Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2015 23:11 - Пирин вгорчи завръщането на Дерменджиев в Лудогорец
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
1



 Новакът Пирин Благоевград успя да открадне точка от шампиона Лудогорец в Разград.Двубоят на „Лудогорец Арена“ приключи без победител – 0:0, а домакините бяха водени от Георги Дерменджиев, който вчера замени подалия оставка Едуард Ераносян.

Очаквано двубоят в Разград започна с териториално предимство за домакините. Още в петата минута Лудогорец стигна до първата си чиста ситуация в мача. След продължителна атака, Марселиньо получи топката на левия фланг, с лекота преодоля двама бранители на Пирин и пусна пас към Клаудиу Кешеру, който дебнеше на границата на вратарскто поле, но Александър Башлиев внимаваше и успя да избие.

Отговорът на Пирин обаче не закъсня. В 11-ата минута гостите от Благоевград бяха съвсем близо до откриване на резултата. След изпълнение на тъч отляво, топката бе продължена към Маркиньос, който незабавно стреля, топката се отби в крака на Керчев, а след това срещна и десния страничен стълб.

След изпълнението на корнера, Сандев бе оставен непокрит, овладя топката и стреля, но високо над вратата. В 18-ата минута Витиня пробва далечен шут, но младият вратар на гостите Костов плонжира и изби.

Лудогорец продължи да държи инициативата в мача, но така и не успя да намери верния път към гола. Клаудиу Кешеру, Вандерсон и Витиня имаха добри възможности да се разпишат, но късметът и отличната игра на стража Костов, запазиха вратата на Пирин суха.

През втората част играта се води изцяло в половината на гостите, като футболистите на Наджи Шенсой действаха предимно на контраатака.

Още в 55-ата минута Марселиньо получи шанс да стреля от пряк свободен удар и въпреки неудобната позиция за пряк обстрел, успя да прати топката в напречната греда. 

Очаквано Клаудиу Кешеру бе най-сериозната заплаха за вратата на гостите. Румънецът пропусна няколко отлични възможности, а в продължението на срещата нацели и десния страничен стълб след изстрел от пряк свободен удар.

Вандерсон и резервата Джоди Лукоки също имаха своите възможности, но Красимир Костов бе непробиваем на вратата на гостите. Логично с изявите си, младият страж на балгоевградчани логично спечели и приза за „Играч на мача“.

След равенството срещу Пирин, Лудогорец остава на третата позиция с актив от 25 точки. Шампионите могат да бъдат изместени от третото място, ако утре Берое спечели при гостуването си на Ботев в Пловдив.

Пирин пък твърдо окупира последното място във временното класиране, но вече с актив от шест точки. 

http://gong.bg/bg-football/a-grupa/pirin-vgorchi-zavryshtaneto-na-dermendzhiev-v-ludogorec-352075




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20227500
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930