Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2017 13:41 - 5 млн. българи мизерстват под прага на бедността! Проклет да си Борисов!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.03.2017 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нови шокиращи данни дозакопаха ГЕРБ и тяхното „мъдро и далновидно управление“.

КНСБ направи проучване, според което на 4-членно семейство са нужни 2 250 лева, за да си позволи да води нормален живот, при това без излишни разходи, а само най-необходимите. Това прави по 562 лв. на човек. Проучването е съпоставено с цените на храните, стоките и услугите в България в момента.
И внезапно се оказа, че над 5 милиона българи живеят под този праг и то доста под него. Милион и половина, или 40 % от всички пенсионерите пък са много под ръба на бедността и буквално на прага на умирачката, защото им се налага да вегитират с доход под 200 лв. на месец.  


image

Над 70%  от трудещите се от сутрин до здрач българи пък получават минималната или под средната заплата за страната.

Само 10% от целокупното българско население взима високи заплати. Това са хората от управленския персонал, някои от служителите в министерствата, в общините и неправителствените организации на чуждестранна издръжка, и някои компютърни специалисти, които работят за чужди компании. Хубави пари се получават още в митниците, на летищата и на някои ключови постове в енергетиката. Добре осребряват занаята си също и лекарите-специалисти. Както и мафиотите! Но последните, кой знае защо, не са отчетени в проучването.

Всичко останало е под ножа!

image

Ако някой запита защо са му на едно семейство 2 250 лева не месец, веднага ще направим бърза сметка. Разходите за отопление са над 200 лева. За телевизия, интернет и мобилни телефони също общо около 200. Все пак живеем в 21 век и без това не може. Топлата и студената вода струват майка си и баща си. Горивата -също. За да отидат и се върнат от работа с градския транспорт, родителите трябва да дадат над 100 лева, а ако до работните им место се стига само с кола – много повече. Децата също ходят с транспорт на училище, а за там им трябват и джобни пари. В съвременното българско училище непрекъснато се събират средства за помагала, за културни мероприятия, за екскурзии и какво ли още не. В голямото междучасие пък всяко хлапе си купува закуска, която не пада под два лева.

Ако едното дете е бебе, просто не можем да му изчислим разходите, защото едно сокче струва 2 лева, един памперс – също два, едно пюре – два и нещо, а лекарствата бият всякакви рекорди.

И, забележете, дотук не сме пресметнали храната, която е необходима на четиричленното семейство за цял месец!

Любопитно е защо КНСБ изнася тези данни чак сега!

Дали защото докато Борисов беше на власт, синдикатите не смееха да се обадят и да обявят, че народът е бос, гол и гладен, а олигархията и политиците – прекалено облечени и обути, пък Цецка Цачева си поръчва обяд за 1 800 лева, само за да опита ястията.

Цели 7 години Бащицата даваше ценни съвети как да се храним с картофи и филии с мас, а висшистите да пасели овце, щом толкова много искат да пият мляко. И никой не посмя да му се опъне. Плахите опити за протест в социалните мрежи бяха прилежно забърсвани от платени админи или оплювани от пълчища наети специално за целта герберски тролове. А в публичното пространство се даваше думата само на онези платени идиоти, които го хвалят.

image

При всеки опит синдикатите да поискат по-високи заплати, а депутатите по-високи пенсии, Бай Хуй изскачаше с аргумента, че народът си живее добре, че 1 000 блока са му санирани, построени са му магистрали и какво повече иска? От Съюза на работодателите услужливо му пригласяха и обясняваха как държавата ще стигне до фалит, ако работниците поискат 430 лева минимална заплата.

В резултат на безпрецедентната наглост на ГЕРБ тази зима хора започнаха да умират от глад и от студ. Но до една зависимите от държавно финансиране медии бързаха да обвинят близките им, че не се грижели за тях.

Увеличи се броят на клошарите. На бедните им падна пердето, плюха си на достойнството и открито се навряха в казаните да търсят някоя обелка от картоф, или парче мухлясал хляб. Старци замръзваха в леглата си и повече не се събуждаха. Болни бяха позорно гонени от болниците, понеже не са осигурени. А не са осигурени, защото са безработни. А са безработни, защото… Всички знаем защо! Нещастници започнаха масово да мрат, докато чакат линейка или докато се доберат до някой доктор. Деца напуснаха училище, защото родителите им нямат пари да им купят учебници и дрехи.

По улиците плъпнаха армии от просяци и малолетни престъпници.

Такива са видимите резултати от управлението на Борисов! Докато „ГЕРБ градеше България и имаше Волята да продължи!“. Истината е, че ГЕРБ доведоха 5 милиона души до ръба на отчаянието и мизерията! И сега искат от унизените, гладните и болните пак да гласуват за тях. Що пък тия 5 милиона излишни да не направят едно групово ритуално самоубийство, или като пуснат бюлетината, направо да се запътят към гробищата, за да не пречат на Бащицата мъдро да управлява останалите изхърбавели от глад и скудоумие овце.

А иначе се тупаме в гърдите, че сме в ЕС! Само че сме нещо като Сомалия, кацнала случайно върху картата на Европа.

И европейските чиновници се правят на слепи и глухи, че една страна-членка умира от глад, студ и недоимък. Крепят Борисов, защото им е удобен. Нищо, че е некадърен и крадлив плужек! Той е единственият послушен диктатор, който е готов да убие народа си. Проклет да е!

 

Източник: КНСБ/pod-lupa.bg




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20133825
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031