съжалявам, че съм бил наивен, но стоя зад думите си и това е истината за спорта и футбола в Шумен. 20 000 лева за детските отбори ще преведа, макар че общината оценява издръжката на школата на 7 хиляди лева, които не знам за какво по-напред ще стигнат, завърши разочарованият президент.

http://www.novsport.com/news2042011_1007.html




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20286164
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930