Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2020 10:15 - Прераждането - Номенклатура - Елит - Олигарси
Автор: bdenkov Категория: Политика   
Прочетен: 862 Коментари: 1 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Статия от Русофилски сайт.  http://razuznavane.com/?p=479

 

image Милионният митинг на“надеждата“ организиран в София от СДС е всъщност митинг на“илюзиите“!   Преходът в България, още от самото начало пред 1989 г. досега са извършва от олигарсите на БКП – БСП и ДПС, които успяха да заграбят икономическата власт и чрез нея и политическата. През целия дълъг и мъчителен преход, чрез ДС те преследваха парите и властта. От съдбата на народа те не се интересуваха.

Историята учи, че всяка радикална социална промяна, е резултат на пълната морална и политическа деградация на управляващите. Когато недоверието на един народ прерасне в омраза, ненавист и гняв, чака се само искрата, за да избухне бунт, който да смъкне управляващия елит от власт. 

Номенклатурата при социализма е висшия партиен елит. Децата на този елит забогатяха и станаха „елита на прехода“!

imageОще преди 1989 г., много от висшата партийна номенклатура – Политбюро и ЦК на БКП разбраха, че социалистическата система е обречена и негласно, по различни канали започнаха да изнасят капитали зад граница, огромни суми – над 10 млрд. долара.

Българските задгранични фирми – над 360 също имаха много валута и недвижими имоти, върху които номенклатурата също сложи ръка. Така, задигайки парите на България партийната номенклатура трябваше да инсценира един държавен преврат и да излъже българския народ, че вече е друга. И БКП НАПРАВИ ИМИТАЦИЯ НА СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ ЗА „ПРОМЯНА“ И НОВО ЛИЦЕ. ПРЕИМЕНУВА СЕ НА БСП И ЧРЕЗ ДС ИЗВЪРШИ ЛЪЖЛИВА СМЯНА НА ВЛАСТТА!

Тя осъществи това на 10 ноември 1989 г., като извърши режисиран политически преврат за сваляне властта на Живков и извършване на социална промяна.

За да неутрализират „в зародиш“демократичния характер на прехода, БКП и ДС предварително бяха създали и използваха т.н. „неформални” опозиционни политически движения, които изцяло манипулираха чрез многото внедрени агенти. Неформалните движения бяха така режисирани, че да не могат да прерастват в големи политически партии, които да пречат на партийната номенклатура да запази властта си.. 

През 1989 г. на площад ”Ал.Невски” синята опозиция организира голям митинг – митингът на „промените“. На него народният поет Радой Ралин с гняв заклейми отиващата си власт и плутократите. Но добре, че не е жив, за да види, че по време на дългия преход, който номенклатурата изцяло контролираше не само, че не си отиде предишната власт, но се роди най-хищната и алчна плутокрация. От прехода много сини лидери също се възползваха и обогатиха.

image

Експроприяцията на собствеността, извършена от комунистическата власт преди повече от половин век превърна всеки българин в наемен работник, независимо от характера на труда, който полага. Така системата създаде феномена „егалитарност” (уравновиловка), която доведе до всеобщо обществено безразличие, особено при липсата на частна собственост – един социален рефлекс, който все още съществува в част от старото поколение. 

Извършеното одържавяване на средствата за производство и присвояване на правата върху тях от партийната номенклатура, увеличи пасивността на народа. Той се превърна в инертна, покорна маса, която лесно се манипулира и води. А водачите – те са на високо като боговете на Олимп, те са висша партийна номенклатура – Политбюро и ЦК на БКП.

image

Когато една социална промяна е инициирана отгоре – от самата власт, тя не води до унищожаване на номенклатурата. Дори и тогава, когато и се отнема политическата власт. Тя ще използва всички средства, за да оцелее, като „мимикрията” – новото и спасително оръжие. Номенклатурата винаги го прилага, когато трябва да се спаси или да запази поне икономическата си власт. Така столетницата БКП се преименувана в БСП. „. На снимката преврата за сваляне на Живков. 

НОМЕНКЛАТУРАТА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ИМЕТО СИ, ДОРИ ИДЕОЛОГИЯТА, НО ЧРЕЗ ПРИТЕЖАНИЕТО НА ПАРИТЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ЩЕ ЗАПАЗИ ИКОНОМИЧЕСКАТА ВЛАСТ.

Висшата номенклатура на БКП и БСП с активното участие на ДС са тези, които организираха и направляваха прехода. Те продължават да са водещата сила на прехода и сега!

Създадоха изкуствени политически субекти, които превърнаха в многобройни, но анемични партии, контролирани от агенти на ДС. Търсейки коалиция с ДПС и с други националистически и проруски партии, те активно участваха при определяне на постовете в държавата, състава на парламентите и ръководенето на средствата за масова информация.

БКП,БСП и ДС узакониха турската националистическа партия ДПС и в алчността си за власт, позволиха на Доган години наред да върти на пръста си цялата държава и съзнателно да забавя или компрометира прехода. 

Вторият ешалон на прехода са средните ръководни кадри на БСП и ДС.

Вторият ешелон са друга номенклатура от средите на средните ръководни партийни кадри и тези на  Държавна сигурност. Този ешелон е една голяма маса, която играе важна роля за запазването на властта на БСП по време на прехода. Когато много повярваха, че България е започнала да променя социалната и управленска система, номенклатурата все още имаше цялата политическа и икономическа власт, както и структурите, които да я поддържат. Тя притежаваше целия властови потенциал, за да си осигури, макар и под друга форма отново управлението. Ето защо, преходът се контролираше още от самото начало.

Тази голяма група се състои от образовани, напористи, амбициозни, делови, предприемчиви и най-вече адаптивни и нагаждащи се хора, които умело се възползваха от „прехода” и смяната на политическата власт, приспособявайки се към новите условия.

image

Много често номенклатурата от втория етаж, съзнателно не участваше в укрепването на крехките демократични институции, а предпочиташе да работи в т.н. ”сива зона”, където се смесват частни и обществени, или национални и международни интереси. Защото там вече съществуваше онази нездравословна среда и порочни практики, в които личният интерес, спекулата и далаверата са водещи и са поставени над закона. Този процес се насърчаваше и направляваше от партийната номенклатура, защото се обогатяваше класата, на която тя разчита да запази властта си.

Но в тази сива зона проникнаха и трайно се настаниха новопоявилите се силови групировки, мафиотски структури и престъпни елементи. Те също безпардонно, дори твърдо предявиха своите претенции пред номенклатурата за по-голямо участие в преразпределянето на собствеността. Те бяха силни, защото разполагаха с много пари натрупани по престъпен начин, а добре владееха и силовите методи. Номенклатурата разбра, че вече не може да не се съобразява с тях и прие макар и с нежелание, да отстъпи част от баницата.

Срастване и сливане на силовите структури с властта.

image

Започна процес на срастване и сливане между силовите и мафиотски структури с тези на номенклатурата, включително и с бившата ДС. Задълбочи се и сработването на партиите и партийните лидери с организираната престъпост.

Снимката показва как заедно доказани мафиоти, министри и депутат от партията НДСВ на Симеон Сакскобургготски на яхта играят карти и договарят съвместен бизнес.

Какво обяснение ще даде премиерът Сакскобургготски за близките си връзки с мафиота Илия Павлов, или законовите облекчения за хазартния бизнес на Васил Божков и той направил милиони в подземния свят, известен там като „Черепът”?  Изявени партийни деятели като Румен Петков, който по-късно става и министър на вътрешните работи и бившият висш ръководен кадър на ДС Цвятко Цветков, на пленум на ЦК на БКП се изказват за знакови фигури от подземния свят, като братята ”Маргини” казвайки, че са „добрите момчета”.

image

При управлението на Симеон Сакскобургготски знакови фигури от силовите групировки бяха легализирани и получиха държавна протекция. Депутатите от НДСВ станаха Ламбовски, Влахов и други участвали в големи мафиотски структури.

Момчетата от силовите групировки облякли вече скъпи костюми и бели якички излязоха на светло. Обединени с партийната номенклатура, те заедно се превърнаха в почтени граждани и си сложиха привилегированото име  – „ЕЛИТ“.

Характерно е изказването на министър Цветанов пред Комисията по национална сигурност, който казва:
„Как да работим срещу Маргините, при положение, че те са ползвали протекцията на държавата през тези години, как да работим по други знакови фигури, които по някакъв начин са доближени до определени фигури в политическото пространство на страната?”

Важен момент от българския преход, след преструктурирането на номенклатура от втория партиен ешалон, е поддържането на връзка с висшата номеклатура зад граница. Започналата в България масова и касова приватизация създаваха големи възможности и вече имаше необходимост от пряка връзка с България. Задграничната номенлатура и тя превърнала се в ЕЛИТ,  се нуждаеше от помощта на български партньори, за да участва в приватизацията – в разграбването на страната. Това беше също идеална възможност те да изперат капиталите, които изнесоха или присвоиха от задграничните дружества и фирми.

Голямото ограбване на българския народ от червени, сини и жълти управляващи партии, или коалиции.

Възстановяването на историческата несправедливост чрез т.н. ”реституция” е един голям пропаганден трик, чрез който се облагодетелства предимно партийната наменклатура.

Смазващата административна бюрокрация създадена от Закона „Лучников“,  всевъзможните усложнения с цел получаване на подкуп, различни комбинации, спекула или заплахи от силови групировки, принудиха по-голямата част от собствениците, много от които живеех в чужбина на безценица да си продадат реституираните имоти. И чрез подставени лица те преминаха в ръцете на номенклатурата, или на силовите групировки. Най-добрата търговска улица “ Витошка“ в центъра на София с прекрасни магазини мина почти изцяло в ръцете на групировките.

imageИстинското начало на масовото ограбване в България започна с т.н. ”приватизационни фондове”, които никнеха като гъби.

Народът беше подлъган, че ще става акционер и го подведоха масово да купува „приватизационни“ бонове. Номенклатурата знаеше, че при липса на фондов пазар, масовата приватизация си е масово лъжене и ограбване. 

С подправени или фалшиви пълномощни, мошеници от различни цветове, проведоха фиктивни общи събрания и приватизационните фондове прераснаха в частни корпорации, които веднага се включиха в приватизацията, като купуваха големи предприятия с крадени пари. А народа – народът пи една студена вода.

Иван Костов и СДС се захванаха с най-голямата трансформация на собствеността чрез  ”касова приватизация”, прилагайки т.н. „шокова терапия“. Терапията означаваше народа да преглътне наведнаж горчивото хапче.

Той продаде на безценица едни от най-големите обекти от национално значение. Приватизацията на Костов беше безотговорна, непрозрачна, спекулативна и в някои случаи дори престъпна с плащания „под масата“ .

imageНародното недоволство принуди Костов да смени много от корумпираните си министри. Приватизацията облагодетелстваше срещу тлъсти комисионни съмнителни български или чуждестранни фирми, предимно офшорни, както и подставени играчи от вътрешната и задгранична номенклатура. 

Иван Костов освен, че направи най-вредната за страната трансформация на собствеността, чрез собственото си политическо и държавно падение падение, той отврати народа от синята власт. Така той осигури възможността номенклатурата, КГБ и ДС да доведат бившия Цар Симеон „на бял кон”, като освободител на нацията. При правителството на Симеон, номенклатурата както вече се наричаше „ЕЛИТ“ прерасна в „ОЛИГАРХИЯ“, която поемаше задкулисното управление на страната. Примерът затова е олигархът Илия Павлов и неговата империя „Мултигруп“.

През целия преход БСП и ДС използват „компроматната война“, като оръжие за запазване на властта си!

С помощта на бившите ръководни кадри на ДС, тайно и селективно се измъкнаха много агентурни дела и разработки. Чрез подкупни медии, номенклатурата периодично подхвърляше на обществото темата с досиетата, ролята на Държавна сигурност и участието на агентите. Това е най-често използваната тема по време на целия преход. Така номенклатурата умело отклоняваше вниманието от себе си и оставаше в сянка.

Огромният репресивен апарат на ДС е създаден от висшата партийна номенклатура. Те определяха ръководството на ДС и задачите, които трябваше да изпълнява. Основната задача наДС беше „да гарантира властта на комунистическата партия“. Всички важни решения на ДС се утвърждаваха от ЦК на БКП. ДС беше най-контролираната система в държавата от страна на партията. ДС придобиваше много компромати за партийната върхушка, особено при поведението им зад граница, затова те отблизо я контролираха.

imageДС винаги е преувеличавала броя на агентите или на сътрудницте си, които води на отчет. В много случаи, българските граждани дори не са знаели, че са регистрирани като секретни сътрудници и че имат поставени някакви картони, или фигурират в някакви папки. Висшата номенклатура успя да внуши на българското общество, че за всичко, което се случва в България, голяма вина имат гентите и сътрудниците на ДС, много от които всъщност не са били никога такива.

Главните виновници за мъките и страданията на българите по време на прехода, който още не е свършил, е висшата партийна номенклатура и бившите ръководни кадри на ДС, които създадоха олигарсите и задкулисието. Примерът затова е генералският клуб „Монтерей“ начело с о.з. ген. Любен Гоцев, наричан още „правителството в сянка“.

БСП – наследницата на тоталиталния режим на БКП, с помощта на ДС успя да запази икономическата, а оттам и политическата власт в България по време на целия преход.

Червената „столетница“, създала вече новата номенклатура, предвидливо загърби социализма и мъртвата марксистко-ленинската идеология, за да се ориентира към галещия слуха звън на парите. 

image

 




Гласувай:
0



1. krumbelosvet - СДС
29.03.2020 11:29
умре.
И са важни сините спомени, колкото ЛАНСКИЯ СНЯГ.
Оно НАТО и ЕС са в мозъчна смърт. Как не, Ал Йорд е в евро парламента...
Не им стигаше ишиасът на Жан Клод Юнкер...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356772
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031