Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 17:17 - Добре дошли в БГ „Домусчиев” футболна лига
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
3



Лудогорец ще плати за съдийските аванти и при следващото си евроучастие
В края на тази есен абсолютно всички неутрални наблюдатели ще се затруднят да подминат прекалено силната насоченост на съдийските отсъждания в полза на Лудогорец. След мача за купата с ЦСКА и сега с Ботев, няма как Лудогорец да остане чист, що се отнася до откровените съдийски подпирания. След „пловдивското клане” вече дори границите на безочливостта, които собственика традиционно демонстрира след всеки домакински мач, трудно ще бъдат преминати. Дори Кирил Домусчиев ще се затрудни да намери някакви аргументи в своя защита. Трите точки в Пловдив са откровен подарък от съдийската бригада, начело със страхливеца Таско Тасков. Не случайно използвам тази квалификация – Таско Тасков в първите 45 минути не отсъди нито един жълт картон, а след това раздаде десетина, за да си осигури комфорт и да избегне дублиране на наказанието. Но нямаше как да предвиди играта на Гела с ръка и вдигнатия флаг на помощника си Трифонов. В тази ситуация резилът стана пълен.
Настрана оставям рецидивите със симулациите,

явно не е взета
никаква поука
от мача в Загреб.

Петев отново допусна грешка с включването едновременно и на Гела, и на Иван Стоянов, но другите компенсираха техните слабости. Гъргоров бе на ниво, Миро Иванов даде максимумът от себе си. Шесторката, която осигурява дефанзивната част от играта се справи. Така, че Лудогорец си доминираше, но вероятно нямаше да спечели мача без решителната намеса на съдийството. Просто отборът щеще да бъде поставен под натиск, а в сегашната си формация не може да се справи с подобни ситуации. Напълно ясно е пък защо отмененият гол на Иван Цветков им вземаше две точки. По това спор не може да има.
Толкова за футболните достойнства на двубоя, които бяха на прилично ниво за нашите терени. Оттук-нататък обаче проблемите остават преди всичко пред отбора-победител. Ясно е къде ще бъдат платени тези съдийски аванти – при следващото участие в Европа. Ясно е какво прикриват тези три точки –

неспособността на
Лудогорец да
демонстрира
развитие.

В голяма степен прикриват и немощта на треньора Петев, който не може адекватно да се справи с възникналите проблеми. Един прекрасен футболен проект вече се превръща в самоцел с познат край. Няма как футболна България да остане безразлична към това, което се случва в последните месеци. 52 мача без да ти отсъдят дузпа в твоя вреда идват в повече. Особено, когато такава има в Пловдив. Да, Гела може и да не игра умишлено, но топката го удари в ръката и смени своята посока. Преди няколко дни срещу шампиона на Италия Ювентус бе свирена дузпа без дори да има игра с ръка. Но съдията там това не го притеснява и той си взима решението така както вижда нещата. Де такава смелост при Тасков!
Комплименти за коментатора на мача Борис Касабов, който каза истината и на Тасков, и на тасковците и на техните покровители. Така просто не може. Все пак и 7000-те хиляди души по трибуните, и телевизионните зрители заслужават да гледат истински неща. На този фон изключително смешни и нелепи са изказванията, колко важни били тези три точки. Важно е да се играе честен футбол, а такъв в Пловдив нямаше.

www.donbalon.eu/exclusive5193.html 



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20246574
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930