Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2019 07:00 - Провокаторът е ясен
Автор: vaquero Категория: Политика   
Прочетен: 1439 Коментари: 6 Гласове:
16

Последна промяна: 17.06.2019 07:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.06.2019г.

     Два петролни танкера, Front Altair, собственост на компанията Frontline Ltd. плаващ под флага на Маршаловите острови, и Kokuka Courageous, който пък плава под панамски флаг са били атакувани с торпеда и запалени в Оманския залив, предават информационните агенции на 13 юни, позовавайки се на информация от ирански медии.
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини Иран, че носи отговорността за нападенията срещу двата танкера в Оманския залив вчера, предава "Ройтерс". Помпео заявил, че правителството на САЩ вярва, че Иран стои зад нападенията, като основава преценката си на използваните оръжия, експертните умения, необходими за изпълнение на операцията и други фактори.
Микрообританският пудел веднага се прилепи за позицията на САЩ, че Иран е отговорен за нападението срещу двата петролни танкера в Оманския залив и предупреждава Иран, че подобни действия са изключително неразумни, предава отново Ройтерс. Не остана по назад и Саудитска Арабия – Саудитският министър на външните работи Адел ал Джубейр вече заяви пред Си Ен Ен, че неговата страна е съгласна с оценката на САЩ, че Техеран стои зад нападенията срещу двата танкера в Оманския залив. "Нямаме причина да не сме съгласни с държавния секретар", подчерта Ал Джубейр. "Иран и преди е правил това", добавил той.
Катар призова за международно разследване на извършените на 13 юни нападения срещу петролни танкери в Оманския залив и за деескалация на напрежението в региона.
Иран естествено отхвърля обвиненията – "Иран категорично отхвърля необоснованото твърдение на САЩ относно инцидентите с танкери на 13 юни и го осъжда най-категорично", се казва в изявление на иранското постоянно представителство в ООН. "Икономическата война и тероризма на САЩ срещу иранския народ, както и масираното им военно присъствие в региона бяха и продължават да бъдат основният източник на несигурност и нестабилност в Персийския залив", подчертава иранската мисия. "Нито фабрикациите и дезинформационните кампании, нито безсрамното обвиняване на другите могат да променят реалността. САЩ и съюзниците им в региона трябва да спрат да подстрекават към война", се казва в иранската позиция.
Известно е, че Съединените щати се готвят за война с Ислямска република Иран и търсят повод за нея. Така че, ако някой има съмнения относно автора на провокациите с танкерите нека се запознае от обективни източници с историята на US-Американо-испанската война от 1898 година и провокацията с крайцерът на САЩ "Мейн", както и с US-Американо-виетнамската война и Тонкинският "инцидент" (провокация) от 2 август 1964 година.
"Дори намек за създаване на пречки в Ормузкия проток е достатъчен, за да разтревожи пазарите. Честите и както изглежда, произволни нападения срещу танкери обаче засилват страховете за енергийната сигурност до ниво, невиждано от танкерните войни, следствие от войната между Иран и Ирак през 80-те години, при които бяха потопени или повредени 543 кораба във водите в района и които причиниха продължил три години хаос на енергийните пазари", изтъква вестник "Гардиън".
Иран са под възбраната на САЩ да продават петрол, така че нямат интерес от повишаване на цената му, докато петролните залежи на Иран са съблазнителна плячка за Съединените щати.

image




Гласувай:
18


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - То британските и американските ...
17.06.2019 09:12
То британските и американските провокации са безчетни и няма нужда да се връщаме век назад за да ги видим. Можем да си спомним държавният секретар на САЩ, Колин Пауъл който размахваше една епроветка със "страшно вещество за масово поразяване" което уж Ирак притежавал. Британската агитка в лицето на Блеър и спец. служби, веднага загрухтяха в тон с Вашингтон. Резултатът днес е видим - милион избити иракци, страната в хаос и милиони бежанци.
Същият тандем САЩ-Британия, най-нагло по същия сценарий лъжеха за химически атаки извършвани от Асад в Сирия. Днес, разбира се единствено гетьовците и скъпо платените драскачи, наричащи се "свободни медии", могат да повярват на Помпео и сие.
Впрочем, сценариите на провокациите са толково бездарно повтарящи се, както и "свободно-медийното" им отразяване, че няма как да не се запита човек - що за некадърници прокарват и отразяват подобна политика?
В провокацията има още един дебел намек отправен към Япония, понеже двата танкера са превозвали петрол за нея. И тази провокация се случва по времето когато Шиндзо Абе е на официално посещение в Иран. Япония е силно зависима от петролните доставки от Персийския залив и евентуална война там, или блокиране на доставките, ще се отрази много зле на японската икономика. САЩ, явно дават силен сигнал на Абе, че без тяхната решителна намеса, Япония ще го закъса. Фактите обаче, показват точно обратното.
цитирай
2. vaquero - До 1. merlin68
17.06.2019 09:36
Прав си с примерите. Е, за Колин Паул не бях се сетил, а това е най-яркият пример. Интересен е намекът към Япония, която си позволява политически връзки с врага. Такъв намек обаче не могат да си позволят към Китай, който май купува директно нефт от Иран.
цитирай
3. morskipesni - Изпитвам задоволство от начина, по-който всеки немец реагира на понятието САЩ-
17.06.2019 09:56
Веднага се изобразява най-демонстративно отвращението от Маймурика и примата-маймурикан, отпадък на цивилизацията.
цитирай
4. vaquero - До 3. morskipesni
17.06.2019 10:06
Германците ненавиждат реднеците, ти имаш преки впечатления, но не правят достатъчно за да се отърват от тях.
цитирай
5. zaw12929 - Провокаторът е ясен- издънка от ...
18.06.2019 07:40
Провокаторът е ясен- издънка от рода "Скрипали"- британски храненици. Нали помните провокацията:българин стреля по папата"
Имат си програми и ги реализират....не успяват да заблудят но не им пука...
Успешен ден за автора!
цитирай
6. vaquero - До 5. zaw12929
18.06.2019 11:26
Важното е да оправдаят пред себе си, понеже си вярват, агресията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1164991
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031