Постинг
19.12.2015 15:19 -
Баклава с готови кори
Продукти:
1 кг обикновени кори
500 г масло
250 г орехови ядки
1 с.л. (10 г) канела
700 г захар
сока от 1 лимон Приготвяне:
Тавата се намазва с разтопено масло (най-добре е да се използва правоъгълна тава) и се нареждат две трети от корите. Поставят се смлените орехови ядки, смесени с канелата и върху тях се слагат останалите кори. Баклавата се нарязва на ромбове и се залива с разтопеното масло. Пече се до златисто. От захарта и 600 мл вода се приготвя сироп, който се вари само 2 минути и към него се прибавя лимоновия сок (може и малко лимонтузу, разтворено във вода). Изстиналата баклава се залива с охладения сироп
Няма коментари
Търсене
Блогрол