Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 18:31 - Инициативен комитет призова да гласуваме с "НЕ" на референдума за електронното гласуване
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Призоваваме хората да гласуват с „НЕ“ на предстоящия на 25 октомври референдум за електронното гласуване“, съобщи председателят на инициативен комитет в защита на позицията „НЕ“ на предстоящия референдум Павла Цветкова на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София, предаде репортер на Хаштаг-BG.

Цветкова обясни, че целевата им група са младите хора, затова ще разгърнат кампанията си предимно в интернет. За хората, които нямат достъп до електронните медии, от инициативния комитет са предвидили изготвянето на брошури с аргументите им срещу електронното гласуване, които ще бъдат раздаване от доброволци. По думите й кампанията ще започне от Видин и областта, защото членовете на инициативния комитет са именно от там.

На въпрос на репортер на Хаштаг-BG защо има няколко инициативни комитета, регистрирани от Видин, Павла Цветкова отговори: „А защо да няма от Видин? Гражданите на Видин по-малко граждани ли са от гражданите на София?“. Тя добави, че Видин винаги е имал будно гражданско общество и тя, макар че може да отговаря само за комитета, който представлява, предполага, че наличието на комитети от Видин може да изглежда изненадващо само в контекста на липса на други комитети от страната. „Искам да попитам – защо няма комитети от Русе, от Варна, от Бургас, от Пловдив? Много ми се искаше да видя такива на млади и активни хора като нас, защото именно такива кампании за референдум пасват идеално на едни будни младежи“, добави Цветкова.

imageСнимка: ХАШТАГ-BG, Милена Кичашка

„Ние сме против електронното гласуване по две основни причини – първо, не се гарантира сигурността на вота, защото има много възможности за компрометиране на гласа на избирателя и второ, дава се голяма възможност на търговците на гласове, чиито „бизнес“ ще просперира при въвеждане на електронно гласуване. Дори избирателите да са снабдени с електронен подпис, в родни условия просто търговецът ще събере електронните подписи на тези чиито гласове купува и ще гласува вместо тях", обясни Павла Цветкова. Тя добави, че освен това недобросъвестни гласоподаватели могат да си направят "screenshot" на гласуването и така да удостоверят пред брокерите на гласове за кого са гласували.

АвторХаштаг-BG




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20320011
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930