Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2015 21:30 - Велик Левски възкреси стари спомени с голяма победа над Лудогорец (видео)
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 426 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2015 22:04


  Изключителен гол на Аниете в края класира "сините" на финал за Купата image
Левски победи Лудогорец с 1-0 у дома и се класира на финала в турнира за Купата на България. "Сините" надиграха разградчани и заслужено спечелиха, а единственото и победно попадение падна в 90-та минута, когато Антонио Аниете изригна и с изключителен гол вдигна на крака над 12 хиляди души на "Герена". С тази победа Левски показа, че е жив, че може да играе добър футбол и напомни на феновете за предишните големи турнирни битки, които тимът е водил на своя стадион. 


Лудогорец от своя страна игра бавно, без идея и в крайна сметка бе повален. Да, разградчани уцелиха две греди, беше им отменен и гол, но в крайна сметка Левски показа повече страст и се приближи към първи трофей от няколко години насам.

Припомняме, че първата среща в Делиормана завърши при нулево реми и така с общ резултат 1-0 "сините" продължават напред.

Мачът започна с по-активна игра на Левски, като в първите 15-20 минути към вратата на съперника бяха организирани няколко много добри атаки. В десетата минута Антонио Аниете стреля опасно от средна дистанция, но Владо Стоянов боксира. Малко по-късно Валери Домовчийски не успя да уцели вратата след карамбол в наказателното поле и топката излезе в аут.

След преполовяването на частта разградчани се разиграха и на свой ред взеха инициативата. В 27-та минута Марселиньо нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл уцели дясната греда, а 180 секунди по-късно Жуниор Кишада пропусна да се разпише от добра позиция. В 33-та минута отново Кишада бе изпуснат от защитата на Левски, но Боян Йоргачевич внимаваше и с две важни намеси спаси вратата си.

В 37-та минута пък Светльо Дяков отправи чудесен изстрел от около 20 метра, но топката прелетя малко над "синята" врата.

В края на първото полувреме домакините отново взеха инициативата, като на два пъти "сини" играчи имаха претенции за дузпа. Реферът Ивайло Стоянов обаче правилно не ги уважи. В 44-та минута Либан Абди проби отляво и подаде към Божидар Краев, който от 6-7 метра стреля разочароващо в аут.

Втората част стартира с по-агресивна игра от страна на Левски, като в 52-та минута Либан Абди шутира нелошо от пряк свободен удар, но вратарят на разградчани внимаваше и боксира в корнер. Последва грешка в защитата на Лудогорец и удар на Антонио Аниете отблизо, но Влади Стоянов отново показа висота.

В 60-та минута "сините" бяха на път да си отбележат невероятен автогол. След центриране от ъглов удар Веселин Минев опита да изчисти топката с глава, но го направи калпаво и кълбото срещна десния страничен стълб.

Последва изравняване на играта от страна на Лудогорец, но като цяло действията на терена се разпокъсаха и головите ситуации намаляха.

В 84-та минута реферът Ивайло Стоянов не зачете гол на Марселиньо, който извърши нарушение срещу "син" бранител, като ситуацията бе доста спорна и не се видя имаше ли фаул или не.

Двубоят вървеше към две продължения от по 15 минути, преди "Герена" да изригне. В 90-та минута Антонио Аниете овладя топката след подаване от тъч и с невероятно красив диагонален удар с десния крак вкара за 1-0. След това разградчани нямаха време да реагират и така Левски се класира на финал!


ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1-0 (0-0)
1-0 Аниете (90")


ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Йоргачевич - Прохазка, Стойчев, Белаид, В. Минев - Бедоя, Гаджев - Краев (64"-Б. Цонев), Аниете, Абди - Домовчийски (90+3"-Велев).
Старши треньор: СТОЙЧО СТОЕВ.

Резерви:
 Илиев - Нину, А. Александров, Велев, Б. Цонев, Мисяк, Педро.


ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Стоянов - Кайсара, Моци, Барт, Ангуло - Дяков, Анисе - Абало (59"-М. Александров), Марселиньо, Мисиджан - Кишада (71"-Безяк).
Старши треньор: ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ.

Резерви:
 Чворович - Витиня, Терзиев, Златински, Вандерсон, М. Александров, Безяк.


Жълти картони: Гаджев (Левски); Ангуло, Дяков, Барт (Лудогорец).

Стадион: "Георги Аспарухов", София - 12 700 фенове.



90" Гооооооооооол за Левски! Антонио Аниете разстреля Владислав Стоянов, след като получи пас от тъч от Роман Прохазка в наказателното поле на Лудогорец.

83" Гол на Марселиньо не бе зачетен заради негово нарушение в атака.

60" Страхотен пропуск за Лудогорец! Ангуло центрира от корнер отляво по атаката, а на първа греда Минев отклони топката в собствената си греда. Последва изстрел на Анисе, който бе блокиран на няколко метра пред вратата.

54" Нелепа намеса на Ангуло в отбрана и страхотен пропуск за Левски! Първо Моци трябваше да спира пробив на Домовчийски през центъра, а Абди хвана отскочилата топка и метна балонно към Аниете. Ангуло имаше предимство, ала вместо да върне към вратаря с глава насочи топката на пътя на Домовчийски. Неговият шут бе блокиран, а Аниете опита добавка, която Стоянов отрази.

52" Абди изненада с шут при прекия свободен удар, отсъден за нарушението срещу себе си. Стената от играчите на Лудогорец се пропука лошо и пусна топката, а Стоянов изби тупналата топка и след това се накара на колегите си.

45" Минев изведе по много добър начин Аниете в наказателното поле на Лудогорец, но испанецът бе затворен от Стоянов и изпусна топката.

44" Чудесна атака на Левски по лявото крило след взаимодействие между Бедоя и Аниете завърши с неточен удар на Краев покрай лявата странична греда на Лудогорец.

43" Жълт картон за Владимир Гаджев за протест, след като капитанът на Левски искаше дузпа.

38" Прекрасно двойно спасяване на Йоргачевич! Марселиньо слаломира като на шега през отбраната на Левски и стреля силно, вратарят спаси, а сетне успя да блокира и добавката на Кишада.

37" Опасен шут на Дяков от 20-ина метра премина само на метър над напречната греда.

33" Невероятен шанс за Лудогорец! Белаид се пропука отляво и Марселиньо се възползва, намери Кишада сам срещу Йоргачевич, но вратарят спря нападателя, а сетне Мисиджан не можа да провре топката през изпречилите се тела на защитниците на Левски, като Прохазка изби в корнер.

30" Кишада изпревари Прохазка и произведе изстрел отляво на наказателното поле на Левски, но стреля слабо в близкия ъгъл, където Йоргачевич се намеси подобаващо.

27" Греда за Лудогорец! Марселиньо развинти Стойчев по лявото крило и нахлу в наказателното поле на Левски, стреля при близката греда, но топката не пожела да влезе във вратата.

25" Първи жълт картон в мача! Получи го Браян Ангуло от Лудогорец.

22" Пропуск на Левски! Домовчийски не успя да уцели вратата на Лудогорец след меле в наказателното поле.

10" Първи точен удар към една от двете врати. Аниете стреля опасно след пробив по лявото крило, но Стоянов спаси при близката греда.

http://www.donbalon.eu/news239956.html




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. varg1 - А
29.04.2015 22:04
за Лайногорец останаха само варените кренвирши.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20326039
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71347
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930