Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2011 16:11 - Левски София-Запад: Пуснаха поръчков репортаж
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
3



Фенклубът на Левски - "София-Запад" излезе с нова декларация по повод телевиозионния репортаж на ТВ7 озаглавен „Наркотиците и футболните фенклубове”. Според привържениците на "сините" това е поръчков репортаж.



Ето пълният текст на декларацията:

На вниманието на средствата за масово осведомяване

Уважаеми дами и господа,

В неделя ТВ7 излъчи репортаж за, озаглавен „Наркотиците и футболните фенклубове”, с автор Миляна Велева. Не можем да останем безмълвни пред откровено поръчковия и едностранно показан материал.

В репортажа си г-жа Велева с лека ръка погазва редица журналистически принципи, правейки злонамерени внушения и лични изводи.

Тя не е потърсила никого от фенклуба, който е център на репортажа. Разговаряла е единствено с председателя на НКП Владимир Владимиров като дори го е представила за бивш член на София –Запад. Владимир Владимиров никога не е бил член на София-Запад. Това не е толкова важно, но показва колко държи на фактите журналистът Миляна Велева.

Госпожата удобно пропуска в репортажа си всички инициативите на София –Запад, които са насочени към налагането на принципи и правила в СЕКТОР Б. В тези си усилия ние, разбира се, работим в тясно сътрудничество както с останалите организирани фенове, така и с полицията.

Благодарение на тази работа, г-жо Велева, атмосферата в СЕКТОР Б се промени драстично в последните години. Факт – признат от полицията и по-специално от отдела за борба с футболното хулиганство в СДВР.

София-Запад , г-жо Велева, създаде и разви самоохраната в по време на мачовете на Левски, т.нар- стюарди.

София-Запад, г-жо Велева, бе в основата на няколко благотворителни инициативи, които подпомогнаха със средства нуждаещи се от лечение привърженици на Левски без дори въпросните момчета да членуват във фенклубове.
София-Запад, г-жо Велева, поддържа и развива отбор по футзал, който има редица успехи.

София-Запад, г-жо Велева, се опитва да работи постоянно с подрастващите в СЕКТОР Б. За целта се правят разяснителни кампании, а за да не бъдат младите на улицата клубът направи спортна програма, в която могат да се включат всички желаещи. Предстои и откриването на спортна зала, която ще стане факт благодарение на средствата от членския внос на организацията.

Да, г-жо Велева, всичко това коства доста труд и пари. Работата с младите момчета не е лесна и сме далеч от мисълта, че я вършим перфектно. Това е труден и продължителен процес, не е като да лъжеш и клеветиш в неделя по обяд.

Защо, г-жо Велева, не отразихте в репортажа си нито един от горните факти?

Защо, г-жо Велева, не се поинтересувахте от истината?

Отговорите на тези простички и на още редица подобни въпроси е елементарен:

Защото така е по-лесно, защото имате вътрешна автоцензура, защото е важно да запълните 15 минути от програмата на телевизията, издържаща се от държавните пари, депозирани в една банка, защото така ще се харесате на началниците си, защото за вас значението на думата обективност е дълбока загадка и т.н.

В репортажа си, г-жо Велева, определяте помещението на ул. „Симеон” като „класическо депо за наркотици”. На каква база правите това заключение? Влезнахте ли вътре? Видяхте ли дрогата с очите си? Заснехте ли със скрита или явна камера продажбата и употребата на дрога в това помещение? Пратихте ли „репортер под прикритие” да си купи наркотици от някои от членовете на София-Запад?
Отговорът е само един и той е: НЕ.

Защо тогава говорите за : „...наркотици, които се продават на феновете, учениците от квартала или всеки, който просто иска да се надруса”.

Безобразията ви, г-жо Велева, не спират дотук. Превратно тълкувате позицията на София-Запад по повод акцията на полицията. Хвърляте съмнение, върху факта, че намереното не е иззето от помещението, а от двор до него. Дори събеседникът ви от ПЕТО РПУ потвърди това. Той говори за „прилежащ двор” към фенклуба. И на вас, г-жо Велева, и на представителят на полицията, отново казваме:. Дворът не е на клуба, той е прилежащ към жилищна кооперация.

В репортажа ви, г-жо Велева, се правят още некоректни и манипулативни внушения. Но те са точно в духа на ТВ7, чийто репортери и водещи от сутрин до вечер работят с чупка в кръста.

Използвани са кадри от арести на хора, които нямат отношение към темата. Показани са количества наркотици, които са заловени при редица акции на МВР, но не и при въпросната, за която говорите. Използва ни са кадри и от агитките на ЦСКА и Миньор Перник. На техния фон говорите за агитката на Левски като част от мафиотски структури. Така се прави внушение, че едва ли не „червените и жълтите” са просто шаладжии, а „сините” ОПГ.

Защо не се поинтересувате от едната от показаните в репортажа акции. Може да направите втора серия на „Наркотиците и футболните фенклубове”. Знаем, че няма да го направите, защото ще трябва да се поровите малко, тоест да свършите чисто журналистическа работа на каквато очевидно не сте способна.

Г-жо Велева, поздравяваме ви за „страхотния” финал на репортажа. Само истински виртуоз манипулатор може да стигне от ул. „Симеон” в София до Мусолини, Франко и Аркан. И г-жо Велева, молим ви, дайте на полицията доказателствата, че българските агитки зареждат сръбските и руските с хероин. Вие, очевидно сте, „съвестен и журналист и гражданин”, не укривайте тези „факти”.

Г-жо Велева, Вие и представителите на вашата медия не са добре дошли на „Герена”, не сте добре дошли и бъдещи прояви на НКП и СОФИЯ-ЗАПАД.

Вие проявихте преднамереността си още преди две години и половина по повод събития, които припомнихте в сегашния си материал, но в така наречения ви бекграунд отново имаше грешки, допуснати умишлено.

С презрение: НКП, СОФИЯ-ЗАПАД, Южна дивизия, Синя Хунта, Сини хуни , Ултра Варна , Ултрас Радомир и още много други наши клубове в страната. 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20120339
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031