Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2017 12:31 - Холандия изгони и турските журналисти! Военни окупираха мисиите на Холандия в Турция!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 3367 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2017 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Скандалът между Турция и Холандия лавинообразно расте, след като вчера холанските власти отказаха да разрешат кацане на самолета на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу. След това в Ротердам бе спряна колата, с която се придвижваше турския министър на социалната политика Фатма Бетюл Сайян Кайя. Придружаващите я журналисти бяха съпроводени до границата на Холандия.

image

Според Anadolu Ajansı кортежът на министърката спрял на бензиностанция в предградието на Ротердам и е бил обкръжен от стражите на реда. Полицаите са проверили документите на всички намиращи се в автомобила хора.

 

 

Сред разпитите, които са продължили около час, полицаите са помолили журналистите да напуснат Холандия и да се върнат в Германия, откъдето са пристигнали и ги е конвоирали до границата.

Снощи турската полиция прегради входовете и изходите към сградата на дипломатическото представителство на Холандия.

«От съображения за сигурност входовете и изходите към холандското посолство в Анкара и генералното консулство в Истанбул ще бъдат преградени», съобщи представител от МВнР на Турция. 

Мерките може да са свързани с вероятните протестни действия на граждани на Турция заради напрежението в дипломатическите отношения между Анкара и Хага, възникнали след като по-рано холандските власти отказаха да разрешат кацане на самолета на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Пак вчера МВнР на Турция предаде на временния представител на Холандия в Анкара, че страната не иска връщането на посланика на кралството след отпуска си в Анкара.

«В КАЧЕСТВОТО НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ХОЛАНДИЯ ДА ЗАБРАНИ КАЦАНЕТО НА САМОЛЕТА НА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ТУРЦИЯ, В МИНИСТЕРСТВОТО БЕ ИЗВИКАН ВРЕМЕННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ХОЛАНДИЯ. БЕШЕ МУ ПРЕДАДЕНО, ЧЕ НИЕ НЕ ИСКАМЕ ВРЪЩАНЕТО НА ПОСЛАНИКА НА КРАЛСТВОТО В АНКАРА, КОЙТО ПОНАСТОЯЩЕМ Е В ОТПУСК ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКАТА», СЕ КАЗВА В ИЗЯВЛЕНИЕТО.

Президентът Реджеб Ердоган нарече холандцити фашисти за това, че спират министрите му, които са в чуждата държава заради престоящия референдум в Турция. Членовете на турското правителство провеждат политическа кампания в редица европейски страни в подкрепа на конституционната реформа в Турция. Холандците са категорични, че няма да ги допуснат за тези цели на територията си.

imageПремиерът на Холандия (на снимката) беше категоричен, че Ердоган е прекрачил всички граници, наричайки ги фашисти.

Холандските власти обясняват пълното вето над мероприятията с участието на турски политици от съображения за сигурност.

RNS

 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20259720
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930