Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 16:16 - НЕ СЕ ПОДДАВАЙ НА МАНИПУЛАЦИИ!!! КАЖИ „НЕ“ НА ЕЛЕКТРОННАТА ИЗМАМА!!!
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 22.10.2015 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1. Електронното гласуване прави купуването на гласове по-лесно!

Методите за контролиран вот, като „индиански нишки“, „канапче“ или „пръчица“ с определена дължина, все пак създават известни затруднения и неудобство на търговците на гласове. При наличието на електронно гласуване обаче вече ще е нужен само компютър, на който механично да бъдат набирани личните данни и осъществявано гласуването. Създаването на дистанционна система за нееднозначно удостоверяване на личността е невъзможно с моментните технологии без да бъдат нарушени други граждански права. При това положение е-вотът ще доведе само до разрастване на практиката търговия с гласове и пазаруване на „избиратели“ на килограм.

2. Електронното гласуване лесно може да се манипулира!

Резултатът се отчита и се установява чрез компютърна програма (софтуер), който може да бъде манипулиран да отчита подадените гласове „погрешно“. С други думи, няма как да се установи, че когато вие гласувате за партия „А“, поради нарочно заложени параметри в програмирането гласът ви няма да бъде „изпратен“, съответно преброен и отчетен за партия „Б“! Няма и механизъм вие да докажете, че сте гласували за „А“, защото неизбежно в процесът ще бъде разкрита тайната на вашия вот. Следователно електронното гласуване е тотално уязвимо към недоказуема манипулация и разширява неограничено възможностите за служебна победа на тези, които са на власт!

3. Електронното гласуване е облекчение за организаторите на гласуването в Турция!

Един от основните аргументи в полза на е-вота е, че ще увеличи участието на българската емиграция. Този аргумент е несъстоятелен. БГ общностите в чужбина и сега имат възможност да гласуват, но участието им е слабо. Основното гласуване зад граница се извършва в Турция! Публична тайна е, че в организацията участва и турската държава! При последните избори станахме свидетели, че вече и на територията на ЕС биват организирани секции, в които една партия спечели 100% от гласовете!!! Електронното гласуване работи в полза на организираната от емисарите на ДПС зад граница подмяна на вота!!!

4. Електронното гласуване е недемократично!

Преди няколко години въпросът за е-вот беше повдигнат пред конституционния съд на Федерална Република Германия. Германският съд единодушно обяви електрон-ното гласуване за противоконституционно, защото при него е невъзможно да бъде гарантирана тайната на вота! Следователно, заключиха германските конституциона-листи, допускането на гласуване по интернет застрашава устоите на демокрацията, които се основават на всеобщо и равно избирателно право с тайно гласуване! Българските конституционни съдии наскоро също споделиха в свое решение мотивите на германските си колеги. Подкрепата за електронното гласуване е отказ от демократичното ни право на таен вот!




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. staler - всичкото гореизложено е правилно. ...
28.10.2015 07:09
всичкото гореизложено е правилно.целта е една--да се минимизират разходите по управление на бантустата.плевнята например не се сеща завалията,че ако се приеме и утвърди това което му е наредено да пробутва като президентска инициатива,ще изяде лебеца на такива като него.фирмата поддържаща софтуера,задължително ще е чуждестранна,авторитетна,компетентна и независима и ще избира првилните хора на правилните места без за това да е нужно да се пръскат големи пари по разни фондации.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20283884
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930