Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2020 11:46 - Проблеми на атеистите
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 2614 Коментари: 18 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Атеистите твърдят, че тяхната позиция, относно отричане на съществуването на Бога, е научна. Дори един мой колега заяви, че те са повече от вярващите. Твърдение, което не е никакъв аргумент в тяхна полза. Не бива да се твърди нещо, което не може да бъде аргумент. Например в някои срани атеистите са много по-малко от вярващите. Но като цяло страната им се плъзга по евлюционната плоскост благодарение на атеистичното управляващо малцинство. Не бива и да се говори за учени атеисти, без да се познават техните проблеми. Аз писах във фейсбук за проблем, свързан с възникването на половете. Но той не е единствен. Особено голям е проблемът с възникването на живата клетка.

Единичната клетка, обградена с клетъчна мембрана, има същата степен на сложност като например голям град с всичките системи в него за снабдяване, комуникации и управление.  Във връзка с нейната сложност биохимикът Ърнест Кахан казва: „ Абсурдно и безумно е да се вярва, че една жива клетка възниква от само себе си, но въпреки това аз го вярвам, понеже не мога да се представя нищо друго“ (Вернер Гитт. Творил ли е Бог чрез еволюция? София: Верен, 1997). Това е откровено признание на учен за непреодолим проблем, но както се вижда от това признание, Кахан не желае да се отказва от своята позиция.

Още по-сложна е гигантската молекула на ДНК – носителят на жизнената програма. Поразително сложната структура и организация, необходими, за да се съхрани и предаде информацията за развитието на цял човешки организъм, лишават от разумни аргументи защитниците на самозараждането. И учените атеисти започват да търсят нови обяснения за произхода на ДНК: „Животът и всеобщата генетична информация произхождат не от Земята, а от космически източници“ (Доротея Валентинова, 168 часа, 26.11.2010). Професор Сам Чанг обяснява, че след безброй анализи с математици, компютърни специалисти и други учени, стига до извода, че непознатата на човека ДНК е написана от извънземен програмист. Пофесор Викрамасинг също вярва в неземния източник: „Ние всъщност сме пришълци и идваме от Космоса. ...Досега науката твърдеше обратното. Възникнали сме в първичния океан, развили сме се от свръх прости форми и сме преминали през дълга еволюция. Началото, обаче е другаде“ (Посочения вестник).

Учените атеисти напредват. Те ясно виждат, че животът не е възникнал в първичния океан. Посочват извънземен разумен източник на информация. Вложената в живите същества информация ни налага да решим, ще приемем ли за разумно твърдението за нейното случайно възникване, или ще приемем твърдението на Библията, според което източникът на тази фантастична величина е вечно живият Бог.

Докато учените атеисти сериозно мислят за проблемите, свързани с отричането на Бога, обикновените остават в плен на своя „научен“ атеизъм. Жестоко пострадали от атеистичната диктатура, те не могат да видят, че дори учените атеисти се дистанцират от еволюционното учение, като го обявяват за безумно. А Люи Пастьор категорично го характеризира като глупаво: “Бъдещите поколения един ден ще се смеят на глупостта на съвременната материалистична философия. Колкото повече изследвам природата, толкова повече се смайвам от нейния Творец“.  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Панспермията и произход от извънземна цивилизация не са изобщо Бог, както го описва Библията
19.04.2020 12:31
"Учените атеисти напредват. Те ясно виждат, че животът не е възникнал в първичния океан. Посочват извънземен разумен източник на информация. "
Възразявам, но хипотезата за първичния океан обяснява достатъчно добре живота. Не може да се каже, че учените "ясно виждат" някакъв съществен пропуск в нея.
цитирай
2. kirk - Когато един слабограмотен гражданин
19.04.2020 12:54
Когато един слабограмотен гражданин - първо или второ поколение, а иначе потомствен селяк, драска глупости ВИНАГИ СЕ СТИГА ДО СКРОТУМ!!! Освен атеисти на този свят има и агностици, а вярващите, религиозните също не са някаква монолитна маса - има слабовярващи, традиционни, фанатизирани... Преди Ърнест Кахан, Вернер Гитт и прочее световнонепознати, започни от Кант и мини през класиците, а накрая земи да ни обясниш квантовата теория, бозоните и на майка ти питката - как я е омесила: с или без намесата на Бога!
цитирай
3. darktales - И да е дошло нещо от Космоса, там пък ...
19.04.2020 12:55
И да е дошло нещо от Космоса, там пък отде се е взело.
цитирай
4. novaposoka - хипотезата
19.04.2020 12:57
Изяснете си какво е хипотеза. Тя в никакъв случай не е доказателство. Предполагам, че различавате тези понятия. Хипотезате не доказва, нито обяснява. Тя предполага. А доколкото учените, те виждат , че това предположение е насъстоятелно, дори абсурдно.
цитирай
5. darktales - Дае, дае благодарим, праим няква ...
19.04.2020 13:50
Дае, дае благодарим, праим няква разлика, пред фамилията ми се кипри д-р барабар с допълнителна магистратура, се нещо съм запомнил барем от дипломни работи.
Исках да кажа, че предположението за приземяване на "готови" съединения не обяснява началото на еволюцията, а само разширява територията за обяснения.
цитирай
6. germantiger - :)
19.04.2020 14:39
ИСУС Е ДЯДО КОЛЕДА ЗА ВЪЗРАСТНИ

разбира се, че не иде реч за това, но и за това впрочем
цитирай
7. germantiger - ще цитирам един наскоро умрял дрисльо - либерален боклук, НО ПРАВ В СЛЕДВАЩОТО
19.04.2020 14:42
вяра – способна да издържи поне за известно впеме на конфронтацията с разума – сега е невъзможна

Всички опити за помирение на вярата с науката и разума са смехотворни и обречени на неуспех именно по тези причини.. четох например за някакъв вселенски християнски събор, който в стремежа си да покаже либералните си възгледи, поканил и учени физици

много учени, философи и математици възприемат позиция по подразбиране и изповядват една или друга версия на деизма. Деизмът гласи, че редът и предсказуемостта във Вселената предполагат някакъв творец, който може и да не участва така активно в човешките дела. Подобен компромис е логичен и рационален за своето време

Много време е минало, откакто религията е изговорила последните си смислени, благородни или вдъхновяващи слова. Оттогава тя в най-добрия случай е мутирала до достоен за възхищение, но мъгляв хуманизъм, като в случая на Дитрих Бонхьофер – смелия лютерански пастор, обесен от нацистите, задето отказал да им сътрудничи. Няма да имаме повече пророци и мъдреци от калибъра на древността и поради това молитвите на днешния ден са само ехтящи повторения на вчерашния – понякога усилени до степента на писък, за да запълнят зеещата празнота.
цитирай
8. germantiger - финално
19.04.2020 14:44
Адовете преди появата на християнството също са доста неприятни места, създадени със садистична изобретателност. И все пак някои от най-ранните – в частност индуисткият – поне са имали ограничения във времето. Грешникът е получавал престой с определена дължина, като всеки ден се е равнявал на 6400 човешки години. Така за убийство на свещеник например са се полагали 149 504 000 000 години. След изтичането им е можел да мине в нирвана, което явно е означавало да се превърне в нищо. Чак християните са изобретили ад, от който излизане няма. (А идеята лесно се плагиатства: веднъж чух Луис Фаракан, водач на сепаратисткото чернокожо движение „Ислямска нация“, да изтръгва зловещ рев от гърлата на изпълнилата Медисън Скуеър Гардън тълпа. Пръскайки слюнки по адрес на евреите, той извика: „И не забравяйте – когато Бог е онзи, който ви пъхне в пещите, това е ЗАВИНАГИ!“.)

„Това, което може да се твърди без доказателства, може и да се отхвърли без доказателства“.

И АЗ СЪМ АГНОСТИК КАТО ЕДИН КОМЕНТИРАЛ ПО-ГОРЕ, А АГНОСТИЦИЗЪМ БОЛ "вариации"
цитирай
9. 1997 - Моят личен проблем с Бога
19.04.2020 16:34
Нямаме пресечни точки.
Чувствам се добре устроен в живота и си обяснявам света без понятието Бог. Радвам се, че църквата е отделно от държавата, като се отнасям с уважение към вярващите. Не съм войнстващ атеист, защото зная, че вярата в Бога помага на много хора, което не е лошо. Смятам, че религията е етап в познанието и ако животът стане много сложен, а науката не разполага със средства да го обясни, религията ще се върне, не под сегашната форма, разбира се.
цитирай
10. novaposoka - Различия много, но групите са две.
19.04.2020 17:29
Аз имам 4 Библии. Петата е на английски език. Отделни екземпляри имам на Новия завет. В книгата Откровение на всички Библии пише едно и също:
"А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт (Откровение 21:8).
Всеки може да види групата, към която се е причислил, като всеки е свободен в този избор. Нито вашите, нито моите коментари влияят на човешкия избор. Аз избирам друга група, за която е казано: "Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила;" (Откровение 20:6). Вярно или не, аз избирам групата, която се надява на вечен живот.
Колкото до последния коментар, мога да кажа, че Библията не е книга на религиозните учения. Религиозни са всички учения, които в една или друга степен се различават от нея. Тя е практическа и ни изявява състояли се събития. Христос е историческа личност и никой не може да отрече Неговото съществуване. Никой не може да отрече действителния факт на Христовото възкресение. Никой не може да обвини Христос в лъжа, а Той е обещал: "Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден (Йоан 6:40).
цитирай
11. 1997 - Моля, обяснете,
19.04.2020 21:35
novaposoka написа:
Никой не може да отрече действителния факт на Христовото възкресение.

Защо приетите дати на Христовото Възкресение са различни за православни и католици, щом свидетелстват за един действителен факт?
цитирай
12. kirk - Глей ся, пич... novaposoka
19.04.2020 23:30
Глей ся, пич... novaposokа, ние - арменците в 301 г. приемаме християнството за официална и единствена държавна религия, за което си имаме проблеми с персите, преди да се арабизират все още. Те са зороастрийци, което ще рече първата монотеистична религия, т.е. - със само един бог, което според религиоведа Фрейзър е прогрес в суеверията, вярванията и религиите. След това възниква юдаизмът, който също отрича другите елохим - божества. Известно време първите християнски църкви са такива, но мафиоти от днешното Фенер бахче решават да направят Константинопол център на империята и измислят че Единосъщния всъщност е двусъщен, двуутробен като австралийската птицечовка... Правят разкол и арменците не присъстват в Халкидон на събора - ведно с духовенството са на война с нашествениците перси. В същата война участват и прабългари, заради което сме ги направили светци!!! Както и да е - фанариотите се отцепват от римокатолиците и нас - монотелитите, монофизитите или както искаш, които вярваме в един Господ. Всъщност фанариотството е крачка назад към многобожието. После открадват от нас нашето самоназвание "православни" без дори да знаят какво означава, какви духовни борби са водени... Арменската апостолска православна църква постепенно се отдръпва от месианската роля и става етностна, а днес и национална, така че не приемаме неарменци. Въпреки това ние сме ги установили тия празници и обреди, а вие сте копи-пейст на Фенер бахче. Не се наричайте православни и не се правете на по-големи християни от християните!!! Аз съм агностик, но тача традициите. Живея като християнин, арменогригорянин... А вие - в рамките на вашата конфесия или вероизповедание празнувате две Възкресения, две Рождества и прочее, защото не можете да се разберете за елементарни неща и по-праведните от вас наричате старообрядни. Обаче - видите ли точно те били православните, и даже претендират че ап. Павел ги е християнизирал, егати скротума... Обидно ми е даже, когато не съм вярващ от такива християни като вас...
цитирай
13. kirk - По-горе не ми достигна място
20.04.2020 21:38
По-горе не ми достигна място, а е важно да се добави, че ние - арменците първи превръщаме това нещо в институция и понеже Царят и Покръстителят са били братовчеди, последният организира църквата като държава. Всички обреди, ритуали, служби, титли, санове, постове са по подобие на държавните и дотогавашните езични. После всички други църкви ги ползват наготово от нас, обаче на вас това ви е недостатъчно и искате да ни учите на християнство и ни изкарвате еретици и не позволявате църковни бракосъчетания с арменогригоряни, защото - видите ли? - вие сте били православни... Пфууууу!!! Пикая на вашето православие! Вие дори не сте християни. Нямате гробове, нямате гробища... Какви християни сте!!! Лижете иконите и т.н.
цитирай
14. novaposoka - Коментар на посредствеността
21.04.2020 09:47
Коментарите във връзка с проблемите на атеистите говорят за посредствеността на участващите. Някои мислят, че като използват елементарни понятия, демонстрират превъзходство. Те дори не са достойни за произнасяне - дри...о, пик..о, пи..я, и още подобни на тях.
Във връзка с различните дати за отбелязване на забележителни събития - питайте тези, които са определили различни дати. Много добре е известно, че Христос е разпънат в деня преди пасхата, определена за ден на благодарност към Бога, извел евреите от египетско робство. С тава трябва да се съобразява целия свят. А защо се отбелязва различно, да кажат папата и патриархът.
Относно понятието за религия, необходимо е да се има предвид, че всички човешки учения, свързани с търсене на Бога от страна на човечеството, са философски, или религиозни. Това, което Бог е предоставил на човечеството, т.е. Библията, е ИСТИНАТА. Библията не е религиозна книга. Всичко писано в нея е аргументирано и вярно. В нея няма търсене, има утвърждаване. А такива учения, възникнали на основа на Библията, но направили промени в Оригинала, са религиозни. Явно коректорите са се възприели за по-умни от Бога. Това са православието, католицизмът, протестанството, както и останалите, които в една или друга степен са предпочели да коригират основното учение. И всички те се наричат християни и имат претенции, че са прави. Питайте ги тези "християни", защо са предпочели заблудата пред истината.
Дайте си ел. адреси, за да ви изпратя книгата "Победата". След като я прочетете, отправете своите добре обосновани и аргументирани критики на това, което съм писал. Тогава ще приема вашите доводи, като ще се опитам да отговоря на разума с разум.
цитирай
15. kirk - Гледай само да не се пресилиш
21.04.2020 12:44
Гледай само да не се пресилиш, пренатовариш и изкилиш!!! Той ще ме учи мен, хе-хе-хе... Кога ще стане това, бе теолого, пророк ли си що ли? Заври си книжката знаеш къде!!! От последния ти постинг излиза: платете или поне изчетете словоизлиянията ми, чак тогава ще приема доводите ви. Сега кой е посредствен???
цитирай
16. vandela007 - Да!
23.04.2020 11:14
Атеистите може да са повече от вярващите; но атеистите са по-вярващи от нас. И да, съществуването на Бог не може да бъде доказано експериментално; но също и еволюцията не може. Затова и еволюцията, и креационизмът се приемат с вяра. Но за разлика от еволюцията, в която оцелява силният (защото е убил и зверски разкъсал слабия), отвореното писмо от Бога към човеците - Библията - ни учи на любов и хуманност: Римляни 15:1 "Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си."
цитирай
17. novaposoka - Контрастът
23.04.2020 18:42
Постингът на vandela007 контрастира с постингите на останалите. Той говори за висока духовна подготовка, останалите са огледало на посредствеността. Между другото, атеистите по света, които виждат проблемите на еволюцията, нямат нищо общо с техните последователи, защитаващи позицията си без драм мисъл. Затова Нютон казва: Който мисли половинчато, той не вярва в Бога. Който наистина мисли, той трябва да вярва в Бога".
цитирай
18. novaposoka - Загрижеността на krik
26.06.2020 17:47
Бъди спокоен, krik!. Няма да се пренатоваря. Не съм написал книгата за пари. Предоставям я за свободно сваляне и съм посочил символична цена, която може и да не се плати. Не съм опрял до твоите мижави пари. Ето го линка: https://drive.google/file/d/1vq2d6QkYhSFbfu2mzs__hwwvQzGsb7Is/view?usp=sharing
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179198
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031