Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 16:23 - Общински съветник от Хитрино тъне в лукс на тузарски хотел в Турция с парите за бедстващите!?
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Националната следствена служба е започнала преди пет месеца проверка на разходите по възстановяването на село Хитрино по нареждане на прокуратурата, която се е самосезирала от публикации в медиите, казва кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Той обяви, че няма притеснения, но според нас от tribun.bg – има, при това сериозни.

Междувременно и омбудсманът Мая Манолова обяви, че дава на съд кмета на Хитрино. Причината е отказ на информация за изразходването на средствата за възстановяване на селото след експлозията. Според нея, почти две години след инцидента все още има хора, които живеят във фургони и неремонтирани покриви.

Общественият защитник информира, че по дарителската кампания на БЧК са събрани общо 2 млн. и 76 хил. лв., от които до момента са разходвани 1 млн. 500 хил. лв. Това са пари за възстановяване на изгорялото обзавеждане и електрическо оборудване на хората – за нови ел. уреди и мебели и към момента няма жалби за ощетено домакинство.

imageimage„Голямо количество жалби постъпиха по отношение на извършените ремонти със средства на Фонд „Социална закрила“. Това са онези 5 млн. лв., които правителството гласува и които бяха преведени през Фонда за изграждането на 13-те къщи и за строително-ремонтни дейности“, припомня Манолова. „Жалбите са за надписани сметки, извършване на строително-ремонтни работи в обекти, които нямат нужда от такива, поставяне на дограми върху необитаеми сгради например, отчитане на дейности, т.е. изписване на монтажни работи, които не са извършени и други злоупотреби“, заявява Мая Манолова„Почти сме възстановили щетите в частния сектор. Никой не е останал във фургон през миналата зимата, няма да има такива случа и и през тази“, категоричен е от своя страна кметът Нуридин Исмаил. Той обяви, че до Нова година всички останали без къщи, при взрива след влаковата катастрофа преди почти две години, ще са в собствените си домове. До него няма стигнали жалби на недоволни от изразходването на парите. Според Исмаил тя е подведена от хора, които го атакуват на политическа основа.

imageРедакцията на tribun.bg разполаага с информация, че с парите дадени за възтановяването на село Хитрино, след трагичния инцидент, местната власт си прави буквално каквото си иска. Нещо повече и супер скандално – с парите дадени да се помогне на бедстващите, властимащите в селото ходили на тузарски екскурзии. В редакцията имаме достатъчен сников материля на местния общински съветник Орхан Реджеб, който организирал екскулрзия в Турция на кмета и колегите си с пари от даренията. Настояваме институциите да се самосезират и ще приложим факсимиле от личната фейсбук страница, на Реджеб, който позира от пет звезди хотели, докато селото в което е общински съветник тъне още в мизерия следствие инцидента. Кадрите сами говорят по себе си. 

imageПрипомняме, че в 05:37 часа на 10 декември 2016 г. товарен влак на „Булмаркет ДМ“ с пропан-бутан и пропилен, пътуващ от Бургас към Русе дерайлира при навлизане в гара Хитрино. В резултат на това се получава теч от два вагона, който предизвиква пожар. Пожарът и ударната вълна, образувана при възпламеняването разрушава околните сгради (около 50 на брой), при което затрупва част от живущите, а други получават различна степен на изгаряне. Машинистите на влака остават живи след инцидента.

http://tribun.bg/2018/10/01/бомба-в-tribun-bg-общински-съветник-от-хитрин/




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20284014
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930