Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2015 19:23 - ЦСКА ще играе с отбори като Легия (Лозен) и Гранит (Владая) от новия сезон
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отборът на ЦСКА ще започне участието си от А Областна група (столица) - Южна група. Там "армейците" ще играят с отбори като Септември и Академик, както и тимове от рода на Легия (Лозен), Гранит (Владая), Урвич (Панчарево), Люлин.

 

“Септември” го закъса през последните години и разчита единствено на школата си, която продължава да е една от най-добрите в страната. В момента дори двама национали - Ивелин Попов и Симеон Славчев, са юноши на този тим, който едва мъждука.

 

“Септември” може обаче догодина да е в трета дивизия с лиценза на “Конелиано” (Герман). Това е идеята на собствениците на ДИТ, които ще помагат и на двата отбора.

 

“Академик” пък се опита да бъде възстановен няколко пъти. Последният, който се опита да върне блясъка на този отбор, бе Манол Велев. Той го вкара дори във втора дивизия през “Вихър” (Горубляне), но след това стана жертва на атентат. Сега е поредният опит да се появи такъв отбор в София.

 

Много е интересен и вторият състав на “Витоша” (Бистрица), който също е в областната група.

 

Там са по-възрастните играчи на клуба, който се прочу в цяла Европа, когато в него бе премиерът Бойко Борисов. Тогава той стана най-възрастният играч в професионална група в цяла Европа.

 

Сред отборите, които са в областната група има и заводски. “Акфикс” е името на строителна компания, която обаче от години поддържа отбор за кеф на служителите си.

 

“София 2010” е една от най-добрите школи в столицата, като нейни възпитаници ритат в отбора, който се подвизава в “Царско село”. Иначе школата е в комплекс “Младост” и има доста добри попадения.

 

“Люлин” пък се държи на повърхността благодарение на тъста на легендата на “Левски” Даниел Боримиров Никос Аманатидис. Това е бащата на Таки, известния бос от ъндърграунда, който се издирва от Интерпол.

 

Един от отборите с традиция е този на квартал “Бенковски”, където е един от най-добрите терени, поне в миналото.

 

Двата гранда вероятно ще бъдат разпределени в двете подгрупи на дивизията - “Левски” в северната и ЦСКА в южната.

 

Така в крайна сметка двата тима могат да се срещнат единствено на суперфинала, който определя представителя на областта в квалификациите за “В” група. Хора от БФС вече се шегуват, че може да е на “Васил Левски”, който със сигурност ще се напълни, ако се получи така.

 

Не е ясно обаче какво ще стане с договорите за базата. Докато този при “сините” е по-добър, то със сигурност “Българска армия” ще бъде върнат на държавата.

 

Проблемите обаче ще са доста сериозни за останалите отбори. Ще се получи феноменът от възраждането на “Ботев”. Тогава пловдивчани взеха лиценза на “Металик” (Сопот) за трета дивизия и играха само домакински мачове. Всички останали отбори не искаха да охраняват “бултрасите”.

 

Така бързо отборът се върна в “Б” група, след като бе фалиран от Димитър Христолов.
Много отбори в България минаха през чистилището. Вероятно сега е дошло времето и на двата гранда да опитат от аматьорския футбол.

 

За улеснение на феновете публикуваме карта на София с местата, където играят отборите от областната група. Не трябва да се забравя, че в Панчарево нямат стадион и срещите са в Герман.
“Банкя” и “Изтребител” пък са заедно на стадиона в Иваняне.

 

Лошата новина е, че за шампиона в областта предстои още една квалификация, и то срещу всички останали от Югозападна България, за да се попълни съставът на “В” група. И всеки отбор от Пернишко и Пиринско ще се изкефи да бие грандовете. Още повече че в техните групи има отбори като “Вихрен” (Сандански) и “Металург” (Перник).

 

Славният пернишки отбор, който бе трън в очите на столичани, бе възроден неотдавна и в момента води в класирането.

http://football24.bg/novina/147148-cska-shte-igrae-s-otbori-kato-legiya-lozen-i-granit-vladaya-ot-noviya-sezon



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20232706
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930