Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2018 12:04 - Майки в Норвегия: Ако детето ви плаче, службите ви го взимат!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 935 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Продължава неоснователното отнемане на деца от техните семейства в Норвегия. Това съобщиха тази сутрин семейства, станали жертва на отнемането на децата им в предаването "Тази сутрин" по БТВ. 

По данни на медията отнетите деца до момента се равняват на: за 2016 г. в Норвегия са родени 58 890 деца, а броят на сигналите за деца в риск са 58 200. Случаите на намеса на службата са 54 620. 60% от децата остават при техните семейства и им се помага в дома, ала 40% от тях са принудително отнети от службите и настанени в домове. Всичко това без право на семействата да виждат своите наследници. 

Потърпевши споделят, че стигне ли се до там службата за закрила на детето - Барневерн да получи сигнал, че отношението на родителите към детето е нехуманно или има прецедент за евентуално съмнение за домашно насилие (дори в случаи на разговор на по-висок тон), детето може да бъде принудително отнето. 

Деница, която е една от пострадалите българки в Норвегия споделя с ужас за преживяното: „Сигналът е, че децата плачат перманентно – и денем, и нощем. Деца на година и 8 месеца, близнаци, няма как да не плачат! Тогава точно започваха градина, растяха им зъби”, заяви тя. 

Майката на дете- Надежда, почти през сълзи споделя за сигналите. Историята гласи, че нейна съседка ги заплашва със сигнал до службата. Пред органите на реда, съседката заявява, че Надежда е истеричка и малтретира детето си. Оказва се, че сигналът не се проверява в такъв случай, тъй като се приема, че "има загрижени съседи" за състоянието на децата. 

Както по-рано Spodeli.eu писа, децата могат да бъдат отнети заради всякакви причини. Чести случаи са оплакване от съседи или други "доброжелатели". Това принуждава все повече семейства да напускат Норвегия от страх децата да не им бъдат отнети, тъй като след отнемането родителите нямат право да ги виждат. 

Както Spodeli.eu сигнализира по-рано, напоследък Барневерн се е превърнала в корумпирана служба, която вече отнема децата не само на чуждестранни семейства, но и на норвежки. Семействата станали жертва на принудителното отнемане, организират протести и всекидневно се борят със службите за връщането на децата им и с цензурата на норвежките медии. 

Сигналите се множат, споделят още потърпевши семейства, научи Spodeli.eu, но за момента родителите са безсилни. Те настояват за подкрепа от други държави и помощ в популяризирането на скандалните случаи. 

 http://spodeli.eu/mayki-v-norvegiya-ako-deteto-vi-plache-sluzhbite-vi-go-vzimat-articles-22436.html




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. gessos - Гледах днес предаването и ми се иска ...
01.06.2018 01:12
Гледах днес предаването и ми се иска да викна: Къде сте хукнали, млади хора? Ами вие, търпящи тези гаври с вас и с децата ви? Елате си, стойте си тук, в Родината!
Толкова хубава страна имаме, всичко имаме - и море, и чудни планини, и плодородни земи, и кристално чиста вода, и безброй минерални извори, и поля, равнини, гори, и... Само трябва да извоюваме заслужени заплати, да изметем унищожителите, къпещи се в незаслужена власт и богатства.... Сами трябва да си го постигнем. Бягайте от там, където ви крадат децата!...
С тъга казвам Честит празник на детето! И от сърце се моля за тази майка да върне децата си и да ги доведе тук!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123935
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031