Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2015 17:01 - Тежък гаф в Иран: Фенове и отбор си мислят, че са шампиони, но не са...
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 919 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Доста болезнен за потърпевшия отбор и неговите фенове гаф се случи при развръзката за шампионската титла в Иран. Целият отбор на Теракторсази Табриз и феновете на клуба празнуваха като обезумели на терена, мислейки, че са станали шампиони на страната. Истината обаче не бе такава, а грешната информация бе дошла от човек в клуба...

Какво точно се случи? Последен кръг на иранското първенство. Теракторсази и Нафт Техеран се изправят в директен сблъсък за титлата като и двата отбора ще станат шампиони при победа. При равенство обаче третият Сепахан Исфахан можеше от своя страна да стане шампион при успех в своя мач, играещ се по същото време.

Теракторсази водеха с 3:1 и се чувстваха сигурни шампиони, но Нафт успя да стигне до 3:3, а победата на Сепахан с 2:0 означаваше, че Сепахан е новият шампион на страната.

Въпреки това обаче в Табриз всички избухнаха в радост след края на мача. Играчи и щаб се прегръщаха, а хиляди фенове нахлуха на терена да споделят щастието си от първата спечелена титла в клубната история.

Милионите телевизионни зрители също се видяха в чудо, тъй като двата мача се даваха едновременно и в Табриз, както и в Исфахан се празнуваше спечелена титла...Дори тв-коментаторите не бяха убедени как да коментират случващото се и се усъмниха в крайното класиране.

Най-шокиращото е, че в Теракторсази продължиха празненствата дълго, а болезнената истина за тях излезе наяве едва при прибирането в съблекалнята.

По-късно стана ясно, че огромният гаф се е получил заради сина на португалския треньор на тима Антонио Оливейра, който е мениджър на клуба. Още в 87-ата минута той е съобщил на треньорите и играчите, че двубоят в Исфахан е завършил наравно и по този начин хиксът ще е достатъчен за Табриз да стане шампион. Поради тази причина, в последните минути играчите на Теракторсази дори бавеха времето, вместо да търсят победен гол.

Лъжливите шампионски емоции отприщиха огромно разочарование сред феновете, заради което пред стадиона и в самия град се стигна до сблъсъци. Много седалки на стадиона бяха изпочупени и хвърлени на терена.

От спортното министерство на страната започнаха разследване, което да изясни случилото се.

Гафът е труден за вярване, но не е първият такъв и напомни за случилото се в Бундеслигата преди 14 години, когато Шалке бе шампион, но само за 4 минути. "Кралскосините" спечелиха своя мач, което значеше, че ако Байерн загуби срещу Хамбургер ШФ, то Шалке е новият шампион. Медийният директор на тима грешно информира, че двубоят на баварците е завършил 0:1 и така отбор и фенове започнаха бурни празненства. Те обаче продължиха едва 4 минути преди да стане ясно, че мачът на Байерн всъщност не е завършил. Патрик Андерсон вкара гол за немския колос в добавеното време и така титлата замина за Мюнхен, оставяйки хиляди на терена в Гелзенкирхен безмълвни.

http://gong.bg/football-sviat/drugi/fenove-i-otbor-si-misliat-che-sa-shampioni-no-ne-sa-329118




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. bezistena - http://bezistena. blog. bg/hi...
20.05.2015 20:11
http://bezistena.blog.bg/history/2015/05/20/drevno-persiiskata-toponimiia-i-imenna-sistema-sa-100-bylgar.1362883

"Древно–персийската топонимия и именна система са 100% Български,което документира,че цялата персийска цивилизация е Българска!"

Експресно разследване на гафа в Иран с изненадващи резулати,проведено от екипът на bezistena.blog.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20214016
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930