Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2014 08:39 - Западът благослови Нацимайдана
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове:
2



 Нацизмът, който през 1945г. изглеждаше окончателно погребан, днес е готов за нов живот. Да, вече носи други имена, в различните страни се нарича по различен начин, но същината му не е променена - същата крайна нетърпимост към чуждото мнение, същата стопроцентова убеденост в собствената правота и същото желание тя да бъде наложена на всяка цена, ако трябва и със сила. Неонацистките практики най-добре личат в Украйна, вероятно защото носителите им не правят особени усилия да ги прикриват. Там съвсем открито си почитат персонажи като Степан Бандера, Виктор Шухевич и редица други, които са се сражавали в състава на Вермахта и са участвали в избиването на десетки хиляди евреи, комунисти или просто несъгласни с нацистката идеология. Ето защо никак не е случайно, че убийството на десетки невъоръжени хора в Одеския дом на профсъюзите миналата седмица е сравнявано със случилото се в Хатин, където през 1943 г. нацистите разстрелват и изгарят живи 149 души. Убийствата в Одеса бяха извършени от отрядите на "Десния сектор", организацията, благодарение на която днешните властници в Киев заеха местата си. А когато едни хора или структури си служат с нацистки методи, най-логично е да бъдат нарича нацисти, нали така?

Действията на "Десния сектор" са отвратителни, но още по-отвратителна е подкрепата, къде скрита, къде по-явна, с които тези нацисти се ползват в чужбина, в това число и в България. Цивилизованите, културни и жалостиви лидери на Евросъюза и на Съединените щати, които иначе са такива гласовити защитници на човешките права и дума не обелиха по повод клането в Одеса. Е, вярно, заявиха, че насилието е неприемливо, изразиха съжаление за жертвите, но казаха тези работи по такъв начин, че никой не разбра кои точно са жертвите и кои са извършителите на насилието. От думите на тези важни лица излизаше едва ли не, че някакво природно бедствие се е стоварило над Одеса, загинали са много хора, ама така е при природните бедствия, съдба, нищо не може да бъде направено.
Потресаващо е това лицерение, но всъщност е напълно естествено. Естествено е, защото в продължение на месеци същият този Запад подкрепяше, окуражаваше и буквално насъскваше крайните украински групировки. Обяви ги за символ на демокрацията и европеизма и никак не се притесняваше от факта, че първоначалният евромайдан бързо се превръщаше в нацимайдан. Подкрепяха европейските и американските политици наци-майдана, защото той служеше на тяхната свръх
задача - да бъде ударена Русия. За тези западни политици беше напълно достатъчно някой да се обяви за борец срещу авторитаризма на Путин, за да бъде обявен за герой.Така групировки като "Десния сектор" получиха така желана западна индулгенция и заживяха с усещането, че каквото и да направят, ще им бъде простено, че ще им се размине дори и да убиват невинни хора. Ами че те са борци срещу лошата Русия, не само ще им се размине, а дори и похвала ще получат за действията си.

А най-страшното е, че нацистите от Десния сектор са абсолютно прави. Ще им бъде простено. Западните политици няма да ги заклеймят . Западните политицци с неистов плам защитават екземпляри като онези неграмотни моми от "Пуси райът", но и дума няма да обелят в защита на хората в Украйна, които са бити и избивани от новите нацисти. Между другото, забелязали ли се, че и нашите мили, скъпи, прекрасни либерални политици и интелектуалци, мъдрите професори от Нов български университет, активистите на десетките проевропейски и проамерикански NGO-та не смеят да кажат нищо по въпроса. Нормално, ако проронят и най-слабите думи на съчувствие по адрес на жертвите на украинските нацисти, моментално западните донори ще им спрат финансирането. Така че не чакайте от нашите либерали да изрекат и най-леката критика по адрес на действията на киевската хунта. Дори и да искат, не могат да си го позволят. Иначе имат пълната свобода да ругаят Русия. Колкото повече ругаеш Русия, толкова по-голям либерал и защитник на европейските ценности ставаш. Ето това е кредото на някои гласовити публични интелектуалци, а и на някои високопоставени български политици. Има един особено високопоставен български политик, който изглежда се чувства задължен поне по веднъж на ден да наругае Русия и вероятно изпитва угризения на съвестта, ако пропусне.

Изобщо някои български политици и интелектуалци много обичат да се борят с въображаеми заплахи и да не забелязват напълно реалните опасности като възраждането на нацизма например. Това показва, че добре са усвоили както парите, така и уроците на западните партньори.



Прочети цялата статия тук: 
Западът благослови Нацимайдана - Петър Волгин - Поглед Инфо 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20133730
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031