Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2017 12:18 - Желязната лейди на Шумен повежда кръстоносен поход срещу йеховистите!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 394 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.07.2017 12:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Държавата напълно е абдикирала от задълженията си да въведе ред и контрол върху вероизповеданията. Събирателният образ като пример е Шумен. Там вчера имаше скандален и показен Сюннет Байрам край Томбул джамия. Даже имаше разрешение от властите да се отцепи широк периметър през деня. Религиозният мир обаче не е нарушаван от вчера. Палят го с показност, парадиране и навлизане в личното пространство на хората и Свидетели на Йехова. Въпреки, че от година и половина, има действаща рестриктивна общинска наредба. Голяма част от текстовете са по предложение на Наталия Стефановa- областен лидер на НФСБ, която пък е подкрепена от много будни граждани и нейни колеги от ОбС. Наредбата изрично забранява например провеждане на религиозни обреди в публични сгради, притесняване на хората по домовете и провеждане на публична религиозна дейност до детски площадки и учебни заведения- на разстояние по- малко от 400 метра. Какво се оказва обаче сега?

Свидетелите на Йехова“ отказват да се подчинят на рестриктивните текстове от Наредбата за опазване на обществения ред на община Шумен и са се оплакали в Темида. Административният съд е насрочил за разглеждане в открито заседание дело № 205/2017 г. за 18 септември от 10 часа. Йеховистите атакуват чл. 5, алинеи 5, 6 и 7 от шуменската Наредба № 1. те настояват тези текстове да се обявят за нищожни, защото налагали „неправомерна забрана за мирни религиозни дискусии и срещи, разпространението на религиозна литература в грубо нарушение на правата на религията и свободата на изразяване, гарантирани с чл. 37, 39 и 41 от Конституцията на РБ и от Европейската конвенция за правата на човека /приетото от ОбС може да видите по- долу/. 

image

Желязната лейди на Шумен обаче /така е позната още Наталия Стефанова заради смелостта и решителността си срещу неправдата/ възнамерява да се противопостави остро и открито чрез гражданска подписка и протест пред Съдебната палата. Тя приканва коалиционните партньори и целия Общински съвет да защитят достойно интересите на гражданите. Призовава съдът за безпристрастно и обективно решение. Отправя апел и към православната църква също да бъде на страната на народа. "Не може да се продължава така. Всеки си прави каквото си иска. При действаща наредба те притесняват хората по улиците и къщите, а представям си какъв рай за тях ще настъпи след като отпаднат текстовете и алинеите в нея. Преди да бъдат въведени, гласувани и одобрени, те бяха съгласувани с водещи юристи. Много е чувствителна тема и на хората вече им е писнало" каза Стефанова.

Тя допълва, че родителите се притесняват за децата си, че могат да станат жертви на "облъчване" и в един момент на някой нервите нямало да издържат и може да има физическо посегателство срещу дадени сектантски емисари. "Вчера остро осъдихме действията на мюфтийството за това, което сториха. Няма да го забравим и не бива да го отминаваме с пасивно поведение. Вие писахте подробно, за което много хора Ви благодарят. Свидетели на Йехова са окрилени и също си играят техния мач, но трезвомислещите шуменци не ги обичаме тези мачове и каквото можем и трябва, ще го направим. Молбата ми е да пуснете приетото от Общинския съвет в началото на 2016 година и да се види нагледно, какво искат от съда да отпадне" заключи Желязната лейди. Ето и за какво иде реч:

Чл.5. Забранява се:

5) Извършване на религиозни обреди и служби и предоставяне на помещения за това в културни институти, училища, младежки и детски обекти за нетрадиционните според Конституцията на Република България и Закона за вероизповеданията религии.

(6) (нова, с Реш. № 81 от 25.02.2016 г.) Забранява се извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите.

(7) (Предишна ал. 6, изм. с Реш. № 81 от 25.02.2016 г.) На фирми и сдружения, регистрирани според българското законодателство да осъществяват на разстояние по малко от 400 м. от детските обекти, учебни заведения и културни институти публична религиозна дейност в нетрадиционните според Конституцията на Република България и Закона за вероизповеданията религии.

http://uniconbg.com/желязната-лейди-на-шумен-повежда-кръстоносен-поход-срещу-йеховистите-искат-да-бутат-общинска-наредб-1964.html




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20205971
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930