Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 22:36 - ЦСКА докосва финала! Мощната червена армия прегази жалък Берое в Стара Загора
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сензацията е факт! Третодивизионният ЦСКА размаза с 2:0 елитния Берое пред 10 000 зрители насред Стара Загора в първи полуфинален мач от турнира за купата на България и хвърли в екстаз около 4-те хиляди свои фенове, дошли да подкрепят отбора на стадиона под Аязмото.

Попаденията за червените реализираха Самир Аясс и Борис Галчев, а резултатът можеше и да е по-внушителен, тъй като веднъж и гредата спаси домакините след изстрел в гредата на Преслав Йорданов.

Срещата започна ударно за армейците, които откриха резултата още в 4-ата минута. Тогава те организираха бърза атака, след която Преслав Йорданов се озова очи в очи с Илко Пиргов и стреля, но стражът на заралии изби. Топката обаче попадна в Самир Аясс, който с шут от десетина метра опъна мрежата на домакините. 

В 17-ата минута Преслав Йорданов бе изведен зад защитата на Берое, Владимир Зафиров го дръпна, но реферът Цветан Кръстев не отсъди фаул, макар че страничният съдия му сигнализира за нарушението. Последва мълниеносна контраатака на домакините и извеждащ пас към Исмаил Иса, който си пое добре топката, но Анатоли Господинов със сетни сили успя да я улови малко преди таранът да я прати в мрежата.

До края на полувремето играта се водеше предимно в половината на софиянци, но положенията пред тяхната врата бяха истинска рядкост. 

Дори в 24-ата минута Йордан Йорданов шутира от 25 метра, но Пиргов спаси, а 120 секунди по-късно халфът на червените отново стреля с глава в аут.

Берое отговори с добър пробив на Делев през центъра, но изстрелът му от 17 метра не се получи и излезе високо над вратата.

В 36-ата минута ЦСКА като по чудо не вкара втори гол. Динчев се включи отдясно и центрира отлично към Преслав Йорданов. Таранът на червените засече топката, Пиргов успя да я докосне, след което тя се отби в напречната греда и се върна в игралното поле.

Шест минути след почивката заралии бяха близо до изравнителен гол, когато Милисавлевич получи подаване зад централните бранители на гостите, хвърляйки се успя да я докосне, но тя попадна в ръцете на Господинов.

ЦСКА отговори подобаващо с втори гол в 53-ата минута. Маламов се "подигра" с бранител на Берое на лявото крило и центрира отлично към Борис Галчев, който от два метра с глава вкара в празната врата.

Второто попадение вбеси публиката на домакините, която започна да хвърля факли на терена и мачът бе прекратен за две минути, след което продължи.

От тук до края на двубоя футболистите на Петър Хубчев тотално се объркаха и почти не застрашаваха сериозно армейската врата. Все пак Берое можеше да вкара почетен гол в даденото от рефера 11-минутно продължение чрез защитника Атанас Зехиров, който от ъгъла на малкото наказателно поле не успя да се разпише.

Така с този изненадващо убедителен, но напълно заслужен резултат ЦСКА даде сериозна заявка за финала, където съперник ще е победителят от двойката Монтана - Литекс.

БЕРОЕ - ЦСКА 0:2

0:1 Самир Аясс 4
0:2 Галчев 53

БЕРОЕ (4-2-3-1): Илко Пиргов, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Георги Динков, Атанас Зехиров, Елиаш (60-Божилов), Игор Джоман, Том (55-Сърмов), Неманя Милисавлевич, Спас Делев (70-Педро Маркес), Исмаил Иса 

Резерви: Благой Макенджиев, Георги Сърмов, Станислав Костов, Георги Божилов, Педро Маркеш, Венци Василев, Илия Миланов

ЦСКА (4-1-4-1): Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Милен Кикарин (75-Виктор Райчев), Йордан Йорданов, Борис Галчев, Самир Аясс, Николай Цветков (73-Петър Витанов), Станислав Маламов (82-Васил Попов), Преслав Йорданов 

Резерви: Стоян Колев, Виктор Райчев, Петър Витанов, Павел Головодов, Костадин Хазуров, Александър Александров, Васил Попов

СТАДИОН: "Берое", Стара Загора

СЪДИЯ: Цветан Кръстев

http://www.sportal.bg/news.php?news=598351




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20277715
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930