Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2020 11:07 - Държавата деградира. Народът - също. Не отиваме на добре и колкото повече време минава, все по-лошо ще става.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.05.2020 20:31


Войната е лошо нещо. Сега обаче сме на път да изживеем, ако успеем, разбира се, процеса на едно САМОРАЗЛАГАЩОТО СЕ ОБЩЕСТВО, В СИМБИОЗА МЕЖДУ НЕГРАМОТНИ, ГАДНИ И АЛЧНИ УПРАВНИЦИ, С ГАДЕН, СМОТАН, ЗЛОБЕН И МЪРЗЕЛИВ НАРОД. ПРАВИТЕЛСТВО И НАРОД, ЕДИН ДРУГ СЕ САМОРАЗРУШАВАТ.




СТАТУКВО КОМУНИЗЪМ
. ПРИ ТОВА СТАТУКВО, ЕДИН РАБОТИ, А ДРУГ ПАПА, ДЕМЕК ПРЕЖИВА. ТОЗИ КОЙТО РАБОТИ Е СМОТАНЯК И БУДАЛА, А ТОЗИ, КОЙТО ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ РАБОТЕЩИЯ, БИЛО ЧРЕЗ ПРЯКА ИЗМАМА ИЛИ ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН АКТ ЗА НАСИЛСТВЕНО ОТНЕМАНЕ НА ЧАСТ ОТ ОТРАБОТЕНОТО, Е ТАРИКАТ. 


СТАТУКВО ЧЕСТНИ ПАЗАРНИ ОТНОШЕНИЯ: ТУК ВСЕКИ ОТГОВАРЯ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ И СЕ ПОЛЗВА ОТ ТЯХ. За жалост, това почти никъде го няма по света.


ПРОБЛЕМЪТ ОПИРА ДО ТАМ, КОЛКО ПАРИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОТНЕМЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ, ЗА ДА СЕ САМОИЗДЪРЖА, ДА ИЗДЪРЖА СВОИТЕ КУРВИ И КУРВАРИ И ДА ПРАХОСВА ПАРИ ПО МЪРЗЕЛИВЦИ, НЕКАДЪРНИЦИ, БЕЗДЕЛНИЦИ И ТАРИКАТИ, КОИТО В КАЧЕСТВОТО ИМ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ПОДДЪРЖАТ СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА И СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ.


ТОЕСТ, ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ ИМАТ ДВА ПРОТИВОПОЛОЖНИ ПОДХОДА. ПРИ ЕДИНИЯ, ТЕ ЩЕ МИНИМИЗИРАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ МАТЕРИАЛНИ СТАТУСИ И НЯМА ДА ХАРЧАТ БЕЗЦЕЛНО ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

ПРИ ВТОРИЯ, ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ ПРАВЯТ ТАКА, ЧЕ ДА РАЗШИРЯТ МАКСИМАЛНО МАСАТА НА ХОРА, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА МАНИПУЛИРАТ СЪЗДАНИЕТО ИМ И НАПРАВО КАЗАНО, ДА ИМ КУПУВАТ ГЛАСОВЕТЕ С ОБЩИТЕ ПАРИ. ПРОСТИЧКО КАЗАНО, ЩЕ ЗАДЕЛЯТ 1,5 МИЛИАРДА ЛЕВА, ЗА ДА КУПЯТ ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ И ГЛАСОВЕТЕ НА ТЕЗИ, НА КОИТО РАЗДАВАТ ПОМОЩИ, БЕЗ ДА ИСКАТ НИЩО В ЗАМЯНА ОТ ТЯХ, А САМИТЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ЩЕ "ЗАДЕЛЯТ" ЗА СЕБЕ СИ ЕДНИ 10 МИЛИАРДА ЛЕВА. ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА КАРТИНКА В СЕБЕ СИ. ОТ 40 МИЛИАРДА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС, КОЛКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СЕ КРАДАТ ИЛИ ПРИСВОЯВАТ, КОЕТО Е СЪЩОТО? ТЕЗИ 10 МИЛИАРДА, КОИТО АЗ ОПРЕДЕЛИХ ПО МОИ ИЗЧИСЛЕНИЯ СА МИНИМАЛНОТО, КОЕТО ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ "ЦАПВАТ" ЗА СЕБЕ СИ.


ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СИСТЕМАТА РАБОТИ, БЕЗ ДА СА ПРЕДВИДЕНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ И ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НА ОБЩЕСТВОТО? 


ПОЛИТИЦИТЕ РАЗЧИТАТ НА ДЕГРАДИРАЛИЯ ИНТЕРЕС НА, ПРЕДИ ВСИЧКО, НЕПРОИЗВОДИТЕЛНАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, КОЕТО Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛСНОТО ТЯЛО.

ТОЕСТ, НЕРАБОТЕЩИТЕ ГЛАСУВАТ, НЕРАБОТЕЩИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ РАБОТЕЩИТЕ. СТРАХОТЕН БИЗНЕС, НЯМА ЩО. КОЛКОТО Е ПО-ОБЪРКАНО И НЕ СЕ ЗНАЕ СМЕТКАТА, ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СЕ КРАДАТ ОБЩЕСТВЕНИ ФОНДОВЕ. Всъщност, казано по друг начин, политиците са му намерили цаката, да накарат тези, които не работят, те от своя страна да накарат тези, които работят, да им плащат пари за неработеното, пък и разбира се, повечето пари да остават за тарикатите, които ни управляват, тоест същите тези политици. Е на това му викам ИКОНОМИЧЕСКИ ОСТАП БЕНДЕР НА ДЪРЖАВНО НИВО. ГЕНИАЛНО ТВОРЕНИЕ НА ЗЛИТЕ МОЗЪЦИ.





Много често, по време на моите интервюта, обикновени хора ме питат: "Как шъ съ упраим?":






Това е комбинация между административни икономически и социални реформи, от които ще изпищи цялото статукво - не само политическата класа, но и милиони хора, които не заслужават парите, които получават. Макар и малки, те разчитат на тях и сега идва един многознайко, който казва, че доктори, учители, полицаи, прокурори, съдии, чиновници и политици - ще трябва да заработват парите си, а не да ги получават наготово. Ами те ще го разкъсат. Това е положението. Истината е такава, пък каквото ще да става.

ПЪРВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ПРАВОТО НА ГЛАС ДА БЪДЕ ОБВЪРЗАНО СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА РАБОТА И ЗА ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ. Който не плаща данъци, няма право да гласува.

ВТОРОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ДА СЕ ОГРАНИЧИ РАЗМЕРА НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ДО РАЗМЕРА НА ЧИНОВНИЦИТЕ В СТРАНАТА, С НАЙ-НИСЪК БРОЙ ЧИНОВНИЦИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ПРИ НИКАКВИ СЛУЧАИ ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА ТЯХНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ. ВСИЧКИ ВАЖНИ ДЛЪЖНОСТИ ДА СА ИЗБОРНИ - ЦЕНТРАЛНИТЕ ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, С ПРАВО НА ГЛАС, А МЕСТНИТЕ - ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ С ПРАВО НА ГЛАС. Да се дигитализират всички услуги, които се предлагат от обществените организации.

ТРЕТОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ДА НЯМА БЕЗРАБОТНИ. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА РАБОТА И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ. Ако някой няма работа, държавата трябва да му осигури. Ако не си изпълнява задълженията както трябва, да се уволни и да му се спрат всички видове помощи.

ЧЕТВЪРТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, правото на глас да е обвързано и с образователн ценз - примерно поне основно образование. Нали не очаквате някаква мозъчна дейност при хора, които са неграмотни и даже не могат да се подпишат. Какъв избор очаквате да направят тези хора, освен срещу 50 или повече лева. Тоест купен вот.

ПЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, държавата и общините да се погрижат за всички възрастни хора, които са си изгубили ума или част от него, които са болни и за тях се грижат близките им или живеят сами като кучета.

ШЕСТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се анализира защо има хора, които са бедни, сакати, луди, бездомни и да се опита да влияе на ПРИЧИНИТЕ, А НЕ ДА РАЗДАВА ПОДАЯНИЯ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА. АКО НЯКОЙ Е СТАНАЛ ИНВАЛИД, НЯКОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, ДАЛИ ТОЙ САМИЯТ ИЛИ НЯКОЙ ДОКТОР ИЛИ ТРЕТО ЛИЦЕ. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНА ЩЕТА НА ТРЕТО ЛИЦЕ И ДА НЕ СЕ НАТОВАРВАТ ОБЩИТЕ ФОНДОВЕ, ЗА ДА СЕ ПОКРИВА ЛИЧНО НЕХАЙСТВО, НЕВНИМАТЕЛНОСТ ИЛИ УМИШЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ.

СЕДМО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, държавата да престане да се намесва в икономиката. Това означава, да престане да регулира цените, да притежава собственост, чрез която да източва милиарди от обществените фондове, да приема лобистки закони в полза на отделни лица и групировки и всеки акт на държавен или обществен орган да има НАДЕЖДЕН ДОКУМЕНТ ЗА ПРИЧИНА И СЪОТВЕТСТВИЕ и икономически анализ за последствията.

ОСМО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се приеме механизъм за откритост и проследяемост на всеки един лев, от източника, до крайния получател.

ДЕВЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е,  да се наложи системата за пряка демокрация и електронен вот, за да може гласоподавателите да участват пряко във вземането на важни за страната и общината решения.

ДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се приеме политиката, че държавата и общините не могат да преразпределят повече от 20% от БВП и че не могат да имат дефицитни бюджети. най-после принципът на децентрализация на финансите и икономиката. Общините трябва да могат да се самоиздържат и всички тези политически сметки и движение на пари от центъра към общините да престанат.

ЕДИНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, най-после, да се приложи принципът за децентрализация на бюджета. Централният бюджет да има право на 50% от всички приходи и общините да имат право на 50% от приходите. Общините трябва да могат да се самоиздържат и да престанат всякакви политически решения за трансфериране на средства от центъра към общините, освен за целите на изграждането на национални мрежи от пътища, съоръжения или при бедствени ситуации.  Всяка община в големите градове, да има собствен бюджет, в размер на 50% от събраните там данъци, а останалите 50% да отиват за нуждите на проекти на голямата община. Аз живея в софийски квартал, в който за 30 години голяма столична община не е инвестирала почти нищо. Същите скапани улици и тротоари, стара или никаква канализация и т.н.

ДВАНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се разреши подслушването, видео записването и всякакви други форми на проследяване на служители на изборни длъжности. Всеки може да шпионира тези хора и да получава справедливо възнаграждение от специален антикорупционен фонд, при откриването на злоупотреби със служебно положение. 

ТРИНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се забрани чрез законов акт, на всички лица, които са на изборна длъжност нерегламентирани срещи и всякакъв вид кореспонденция с трети лица, освен ако тези срещи не са публични или за тях няма архивиране по съответния ред - стенограми, видео записи, аудио и т.н.


ЧЕТИРИНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се забрани на всички лица, които са на изборни длъжности, да водят лични разговори в работно време.


ПЕТНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се направи социален и икономически рейтинг на всеки гражданин. Добрите да бъдат поощрявани, а лошите да бъдат санкционирани. Трябва да се работи, задълженията да се плащат, да няма насилие и да цари мир и любов. Ако някой прави проблеми и нарушава порядките, да му бъдат ограничавани правата. За една година в Китай, на 15 милиона граждани са ограничени правата да ползват услугите на бързите влакове и самолетите, защото имат нисък социален рейтинг. Правиш проблеми, отнемат ти права. Така се прави. На убийци и изнасилвачи, на доказани крадци с огромни досиета и съдебни дела, слагаш му гривната на ръката и нека всеки да знае, с какъв човек си има работа. Пък той ако иска да бъде бандит. Ще може да бъде проследяван 24 часа в денонощието и да бъде спиран навреме. Тогава да видим кой ще влиза неканен в чужди къщи, кой ще насилва и убива за джобни пари или кой ще краде чужди вещи от коли или направо коли. Преди месец ми обраха една от служебните коли. Ако има такава система, веднага софтуерът ще каже кой бандит се е приближил до колата и ще се знае, кой ще изяде пръчката за кражбата, която е извършил.Защото това са едни и същи хора. Някакви си 10 хиляди души разкатават мамата на цялата система в България. Време е да се озаптят. 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195163
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031