Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2017 19:41 - ПАРАДОКСЪТ НА БЕЗКРИТИЧНОСТТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1738 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Желязната логика на леля Ваня

Леля Иванка е достолепна възрастна жена. Отдавна има внуци и по всички критерии е готова за титлата „баба“, но тя самата предпочита да не я бабосват. Най-много й харесва, като се обръщат към нея съседите й с нежно-палавото обръщение „Ванче“. Ванчето това, Ванчето онова…

Днес леля Иванка е тъжна. Според доклад на Организацията на Обединените Нации (ООН) светът е изправен пред най-голямата хуманитарна криза от 1945 г. насам. Над 20 милиона човека от четири страни умират от глад. Южен Судан, Сомалия, Йемен и Нигерия. В тези държави има многогодишни кървави военни конфликти, вследствие на които се е стигнало до истинско бедствие за населението им. Най-подходящата дума, с която може да се опише ситуацията е Геноцид! Има и друга, не толкова модерна дума – Мор.

Обединените нации са разтревожени, леля Иванка е умислена. Гледа покъртителни кадри по телевизията - подути от глад детски коремчета, плачещи майки, мухи, жега, прах… Толкова много мъка, толкова много болка. От ООН били пресметнали, че трябва да се съберат над 4,5 милиарда долара, за да се спасят тези умиращи хора. Засега са събрани само 90 милиона долара. Друг основен проблем е, че трябва да се осигурят безопасни коридори, по които помощите да достигнат до бедстващите.

Южен Судан, Сомалия, Йемен и Нигерия… Горките хора. Доброто сърце на Ванчето не издържа. Тя се разрида и взе решение. Ще дари пенсията си на нуждаещите се. И без това всеки месец се чуди какво по-напред да плати с нея. Дали сметките за ток, парно, вода, телефон,лекарства… или пък да си купи храна. Все някакси ще преживее. Леля Ваня знае и 2, и 200, а така и чуденката й ще отпадне. Няма пенсия – няма грижи. От ООН-то да му мислят как  и по какви безопасни пътища ще доставят нейната пенсия до умиращите южно-суданци, сомалийци, йеменци и нигерийци.

Вече поуспокоена Ванчето превключи канала с дистанционното и попадна на БНТ- централната емисия „Новини“ от 20 часа. На екрана се мъдрят огромни цифри – 1 500 000! Очите и ушите на българската пенсионерка се разширяват от почуда. Сухо, официално и без излишни емоции ни осведомяват, че в членката на НАТО и ЕС, днес в 21-ви век – 2017 г., в България един милион и половина български граждани гладуват!? Леля Иванка е объркана. Какво става? Ако това е истина, защо от ООН не са загрижени и разтревожени? Защо светът не е обезпокоен от Геноцида в България? С какво умиращите от глад българи са по-малко интересни от умиращите от глад южно-суданци, сомалийци, йеменци и нигерийци? Нима тук, в България е по-сложно да се осигурят безопасни коридори, за да достигнат помощите до бедстващите? Онези четири държави са разкъсвани от нестихващи военни конфликти, а в България всичко е мирно и тихо! Как така от 6-милионното население, 1,5 млн. гладуват?! Няма логика, нещо не е наред.

Леля Ваня е мъдра жена и разбра, че информацията е фалшива. Първо – от ООН изобщо не ни споменават – значи в България няма гладуващи. И второ – ако имаше 1,5 млн. гладни българи, те щяха да излязат на улиците и да пометат властимащите. Щеше да има бунтове. Щеше да избухне революция, нали така? А в България всичко е тихо и мирно. Следователно – информацията е сгрешена. Туй то!

 

Ивайло Зартов, 12 март 2017г.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Гладуващите българи
19.03.2017 09:43
държат на депозит в банките цели 47 МИЛИАРДА лева, а 60 % от тях имат наднормено тегло. На всичко отгоре всеки един от тези гладници има и собствено жилище!

Кажете на руските си господари, че тази плоча тотално се изтърка и звучи много, ама много фалшиво и глупаво.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736973
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031