Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2020 17:18 - ЗАЩО ДУМИТЕ БЪЛГАРИН И БЪЛГАРСКО ТРЯБВА ДА СЕ ПИШАТ ВИНАГИ С ГЛАВНА БУКВА Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАЩО ДУМИТЕ БЪЛГАРИН И БЪЛГАРСКО ТРЯБВА ДА СЕ ПИШАТ ВИНАГИ С ГЛАВНА БУКВА
Автор:
shtaparov 
 
           ЗАЩО ДУМИТЕ БЪЛГАРИН И БЪЛГАРСКО ТРЯБВА ДА СЕ ПИШАТ ВИНАГИ С ГЛАВНА БУКВА

*И особено думичките- Бог, Отечество и Родина,които днес ЗЛОУМИШЛЕНО се пишат с малка буква! Н.М.



   Има шест причини,които ме карат да пиша думите Българин, Българи и Българско винаги с главна буква а имената на не-Българските народности – с малка:

1. Етнонимът БЪЛГАРИ (БУГАРИ,БОГАРИ) произлиза от БОГА,а Божието име винаги се изписва с главна буква от всеки вярващ,който не е поразен от проказата на атеизма.

2. Народът трябва да научи,че Българите и Българското са по-важни от всички други народи.

3. Този начин на изписване възпитава у Българина любов и уважение към родното.

4. Величието на дедите ни,пресекли пространства и хилялетия без да се огънат не може да бъде оставено без признание.

5. Защото това е най-малкото,което мога да направя за България и народа ни тогава,когато нищо друго не мога да направя.

6. Защото така ми харесва а родолюбивите ми чувства говорят,че точно така трябва!


  "Оправданието",че такова изписване е граматически неправилно не може да ме разколебае понеже знам,че "граматически правилно" е само онова,което обществото предварително приеме за такова. Страховете на този или онзи,че така ще разсърдим съседните народи че и много други също- България е наша земя и правилата в нея ги налагаме ние- не ги налагат те! Сръдните на чужди шовинисти срещу въвеждането на това правило няма да ме накарат да трепна а напротив- щом те не са съгласни ние да определяме правилата в нашата си земя,значи са заслужили всеки шамар който им ударим,та бил той и "виртуален"!

  Който не харесва нашето решение нека го въведе за своя си народ,но ние ще сме първи което е най-важно,понеже чужденците ще следват нашия пример- няма ние да следваме техния а това ще докаже,че сме били напълно прави!

  В страни като царска Русия и някои нейни сателити и техни последователи (Сърбия, "Македония",Черна гора и пр.) е прието името на всяка отделна народност да се пише с главна буква,а по руска мода в старо време това се е срещало и у нас. Нашето правило обаче изключва чуждите народи и касае само Българския- затова с главна буква трябва да бъде писано само неговото име и епитетите,пряко произлизащи от него. По същия начин трябва да бъдат изписвани имената на тези древни племена,които дедите ни са приемали за част от себе си- Кутригури, Дучи (Дачи,Даки) Българ, Купи (Шупи,Шопи) Българ, Моравци, Склави (Склавини) а не измислените през ново време "славяни", Траки, Фриги, Бриги, Белги, Болги, Волки, Вахандур Българ (Вахани), Вуругунди (Бургунди), Вананди, Вандали (Вундари), Готи (Гети), Кимери, Мизи, Трибали, Пеони и пр.

                     image

  Въвел съм това правило за себе си от над 10 години и с радост забелязвам,че с времето много приятели последваха моя пример. За това тяхно решение сърдечно благодаря,поздравявам ги и се радвам,че тяхното родолюбие не е по-малко от моето!  Това означава,че с тях сме на едно мнение по въпроса и се надявам,че броят на съпричастните от година на година все повече ще се увеличава. Да разчитаме на "съзнанието" на населението не винаги е достатъчно: широко единомислие у хората се възпитава САМО от властта,религията,и непосредствените нужди,а не от случайните приумици на този или онзи!

  Величието на Българите през вековете и силата,с която са пренесли своите традиции от каменните епохи до наши дни са забележителни и не бива да остава народ на земята,който да не познава техните велики цивилизационни постижения и суровата им непреклонност към всички чуждестрани поробители,които посмели да прекрачат праговете на нашите домове! Главната буква в нашия етноним и в нито един друг може да изглежда нищожна дреболия,но тя има незабележимо психологическо и подсъзнателно въздействие,което ще приучи хората да обичат своето повече от чуждото,да се самоуважават повече и да подхождат достойно към всеки чужденец,който реши да има приятелски или враждебни взаимоотношения с нас! Тя ще научи БОГАРИТЕ,че те имат пълно право да гледат на другите народи снизходително,отвисоко,и с гордо вдигната глава,да не се прекланят на НИКАКВИ чужди величия освен на своите и да гледат напред в бъдещето по-добре от тях,понеже те а не другите са НАРОДЪТ НА БОГА по Божия воля!

      image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706777
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031