Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2016 16:58 - Референдумът на Слави Трифонов е подло, вредно и опасно предложение
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 - Г-н Сидеров, споделяте ли про­гнозата на някои социолози, че през есента ще има избори 2 в 1 – прези­дентски и предсрочни парламен­тарни?

- По-скоро не мисля, че това може да се случи, защото партия ГЕРБ няма нужда от предсрочни избори. Един из­вънреден вот би разместил политиче­ското пространство в неясна посока. На тази основа съм убеден, че през есента ще има само президентски из­бори.

- Има ли АТАКА свой кандидат за държавен глава?

- В близките месец – два АТАКА ще има конгрес, на който този въпрос ще бъде изяснен. Обикновено ние участ­ваме на президентските избори чест­но, открито и ясно, начело с лидера на партията.

Въпросът на тези президентски из­бори е ще има ли идейно състезание или

ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОСНОВАВА НА ПОДМЯНА НА ИЗБОРНИ ПРОТОКОЛИ И МАНИПУЛА­ЦИИ.

- Какво е мнението ви за евенту­алното влизане на Слави Трифонов в политиката чрез референдума, който се опитва да пробутва от ек­рана?

- Референдумът на Слави Трифонов е най-популисткото, вредно, подло и опасно пред­ложение. В момента съм във връзка с мои колеги от Национал­ния фронт във Франция. Знаете, че партията на

ЛЮПЕН ОБИКНОВЕНО ВЗИМА ОКОЛО 22-25% ОТ ВОТА, НО ВКАРА САМО ЕДИН ЧОВЕК В НАЦИОНАЛ­НИЯ ПАРЛАМЕНТ, ЗАЩОТО ИМАТ ЧИСТО МАЖОРИТАР­НА СИСТЕМА.

И става така, че дори на първия тур от изборите да имаш 25% и твоят кан­дидат да спечели, на втория всички се обединяват срещу него и го отстраня­ват.

Това е подлостта на мажоритар­ната система. И този, който предлага въвеждането на такава система в Бъл­гария, е изключително нечистоплътен и подъл играч, който иска да заличи всички партии, които са основни.

С мажоритарната система ти на практика изхвърляш от политическия живот всички партии, които не са ка­зионни. Ако такава система се въведе, ще останат само две партии в нашата страна.

От години някои припяват колко лоша е политическата система в Бъл­гария, но това са абсолютни глупости. Ние имахме мажоритарна система през 2009 г. и само 30 депутати влязоха с мажоритарен вот. И те бяха от ГЕРБ – основна партия с огромен ресурс. Някой запомни ли имената на тези мажоритар­но избрани депутати? Не!

Твърдението, че мажоритар­ната система вкарва личности в политиката, е абсолютно подла лъжа!

Тези хора, които предла­гат подобна система, ми­слят лошото на България.

- Как си обяснявате поведение­то на ръководството на бТВ, което дава възможност на Трифонов да прави политика, въпреки че него­вото шоу би трябвало да е забавно?

- Неговото шоу не е комедийно и забавно. Той самият призна, че прави политика, когато организира подпис­ката за референдум. Журналистическите асоци­ации трябва да се обърнат много се­риозно към Съвета за електронни ме­дии с настоятелно искане този двоен стандарт на бТВ, която разрешава на Трифонов да прави политика, да се промени.

ДА ПРАВИШ ПОЛИТИКА ПОД МАСКАТА НА ТЕЛЕ­ВИЗИОННО ШОУ Е АБСО­ЛЮТНО НЕСЪРАЗМЕРНО С ПРАВИЛАТА.

Ако например аз трябва да се ре­кламирам в същото телевизионно вре­ме, с което разполага Слави Трифонов всеки ден по бТВ, няма да ми стигнат десетки и стотици милиони левове, за­щото телевизията взима по 10 000 лева за минута рекламно време, а какво да говорим за часове, и то всеки ден.

Тук имаме едно грубо нарушаване на равновесието в политическата ре­клама и не знам защо СЕМ мълчи и не взима отношение.

http://www.vestnikataka.bg/2016/02/волен-сидеров-референдумът-на-слави-т/




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. mihala - При тази медийна анархия всяко и...
26.02.2016 17:30
При тази медийна анархия всяко изявление, където и да е, и за каквото и да е, е напълно нормално.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20125203
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031