Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2014 12:12 - Организаторите на "Obscene Extreme Festival" отменят участието на F.B.I. заради политическа некоректност
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 12.05.2014 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди по-малко от час организаторите на чешкия "Obscene Extreme Festival" обявиха, че отменят участието на събитието на българската екстремна банда FECAL BODY INCORPORATED. Причината е, че фестът подкрепя кампания против расизма и споделя идеите за равенство и толерантност, докато членове на групата са на коренно противоположния полюс. Коментарът на организаторите в тази му част е следният:

Ние бяхме напълно шокирани от това, че хора като г-н Менгеле от FECAL BODY INCORPORATED се промъкваха бавно на нашата сцена и искаха да свирят на OEF! Ние нямаме абсолютно никаква представа какво ще прави на нашия фестивал личност, която има татуировки на Хитлер, Мусолини и Ку-клукс-клан и за която се говори, че се бори за чистота на расата. 

Да, това не е свързано с музиката, но за нас е много важно да извадим такава банда от лайнъпа. Вярваме, че на никого от вас г-н Менгеле няма да липсва нито за секунда.


   Малко по-късно родната банда разпространи официално изявление по повода:

Живеейки във време на изповядване и налагане на уж "демократични "ценности в Европа и света, беше отменено по един недемократичен начин участието на FBI на един от най-големите фестивали за ектремна музика в Европа-OBSCENE EXTRЕME FESTIVAL,който се провежда ежегодно в Трутнов,Чехия.Групата беше обвинена във фашизъм,нещо което никога не е имало тук в България .Къде е демокрацията в случая?Защо група като IMPALED NAZARENE ,която е известна с хомофобските си и националистически пристрастия свирише на същия фестивал(може би защото ще донесе повече приходи на организатора ),който е известен с антикапиталистическите си идеали,човек,който печели стотици хиляди евро зад етикета :GOOD NIGHT WHITE PRIDE(надслов зад който стой провеждането на ОЕF).Живеем във време,когато трябва да си хомосексуалист,представител на малцинствена група,наркоман,педофил (но не и бял нормален човек)да може да свириш на подобен фестивал.Съжаляваме ,че ще разочароваме някои от нашите фенове,но НИЕ, няма да спрем да се занимаваме с музика, няма да спрем да бъдем това ,което сме и колкото и да ни заливате с пумия ние никога няма да станем част от нея!

 http://www.werock.bg/news/shNews.php?id=28043&






Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20309981
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930