Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2017 16:49 - Само АТАКА, НФСБ и ВМРО почетоха жертвите на турския атентат! Къде беше властта?
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.03.2017 16:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ отдадоха почит на загиналите при влаковия атентат край гара Буново от 1985 г.

На 9 март се навършиха 32 години от турския терористичен акт. Волен Сидеров (АТАКА), Валери Симеонов (НФСБ), Юлиан Ангелов (ВМРО) и активисти на трите партии поднесоха венци и цветя на паметника, запалиха свещи и изчетоха имената на седемте жертви от влака Бургас – София.

Преди повече от три десетилетия Емин Мехмедали, Аптула Чакър и Саафет Реджеб заложиха бомба с часовников механизъм и осъществиха най-кървавото железопътно покушение в историята на България.

Атентатът отне живота на 7 души – 4 мъже, 2 жени и 1 дете. Бомбата била поставена във вагона за майки с деца. Същият ден избухва бомба в кафе-сладкарницата в сливенския хотел „Сливен“.

Актът на гара Буново, както и последвалият го в Сливен, са извършени от турски терористи. Те са били с български документи за самоличност и членове или симпатизанти на нелегалната организация, наречена Турско националноосвободително движение в България. Като претекст за терористичния акт е използван т. нар. възродителен процес, който съвпадал по време.

На гара Буново Волен Сидеров заяви, че в деня, когато се прекланят пред жертвите на турския тероризъм, би искал да види там президента, министър-председателя, министри, висши магистрати, интелектуалци, хора, които съставляват политическия интелектуален елит на България. „Те не идват да се поклонят на жертвите на протурския тероризъм. Виждал съм ги на същата дата 9 март на поклонения на други народи, слагат си едни шапчици и отиват да се покланят“, отправи забележка Сидеров.

Той подчерта заслугите на телевизия СКАТ, Валери Симеонов и Сашо Хайтов за прекрасния паметник.

Определи случилото се в Буново като свръхпрестъпление и зловещ  терористичен акт.

„За т. нар. ислямски тероризъм се говори в последните години страшно много по целия свят. Той не е приключил, в момента на Балканите отново започват да се разравят огньове на този тероризъм, отново започва зловеща игра на противопоставяне. Виждаме това в Македония, Албания и други съседни държави. Трудно е да си представим, че няма да стигне до България, защото България е част от плана за възстановяване на османската империя в нова форма. Това те не го крият в Анкара. Въпросът е какво правим ние?“, попита Сидеров и допълни, че през последните десетилетия българските държавници водеха васална политика спрямо Турция.

Той припомни изключително позорната декларация на Иванкостовската партия, приета от НС преди няколко години. Тогава само АТАКА гласува против. В нея се казваше, че България е виновна за някакъв си геноцид срещу т.нар. турско население в края на 80-те години. И до днес ни вменяват вина за нещо, за което не сме виновни, защото България не е извършвала геноцид. Геноцид е бил извършван в Източна и Западна Тракия през 1913 г., когато редовна турска армия избива и прогонва над 300 000 българи. Това е геноцид и искаме той да се признае“, заяви Сидеров.

Затова една от бъдещите задачи на Патриотите в следващото НС ще бъде да заличат и анулират позорната декларация.

image

Другата им задача ще бъде да постигнат старата кауза на АТАКА – 17 май да бъде ден за поклонение пред геноцида, извършван над българското население в продължение на 5 века от Османската империя.

По думите на Юлиян Ангелов от ВМРО и водач в 24 МИР София, неслучайно е избран месец март за този терористичен акт, защото отбелязваме Освобождението от турско робство.

Валери Симеонов подчерта, че заедно ще продължат работа по намаляване, ограничаване влиянието на ДПС в политиката на България и не само в политиката, а и в обществено-икономическия живот. По този начин ще изпълнят своя дълг към невинни жертви, както и към всички тези, които са дали живота си, за да съществува нова и съвременна България.

Вестник Атака




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130964
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031