Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2006 23:36 - СТИЛИЯН ПЕТРОВ И СТОИЧКОВ
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2007 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредният цирк с с марката БГ футбол събира от вчера зяпачи от София, та чак до Тайван. Всички агенции по света бълват час по час информации, че капитанът на националните Стилиян Петров обяви напускането си ни отбора след европейската квалификация срещу Люксембург, спечелена с 1:0.

"Не желая да играя за националния отбор на България под ръководството на селекционера Христо Стоичков. Казах лично в очите му, както и на останалите хора от спортно-техническото ръководство какви са мотивите ми и мисля, че би било редно те да си останат между нас, защото винаги съм бил директен в отношенията си с когото и да било", заяви Петров в специална декларация, разпространена до медиите в България около 18 часа на 12 октомври, четвъртък.

Около два часа по-късно не закъсня и отговорът на Стоичков: "Много съм изненадан, че като капитан на отбора в продължение на 2 години не е споделил нищо с мен, че е недоволен от нещо, а сега изведнъж го обявява."

И започна големият цирк. Вместо да изгладят проблемите си като големи мъже, Стилиян и Стоичков избраха словестната война. От тук насетне в продължение най-малко на седмица двете страни ще си разменят обвинения и обиди в пресата, ще се критикуват един друг, което няма да е от полза никомо, най-вече на националния отбор.

А всъщност каква е истината? Реално погледнато изглежда медийте са единственото място, в което двамата противници (от вчера - б.а) ще могат да се разберат. А причина е, че от година те чисто и просто не си говорят!

Стоичков и Стилиян не комуниират помежду си след световната квалификация срещу Хърватия в София. Тогава лъвовете загубиха с 1:3. След загубата Стоичков директно обвинил в очите капитана си, че заедно с още няколко играчи са продали срещата на "шахматистите".

Двамата имаха търкания и около турнето на националите в Япония тази година. Селекционерът до последно настояваше Петров да пътува. От тогавашният му тим Селтик обаче отказаха да го пуснат с мотива, че трябва да участва в бенефиса на Алън Шиърър. "Стилиян е българин и трябва да играе за България, а не в някакви бенефиси", избухнал Стоичков.

А последният скандал се разразил след мача с Люксембург. Дни преди двубоя треньорът обявил, че Петров ще играе зад нападателите срещу тима от Великото херцогство. Малко преди началото на срещата обаче Стоичков променил тактиката си и поставил Стенли в по-задни позиции.

Свидетели на разговора разправят, че халфът се възпротивил, но Христо бил непреклонен: "Моята дума е закон и трябва да се изпълнява!"

На полувремето Стилиян отново поискал да играе напред, след като нападението ни изпитва трудности. Тогава Стоичков отново му повишил тон и троснато отвърнал "Ти да мълчиш!".

Това вече преляло чашата и след мача вече бившият капитан на националния отбор първо пред Димитър Бербатов обявил решението си да напусне. А след това и пред самия Стоичков.

Двамата разменили следния диалог:

- Ти си един двуличник! Първо казваш едно, а след това друго. Аз напускам! Докато ти си треньор кракът ми няма да ми стъпи в отбора, казал Стилиян.
- Ходи където искаш! Да не мислиш, че ми дреме”, отвърнал Стоичков.

Сега остава само едно: да разберем кой кого във войната Стилиян - Стоичков!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20136749
Постинги: 18643
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031