Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 11:04 - Спортни залози. Наръчник на начиначещият. Част 2
Автор: 1x2win Категория: Спорт   
Прочетен: 4148 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.02.2012 11:20


Част 2

Приемаме, че първия етап е преминал успешно и предстоят по-сериозните етапи. Оценили сте своите възможности, както финансови, така и умствени и психологически, избирате система и финансова стратегия, подбирате подходящите видове спорт и ... започвате.

Пробвайте да поиграете с офлайн букмейкъри, а може и да използвате Интернет такива. И двата вида си имат предимства и недостатъци. Ако решите да играете с офлайн букмейкъри, в България нямате голям избор. Предимства: първо, няма да имате проблеми с депозирането и тегленето на пари, както при някои онлайн букмейкъри. Второ, парите, които държите в ръка играят психологически ефект- виждате ги, усещате ги и внимавате къде и колко залагате. В Интернет, парите са цифри на екрана и клавиатурата. Нямат тежест.

Онлайн букмейкърите са удобни, че приемат залози денонощно, от всяко място където има Интернет и обикновено са с по- високи коефициенти. Главният проблем при тях е депозита и получаването на парите. Всички Интернет букмейкъри охотно приемат депозити от всякакви кредитни карти, а повечето от тях работят и с банкови преводи, чекове, Western Union, електронни платежни системи (WebMoney, eGold, PayPal...). Използването на последните е по- евтино, лесно и бързо, но не много надеждно. Минуса е, че винаги има изискване за минимална сума за теглене от онлайн букмейкърите. Преди да си изберете онлайн букмейкър прегледайте т.н. Black list, за да не попаднете при мошенници.

Не забравяйте никога, че букмейкърите осъществяват своята дейност изключително и само за да печелят пари. Те в една или друга степен гарантират за себе си печалба чрез промяна на съществуващите коефициенти, но и изгубените от играчите залози също носят своята лепта в печалбата им. Ако играете не само за развлечение, а с цел да получите някакъв доход, критерият за оценка на Вашите достижения трябва да е не броя спечелени залози към броя загубени, а баланс на средствата във Вашата банка, т.е. спечелените към заложените пари. Това, ще кажете, е очевидно, но много играчи не го вземат под внимание. Вие може да печелите голям процент залози, но банката Ви да намалява все повече и обратно, може да печелите, например само 20% от залозите, а банката Ви да увеличава своя капитал. Това зависи от избраната от Вас стратегия. Неправилно избраната краткосрочна игра може да направи повече щети, отколкото погрешен дългосрочен план.

Задължително водете редовно отчет на Вашите залози. Дали е на хартия или в компютър на Excel (или друга програма) няма значение. Достатъчно е да фиксирате датата, големината на залога и печалбата, и редовен баланс- месечен или седмичен. Ние винаги губим повече от колкото си мислим, защото печалбите помним дълго, а загубите, особено на малки суми (които, обаче в своята съвкупност представляват основния обем от нашите залози), считаме за малка неприятност, незначителна и често ги забравяме. След това се чудим защо банката, отделена за игра с букмейкърите, така бързо намалява. Освен това, ако Вие не сте заделили тази банка, а правите залози, вземайки средства от Вашият основен бюджет, със сигурност Ви очакват неприятности, занулявайки бюджета си преди да вземете следващата си заплата. Ето защо, воденето на отчет е задължително. Ако играете няколко стратегии едновременно, желателно е да имате отделен отчет за всяка от тях.

Поставете си реални цели. Ако сте готов да „замразите” парите си в банка при 10% годишна лихва, защо тогава се захващате с рискови залози при съмнителни печалби около 10% на година. Разбира се, много се привличат от възможността да заложат 100$ и да спечелят 100 000$, но реално трябва да осъзнаете, че шанса за подобна печалба е не повече от този да спечелите от Тото 2. Ако Ви се удаде да увеличите капитала си със залози, а да не го намалявате- това е чудесно, повечето играчи в преследване на бързи печалби не могат да се похвалят с тези резултати.

Правете залози на тези събития, които добре разбирате. Съветите на приятели или букмейкърите, залози основани на голата статистика или  на слухове за вероятни изходи от дадена среща- няма да Ви доведат до нищо добро. Съветниците в Интернет, т.н. типстери са няколко вида- някои са много добри, баланса им е положителен и може да ги следвате. Други, правят епизодични добри серии, но като баланс са съмнителни. Трети са типични Интернет мошеници. Следете дълго прогнозите на типстерите, преди да решите да ги следвате.

След като сте прочели всичко това и си казвате „Ама аз това го знам”- Чудесно. Тогава го спазвайте. Ако до сега не сте знаели някои от нещата в тази статия- прочете я пак.

                  Залагането може да бъде удоволствие, може да бъде и порок. Границата е невидима.


Тагове:   хазарт,   залог,   букмейкъри,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1x2win
Категория: Спорт
Прочетен: 189758
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031