Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2018 04:09 - НАСЕЛЯВАНЕ ОБЕЗЛЮДЕНИТЕ СЕЛИЩА- ДЪРЖАВНА МИСИЯ СЕГА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 13.11.2018 07:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ние, хората, сме творения на природата и би трябвало да живеем в хармония с нея. Най-разумният начин да постигнем това е чрез родово имение. Родовото имение е къща, с голям двор, разположена сред природата, където човек може да отглежда сам екологично чисти зеленчуци и плодове, да си направи прекрасна цветна градина или езеро, така че наистина да се чувства „като у дома си”.

Идеята за родовите имения се ражда в Русия, анализирана е подробно от Владимир Мегре в поредицата му „Звънтящите кедри” и в редица научни и художествени трудове. Хората, привърженици на идеята, се обединяват, изграждайки множество родови имения. Така се раждат екологично чистите селища, където животът и дори обикновеното битие сякаш не е в измерението на заобикалящата ни съвременност.

Обикновено се запътваме към големия град, за да докажем на себе си, че може да се преборим с трудностите и да постигнем мечтите си. Борейки се в тази среда, след няколко десетилетия сме се превърнали в стресирани хора, с разклатена психика, изхабени тела от мръсния въздух и пластмасовите храни, които ядем. И преди всичко разочаровани от не сбъдване на мечтите. Омагьосаният кръг е вечен, затова трябва да се търси алтернатива на начина ни на живот.

Собствените имения решават съвременни проблеми от всички сфери от човешкия живот.

Свръх урбанизацията и икономическата миграция

Големите градове се пренаселват и животът в тях става все по-труден, докато много райони се обезлюдяват, което нарушава определени естествени баланси. Ако се замислим реално –  животът в града е много по-труден от този извън него.

Проблемът с изхранването на хората

В собствения двор човек може да си произвежда почти всичко за ядене, при това екологично чисто, а в града разчита само на това, което си купи от магазина със заплатата си.

Спестява време

Замисляли ли сте се някога колко време от живота си прекарвате в чакане по спирки, опашки в магазините, задръствания. В собственото ви имение разполагате изцяло с времето си и правите нещата, които обичате без ограничение във времето.

Здраве и продължителност на живот

Научно е доказано, че хората, живеещи в къща с двор сред природата или в малки населени места са по-здрави и животът им продължава по-дълго. Освен, че се храним с екологично чисти продукти, чистият въздух и влиянието на девствената природа имат свойството да ни поддържат физически и психически здрави.

В Новосибирск и Масачузетския университет е направен научен експеримент –  изследвани са група от хора, за да се разбере от какво се нуждае техният организъм. После им дали да държат в устата си семки от домат. След като посадили семената, доматите, които израснали съдържали всички онези елементи, от които те имали нужда. Това е така, защото слюнката, както кръвта е носител на информация за всички микроелементи, които съдържа човешкият организъм. Така че храната, която си произведем може да ни лекува, а онази, купената от магазина – не.

Изчезва проблемът с престъпността

Когато са задоволени основните потребности на хората е по-малко вероятно те да извършат престъпление.

Спестяват се пари

Направата на собствено имение е значително по-евтина от покупката на тесен панелен апартамент в голям град. От друга страна, животът в къща сред природата е по-евтин от този в града, тъй като се спестява от ненужни вещи, от храна, от транспорт.

Раждаемостта е по-висока

В Русия имат твърд отрицателен прираст в градовете, а в родовите имения прираста е положителен.

Без стрес, лоша енергия и ненужно напрежение

Стреса е функция на големия град и на динамиката на живот там. В нашето имение сред природата стреса не съществува или поне е редуциран до минимум.  Не случайно хората от градовете използват уикендите за почивки и разходки сред природата, защото имат нужда да „презаредят” батериите.  Живеейки сред природата батериите са винаги  заредени.

В Америка и Япония много хора вече живеят в къщи с дворове  и предпочитат да пътуват до работата си около 50-60км, отколкото да живеят в претрупаният мегаполис.

В големите блокове, където живеят прекалено много хора се получава натрупване на отрицателна енергия, тъй като неминуемо те започват да се карат. Натрупването на енергия по този начин образува феродова решетка, която формира магнитно поле, което влияе отрицателно върху психиката на човек.

Идеално място за отглеждане на деца

 

Децата, отглеждани сред природата са много по-здрави, по-морално просветени, израстват по-истински хора. Освен това сред природата концентрираният кислород е двойно повече отколкото в града, което подобрява функциите на всички органи и особено на мозъка, така че децата възприемат всичко много по-бързо.

В Русия популярност набира Руското родово училище. То включва програма за възпитание и обучение сред природата, което е много по-ефективно от това в класните стаи. В Германия има също такъв пример с Валдорфските училища, по системата на Рудолф Щайнер.  Дори в момента правят специализирани училища за индигови деца. Според руски изследователи, децата отглеждани в родови имения имат много по-големи заложби от връстниците си.

Може да се работи от вкъщи или да се пътува до работа

Живеейки в собствени имения хората създават всички необходими удобства – телефони, кабелни телевизии, интернет, всичко необходимо за нормален съвременен живот. Много от хората работят от именията си, освен че се занимават с посевите в градините си.

Животът в собственото имение позволява да се чувстваме като господари на живота си, а не като брънки от голямата машина.

Често си мислим,че битието ни се движи във вече утвърдени коловози и губим чувството за неговата управляемост, притиснати от множество проблеми. Много от психическите аномалии се дължат именно на усещането,че нямаме контрол над живота си, сякаш той зависи от другите около нас. Ако подредим живота си така, че да чувстваме , че той зависи от самите нас можем да постигнем много неща.










Гласувай:
16



1. kvg55 - zaw12929,
11.11.2018 08:28
И циганите не искат да ходят на село.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14214085
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031