Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2019 12:55 - СЕРИОЗНИ РАЗМИРИЦИ В СЪРБИЯ, «ОПИТ ЗА НАСИЛСТВЕНА ПРОМЯНА НА ВЛАСТТА»
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 885 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Полицията изведе протестиращите от сградата на РТС.

Специални полицейски части изведоха участниците в протестите «Едон от 5 милиона» от сградата на РТС. Това съобщи Флаш нюс.

Голяма част от демонстрантите бяха изнесени влачени за ръцете и краката от полицаите.

imageЛидерите на опозиционния „Съюз за Сърбия“ – лидерът на партия „Двери“ Бошко Обрадович, основателят на „Съюз за Сърбия“ Драган Гилас и лидерът на Демократическата партия Зоран Лутовац бяха част от група от около 100 души, които нахлуха в сградата на държавната телевизия на страната.

imageОколо полунощ пред сградата на РТС все още имаше демонстранти, които бяха обградени от плътен полицейски кордон.

Бошко Обрадович и останалите членове на „Съюз за Сърбия“, сред които и опозиционерите Вук Йеремич и Борис Тадич, заявиха, че гражданите няма да се разотидат докато не им бъде позволено да гостуват в централната новинарска емисия на телевизията, а генералният директор на РТС и главният редактор на новинарските програми не подадат оставка.

imageДнес в новинарската програма на РТС директорът на Новините заяви, че демонстрантите насилствено са влезли в сградата на телевизията и са поискали със сила да променят програмата.

В 12 часа в неделя президентът на Сърбия Александър Вучич ще даде извънредна пресконференция за събитията в РТС от през нощта.

Опозиционните лидери пък призоваха гражданите да се разотидат и да се съберат отново по обяд пред сградата на президентството, когато Вучич дава пресконференция.

На извънредна пресконференция вчера, министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви, че „държавата ще отговори на тези действия и всеки, който наруши закона, ще бъде престъпник и ще бъде преследван“. По думите на министъра, в момента е арестуван един човек, който е нападнал полицай по време imageна протестите.

„Демонстрантите, които нахлуха в РТС, изпочупиха вратите на медията, нанесоха щети приземния етаж, заплашваха журналисти, служеха си с насилие навсякъде, а това не трябва да се случва“, каза Стефанович.

imageСръбският премиер Ана Бърнабич също обяви, че нападението над РТС е вандалски акт от страна на „Съюз за Сърбия“, който предполага, че целта е насилствена промяна на властта.

imageНа 15-ия граждански протест „Един на пет милиона“ в Белград няколко десетки хиляди протестиращи миналата нощ се събраха традиционно пред Философския факултет. След това те се отправиха на протестно шествие по улиците на сръбската столица. Когато стигнаха пред РТС, те блокираха входовете на сградата, а голям брой протестиращи, водени от лидера на движението „Двери“ Бошко Обрадович, влязоха в обществената медия около 20 часа вечерта.

imageСред влезлите в РТС бяхаа Йелена Ансонович, един от лидерите на гражданските протести, както и лидерът на опозиционния „Съюз за Сърбия“ Драган Джилас, депутатът Маринка Тепич и лидерът на Демократическата партия Зоран Лутовац.

imageВътре в сградата на РТС се чуха възгласи и скандирания за оставки на управляващите.

https://bgr.news-front.info/2019/03/17/seriozni-razmiritsi-v-srbiya-opit-za-nasilstvena-promyana-na-vlastta/?fbclid=IwAR3tA1-XE2BA8Zqk0dCemL0Zxr0H3IIS2FhDb1nG-r09zmcg8YvoLNeOy9Y




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20259149
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930