Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2019 15:30 - Тъп, по-тъп, най-тъп
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 6612 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

             Преходът от социализъм към капитализъм в България се превърна в огромна, престъпна, частна далавера с кратък запис в Конституцията – „Частната собственост е неприкосновена !” Това веднага означава, че от държавната може да се краде, присвоява, трансформира и унищожава, действия на които сме свидели над 30 години. Анализа всеки сам може да си направи и показва ясно- унищожена държава и народ ! За приспиване и смекчаване на ужаса, конституционно, уж не се посегна на безплатните образование и здравеопазване, но днес на всички вече е ясно, че и те са наред за унищожение ! Това е просто обяснимо, не е възможно да пазиш соц. остров сред подивели кап. хищници !

За 30 години, цвета на нацията и работоспособните мигрираха над 3 милиона българи !? Тук останаха :

 image

             Затова, никой не бива да се възмущава и гневи на управленци, партийци, администратори и отпаднали отвсякъде боклуци ! Тъжното е, че на подобни хора, да им помагаш, даваш данъци, дарения е обречена на гибел кауза, раждаща беззаконие и корупция ! Мислете, ако можете логично, не слушайте платените, продажни бардове и клакьори ! Ще ви дам един пример за яснота, от системата на здравеопазването:

             Родните, лични лекари са диспечари, лекуващи симптоматиката, а не самото заболяване. Те си „връзват гащите” с амбулаторните листи на специалистите, които от своя страна, от некъдърност и незнание, се базират на десетки ненужни изследвания, вторични прегледи и консултации. Добрите мислещи и можещи лекари отдавна напуснаха, мигрираха в държави с по- добро заплащане. Диабетик съм, на инсулин, двама лекуващи ендокринолога мигрираха, сега съм диспансеризиран при трети. Диспансеризацията означава три прегледа годишно, без направление от личния лекар. Ако си попаднал на добър лекар, може и да те лекува реално, но повечето безусловно изпълняват предписания на здравната каса. Например: независимо от резултатите и оплакванията, на диабетика поне два пъти в годината се прави кръвно-захарен профил КЗП, глекиран хемоглобин, микроалбуминория... При положение, че имаш предоставен личен  апарат за измерване на кръвната захар, който ползуваш ежедневно т.н. КЗП е ненужно и ангажира пациента да ходи 3 пъти в лаборатория за един ден ! По- скоро, да се удвои количеството на безплатните тест ленти, които са особено важни . В зависимост от хранителните навици, това изследване е повече от безмислено ! Още повече, че другото изследване, глекиран хемоглобин с точност усреднява кравната захар за последните 3 месеца !? Няма лекар който да ми обясни на кого и защо е нужен КЗП !? Аналогично личния лекар пуска подобни задължителни изследвания по списък, не по оплакване на пациента, накарайте го да ви изследва желязото в кръвта, това е невъзможно. Каква е съдбата на изследванията, те не водят до обсъждане и вторичен преглед и са чисто формални. Реално ние сме лекувани напълно формално и ако не четем и интересуваме от медицина, не се самолекуваме с природни средства, си отиваме рано ! Явно се прави опит за сриване на безплатната здравна система и подмяната и с американската, напълно платена.Миналият месец четирима лекари ми предписаха лекарства за 230 лева при пенсия 285 лева, за каква безплатна медицина става дума - къде !? Скоро хората, които ще бъдат лекувани, ще се знаят поименно, другите ще ходим по знахари и екстасензи.

image




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Като тук не ти харесва,
22.03.2019 19:19
поискай политическо убежище в Куба.
цитирай
2. radostinalassa - Диетата , която се предлага на диабетика е безумна
22.03.2019 19:33
Тя явно цели той да поддържа висока захарта си и да се лекува до края си, за да поддържа системата.
цитирай
3. morskipesni - България не става вече за живеене.
23.03.2019 13:38
И за почивка не става. Абе за нищо не става. Добре че навреме се махнах от цялата тая цигания и простотия.
цитирай
4. schumpov - Кога частната собственост стана ...
23.03.2019 14:44
Кога частната собственост стана "неприкосновена" - След национализацията или след приватизацията. Извратената комунистическа агитация разказвай на бузлуджа. Проследи къде са парите на фалиралата България. Проследи измененията на закона за собствеността, той винаги от 1944г. узаконява комунистическите кражби, нали така другарю, да така е!
цитирай
5. krumbelosvet - Чумпов, комент 4, сънува червени таласъми.
23.03.2019 15:59
Много е слушал човекът "Гласът на Америка" и е подскачал на сини митинги. А те бяха ПСИХОТРОННО подгрявани, и бъркаха в мозъка...
А във Великото Народно Събрание, ПОДОБНИТЕ НЕМУ искаха частната собственост да е СВЕЩЕНА и неприкосновена. Голямата борба беше да не е свещена...
цитирай
6. zax - . . . и всичко, защото някой подмени ...
25.03.2019 20:41
... и всичко, защото някой подмени 2/3 от Великото Народно събрание, а останалите идеалисти сами си отидоха. Няма леви, няма десни - там са само улави и бесни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466717
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031