НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
--агнешко месо - 1.5 кг
- -лук- 1 глава
- -сол - 2 с.л.
--черен пипер
--дафинов лист - 2 бр.
- -1 морков
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва с костите на парчета. Измива се добре на течаща вода, после се залива с 3 литра студена вода в голяма тенджера заедно с глава лук и един морков. Ако има ципи, се отделят.
Поставя се тенджерата на котлона и се вари на умерен огън без капак. Когато се образува отгоре пяна, тя с решетъчна лъжица се отделя .Свареното месо се изважда, бульонът се прецежда. Връщаме месото в бульона и добавяме дафинов лист, черен пипер и сол на вкус. Варенето продължава на тих огън още малко, докато месото само се отдели от кокала.
Сервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко бульон и накрая много малко от мазнината отгоре.По желание се поръсва с магданоз. Добър апетит и бъдете здрави!
Рецепта за Курбан чорба от агнешко месо!...
Спаначена супа с агнешко месо