Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 18:44 - БДЖ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7978 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БАБА ДЪВЧЕ ЖАБИ
Така като деца интерпретирахме съкращението БДЖ. От известно време, обаче, разбирам, че ние всички дъвчем жабите, а в БДЖ лапат черен хайвер и пият шампанско.
Сега ще ви покажа какво става с БДЖ в момента.
Първо да видим "нови назначения".
Новоназначеният директор на дирекция "Маркетинг и продажби" в БДЖ-ПП /Пътнически превози/ ЕООД-г-н Христо Иванов към 29.03.2008 г. е бил на длъжност директор на поделение "ПП"-София, но тогава под името Христо Монов. /Същият сега е съосновател на партията на др. Бърбореков, пардон,Бареков./
 Това поделение включва няколко звена, едно от които е Поделение "Спални вагони", на което той делегира право Заместника му - г-н Георги Иванов да отговаря. На 29.03.2008г., когато изгоря саплния вагон от Кардамския влак се оказа, че вагона е заключен по заповед на заместник директор на ППП - София. Така директорът остана извън полезрението на съда. На практика на него съда трябваше да повдигне обвининение по причиняване на смърт по непредвидливост. Той, като директор, може да делегира права, но те не го освобождават от отговорност. Така за 9-те починали пътници,от кардамски влак никой от Ръководството на "БДЖ - ПП" ЕООД не понесе отговорност и за това цялата "вина" се стовари на началника на влака...
"Скриха го" от полезрението на съда като "Експерт по автомобилни превози" в Генерална дирекция на "БДЖ- Пътнически превози" ЕООД, но с директорска заплата. Скри го - г-н Стефчо Събчев - тогава управител на "БДЖ-ПП" ЕООД, когато сега г-н Христо Иванов ще го назначи за директор в новата структура в ППП - Горна Оряховица. Г-н Стефчо Събчев е същият, когото като управител на "БДЖ - ПП" ЕООД два пъти свалят за лоши резултати и той е човекът, който вкара "старите спални вагони", за които БДЖ плати, но те така и не влязоха.
Софийска градска прокуратура внесе преди 5 г. в софийски градския съд обвинителен акт срещу бившия шеф на БДЖ Христо Монов за умишлена безстопантвеност при покупката на 30 спални вагони на завишена цена.
На Монов е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева, съобщиха в официално съобщение до медиите от прокуратурата.
Според обвинението на 19 ноември 2008г., в качеството на длъжностно лице - изпълнителен директор на "БДЖ" ЕАД , не е положил достатъчно грижи при ръководството, управлението и стопанисването на повереното му имущество. В нарушение на законови разпоредби Монов е сключил договор с фирма "АРВЕКС" АД - Швейцария за покупко - продажба на до 30 броя спални вагони на цена, по-висока от пазарната.
От това са последвали значителни щети за "БДЖ" ЕАД в особено големи размери - 26 146 100,42 лв. Размерът на щетите е резултат от разликата между пазарната стойност на придобитото имущество - 6 124 994,00 лв., и цената по договора - 32 271 195,00 лв., уточняват от прокуратурата.
Платена е около 90% от стойността на сделката, са получени 12 вагона. Закупените вагони са произведени в периода 1967 г.- 1973 г. и рециклирани през 1997г. - 2000г. Някои от тях не са били в експлотация. Голяма част от вагоните са получени и приети без пълна техническа документация, а за всеки вагон е била определена една и съща цена, в размер на 550 000 евро, без оглед на конкретното им техническо състояние.
Наличните 12 вагона не са били отново рециклирани, а е извършен само козметичен ремонт ( свързан само с външния вид ) във Вагоноремонтния завод в гр.Септември, като стойността е около 30 000 лв. за мотриса.
От техническата документация на вагоните е видно, че те не съответстват на изискванията на Българския държавен стандарт, от което следва, че те са опасни за експлотация.
В момента се води дело и то не е приключило. За директор на ППП - София ще се назначи г-н Генчо Мирков, приятел на г-н Христо Иванов, за когото осветлиха с досие "Агент Каракашки", доносник на Държавна сигурност.
Ето и подробности:

Според доклада на Комисията по досиетата лицето Генчо Стоянов Мирков е роден на 26.07-1965 г. в с. Цървена ябълка, обл. Кюстендил. Работил е като нещатен сътрудник за ІВГУ-ДС, ОУ-Перник под псевдонима "Каракашки" и е написал множество лични донесения против лица за политическите им убеждения и е събирал сведения за настроенията и поведението на военнослужещи.
Това определено показва критериите, по които стават назначенията във ведомството.
А във втория документ се вижда ясно, че фалиралите БДЖ не само не дъвчат жаби, но и дават пари за черен хайвер за нещо, което не само не е свършено, но вероятността да тръгне скоро е савсем спорно.
А за баба, която продължава да дъвче жаби, остава огромен въпрос как ще обясни  на автомата за продажба на билети как ще ползва законното си право да пътува с 50% намаление по БДЖ.
ДВЕМ!



image
image



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737774
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031