Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2017 16:37 - СИРЕНЕ БЕЗ МЛЯКО И ПЪРЖОЛИ БЕЗ МЕСО Яде Българинът! Няма нито един 100 % Натурален продукт на Българския пазар, показа изследване!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.03.2017 16:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Експерти обявиха вчера публично, че в повечето продукти на българския пазар има повече химия, отколкото истинска суровина.

Родните и чужди производители масово заменят захарта с високо фруктозен царевичен сироп, който се влага в безалкохолни напитки, плодови уж натурални сокове, в детски сокчета, в сухи пасти, вафли и всякакви десерти. Обяснението на производителите е, че българите… обичали царевичен сироп.

image

Те, българите, идея си нямат, че го консумират, камо ли да го обичат, но това е друг въпрос. Производителите безпардонно лъжат.

Йордан Войнов, експерт по храните, обясни, че и повечето от сладкарските ни продукти на пазара (торти, пасти и толумбички) са произведен с този подсладител. А той пък, за разлика от обикновената захар, е много по-вреден и води до увеличаване на риска от алергични реакции, от пристъпи на астма, диабет, сърдечно-съдови заболявания и други болести.

Няма кой да спре големите чуждестранни компании и те си внасят на българския пазар каквото си поискат. Лошото е, че ги копират и родни производители.

Само миналата година в България са внесени 52 000 тона палмово масло, докато тази цифра през 2000-та г. е била само  2 000 тона.

image

 

Йордан Войнов

Можем ли да попитаме нашите големи бизнесмени за какво им е това масло? Нямаме ли си олио, нямаме ли си краве масло, че тъпчем с палмовото всички продукти, защото е по-евтино. Палмовото масло влиза в сиренето, за да му предаде вкус, защото там пък мляко няма, влиза в производството на прясно и кисело мляко, в майонезата, в чипса, зрънчовците, пуканките, сладкарските изделия… С него се пържат мекиците на пазара, правят се баничките и може да се открие дори в маслото, на което пише – „100 процента краве“.

100 процента, ама друг път!

Войнов каза още, че обикновено големите вериги хипермаркети мамят като препакетират внесени от други държави продукти и пишат на тях: „Произведено за България”. Което изобщо не е вярно. Всъщност боклуците са произведени за всички източноевропейски страни от така наречената „втора писта“, но у нас им се лепят специални етикети. Освен това етикетът е не само подвеждащ, но и донякъде обиден. Защото в случая „специално за“ не означава някакъв реверанс към нас, а просто нещо евтино за потребители втора категория.

image

„Хипермаркетите продават предимно  нискобюджетни стоки. Даже родните преработватели, за да угодят на веригите, пък и да им излезе по-евтино, започнаха да работят само с химия“, издаде Войнов.

Масово млечните ни продукти са без мляко, а саламите, деликатесите и луканките са дори без месо. За направата им вместо месо се използват фибри и бамбук. Вече дори не слагат соя, защото е скъпа. А за да придобие продуктът търговски вид и сносен  вкус, се използват консерванти и оцветители.

В момента българите се хранят с чиста химия, а в повечето случаи в продуктите няма дори грам месо или мляко… Но най-нагло се предлагат като месни и млечни.

image

Етикетите, обозначаващи имитиращ продукт, се слагат само върху най-големите боклуци, а в другите, в които е сложен бамбук вместо месо и получени изкуствено в лабораториите фибри и всякакви химикали, се водят екологично чист продукт. И ако сред купищата боклуци по рафтовете на големите вериги все пак откриете нещо истинско- то пък е ГМО.

Че сме във втората писта и втора ръка хора, вече разбрахме. Че няма да развиваме икономика или селско стопанство, също ни стана ясно.

Но че сме станали опитни мишлета на цялата европейска, а след СЕТА и световна хранителна индустрия, не знаехме!

В България се внасят дори изцяло лабораторни пържоли:

Шунките, колбасите и „деликатесите“ съдържат цялата Менделеева таблица. А уж прясната риба се отглежда в развъдници, където са я хранили само с ГМО боклуци.

image

Докога, господа български политици?

Докога ще мислите само за собствените си дирници и ще прибирате тлъсти евро-подкупи, за да позволявате да ни тровят чужди производители?

Къде ни е селското стопанство?

Къде е животновъдството?

Къде са дори българските компоти, с които преди 30 години заливахме цяла Европа?

Вие позволихте България да се превърне в концлагер от свободен тип, където всевъзможни чужди и наши производители си правят с нас чудовищни експерименти и броят колко души ще оцелеят след ежедневното тъпкане с боклуци!

И никой дума не обелва, че сме най-болната нация и първи по всички отрицателни здравни показатели в света.

Пука ли му на някой въобще за нас?

Само че след като ни уморите всички – кого ще доите и „управлявате“?

А бяхме щастливи, когато ни приеха в ЕС.

Сега са щастливи само кокошките!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20127153
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031