Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2015 19:47 - Слави се хвърля в политиката заради договора с bTV!
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 06.08.2015 19:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Шумотевицата около шоумена Слави Трифонов, за който се заговори, че влиза в политиката със 7 искания, които съвпадат с желанията на гражданите, май ще се окаже въздух под налягане. Това споделиха с БЛИЦ източници от bTV.
Истината е, че Дългия, както го наричат от обкръжението му, е притеснен за бъдещето си в медията. Договорът му изтича през следващата година, а винаги преди преговорите за удължаване на договорните си отношения с телевизията шоуменът предприема драстични акции.

През 2013 г. дори успя да направи нещо недопустимо за родните медии – да работи за две конкурентни телевизии – bTV и Нова. Този път проблемът обаче е по-сложен. Шеф на bTV е бившият първи в Нова телевизия Павел Станчев, който е известен най-вече с това, че реже включително и рейтингови предавания, ако бюджетите им го стряскат.

Митове и легенди твърдят, че според последния си договор Трифонов трябва да прибере 7 милиона лева за 3 години. За разлика от чалга музиката, която все още събира хора в зала „Арена Армеец”, предаването му отдавна е изгубило рейтинг и той продължава да пада. Това е достатъчно условие за Станчев да поиска предоговаряне на сумите, още повече че контрактът предвижда това. Според запознати от bTV в момента текат точно такива разговори след края на активния телевизионен сезон и преди началото на новия.

Така че цялата пушилка на Трифонов е по-скоро свързана с това, че ако не успее да запази досегашните си финансови условия, да си създаде алибито, че договорът му е прекратен, защото влиза в политиката, както стана ясно от невчесаните мисли на екипа му от сценаристи. 

Те дъвкаха надълго и нашироко 7 пункта, които ще защитават и от които лъсва цялата им политическа неграмотност, защото могат да звучат много популистки на гражданите, но въвеждането им е пълно отрицание на всякаква демокрация и ще доведе до политическа уродливост цялата ни система.

Освен това, колкото и да са живи чалга страстите, едно е да се кълчиш по сцената, друго – хората да сложат кръстче пред името ти в бюлетината. Ако въпросните сценаристи наистина имат хал-хабер от политика, би трябвало да са обяснили на Слави, че шансовете му за успех на това поприще клонят към нула. Хеле пък, ако се кандидатира за президент. Така най-сетне може би наистина ще направи смешно шоу. 

Така или иначе мотивите на Слави Трифонов да се хвърля в политиката изобщо не са добруването на нацията, а финансовите съображения, които вероятно го тласкат към този отчаян напън.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20260156
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930