Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2017 18:37 - Тръмп спря „Обамакеър“,замрази новите и предстоящи регулации на Обама и отмени специалните права на хомосексуалистите
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1407 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Доналд Тръмп подписа указ срещу любимото творение и гордост на Обама -„Обамакеър“

Тръмп спази обещанието си и подписа указ, насочен към ограничаване на „тежестта“ на закона за здравното осигуряване, по-известен като „Обамакеър“, утвърден от неговия предшественик, предава AFP.
Подписването в Овалния кабинет бе описано като мярка за „минимизиране на икономическата тежест“ на Закона за достъпни грижи.

Началникът на Кабинета в Белия дом Райнс Прибъс издаде в петък през нощта меморандум до всички изпълнителни органи и агенции за замразяване на новите и предстоящи регулации в Съединените американски щати, съобщава телевизия CNN. По този начин администрацията на държавния глава Доналд Тръмп има време да ги преразгледа.
Ходът ефективно преустановява всички възпиращи политики от администрацията на досегашния президент Барак Обама преди те да могат да бъдат финализирани.

Тръмп се изказваше против еднополовите бракове и Белият дом вече отстрани от сайта си раздела за защита на специалните права на хомосексуалистите.
Разделът, посветен на защитата правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, е отстранен от официалния сайт на Белия дом след инаугурацията на Доналд Тръмп, съобщи вестник Washington Post.
Според изданието, докладът на Министерството на труда за защита правата на работниците с нетрадиционна сексуална ориентация също е отстранен.
Представителите на ЛХБТ-общества неведнъж са изразявали безпокойство по повод осигуряване на своите специални права след встъпване в длъжност на Тръмп.

В първия си работен ден Тръмп уволни около 80 посланици, от Германия, Великобритания, Канада, Китай, Израел, Индия, Япония и Саудитска Арабия, както и от други страни с особено значение за САЩ.
Губернаторът на Южна Каролина Ники Хайли е посланик в ООН и ще замести Саманта Пауър на поста. Адвокатът Давид Фридман е посланик в Израел, а губернаторът на Айова Тери Бранстад е определен за посланик в Китай.
След това подписа и указите за назначаване на министъра на отбраната Джеймс Матис и министъра на вътрешната сигурност Джон Кели.

Тръмп върна в Овалния кабинет бюста на британския военновременен лидер Уинстън Чърчил, а фигурата на Мартин Лутър Кинг, внесена в кабинета от бившия президент на САЩ Барак Обама, бе преместена в ъгъла до камината.
Тръм демонстрира добро и специално отношение към Великобритания и Тереза Мей, която стяга куфарите за Вашингтон.Към останалите „лидери“ от ЕС ….
Министър на отбраната на Гърция, Панос Каменос, изрази увереност в продължаването на близките връзки между Атина и Вашингтон, предава Kathimerini. Каменос, който присъстваше във Вашингтон за церемонията по инаугурацията на Тръмп, заяви, че е „уверен, че новото правителство (на САЩ – б.пр.) ще продължи своето близко сътрудничество с Гърция в рамките на НАТО, както и двустранното сътрудничество“.
Кой лидер от ЕС беше във Вашингтон?
Гръцкият министър се е срещнал с новия началник на Кабинета в Белия дом Райнс Прибъс, който има гръцки корени, както и със съветника на Тръмп, Джордж Пападопулос.

ЕС се бори да съхрани целостта си и успехът ще зависи от способността на лидерите да убедят гражданите, че Брюксел служи на обикновените хора, а не себе си. Тръмп включи подобно обещание в първата си реч-да върне властта от бюрокрацията на Вашингтон на хората,(като очевидно визира пропадналия на изборите клан, управлявал САЩ и света повече от 30 години).Въпреки това, почти всички европейски и български официози, телевизии и медии се давят от злоба към Тръмп и леят потоци сълзи по Обама и Хилъри.
Евентуален неуспех на лидерите на Европа ще доведе до разпадане на ЕС.Но как да кажат подобно нещо сегашните лидери от ЕС,като самите те са от същия клан или негови слуги?

Зигмар Габриел критикува встъпителната реч на новия американски президент. Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Зигмар Габриел критикува встъпителната реч на новия, 45-ти по ред президент на Съединените американски щати, съобщава националният ежедневник Die Zeit.
„Това бяха вече силно националистически тонове“, заяви германският вицеканцлер, допълвайки, че липсват само няколко неща, за да бъде доловена политическата реторика на консерваторите и реакционерите от 20-те години на миналия век.
Марин Льо Пен призова европейските гласоподаватели да последват примера на американските и британски граждани и да „се събудят“ през 2017 г., предава агенция Reuters.По думите ѝ вотът във Великобритания от миналата година за напускане на Европейския съюз ще създаде „ефект на доминото“.
„2016 година беше годината, в която англосаксонския свят се събуди. Сигурна съм, че 2017 г. ще бъде годината, в която хората от континентална Европа ще се събудят“, заяви лидерът на френската националистическа партия „Национален фронт“.
Крайнодесните лидери се събраха в Кобленц под слогана „Свобода за Европа“ с цел да засилят връзките между своите партии, чиито националистически тенденции възпрепятстваха близкото сътрудничество в миналото.
Пак там председателят на холандската „Партия на свободата“ Герт Вилдерс изрази уважение към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и изрази надежда политическата система да бъде разтресена, предаде AFP.
„Вчера бе Нова Америка, днес Кобленц, а утре Нова Европа“, заяви Вилдерс. „Ние сме началото на патриотичната „Пролет на Европа“, добави той.
Конгресът в Кобленц, първи от този тип, бе организиран от групата от ЕП „Европа на нациите и свободите“, която съдържа около 40 депутати от девет страни членки.
Турция очаква от Доналд Тръмп подкрепя в борбата срещу „Ислямска държава“ в Сирия
Турция гледа към по-светло и изпълнено с повече сътрудничество бъдеще при новия американски президент Доналд Тръмп, след разочароващите мандати на администрацията на Барак Обама. Анкара очаква от САЩ подкрепа за борбата й срещу „Ислямска държава“ в Сирия – както по земя, така и по въздух, пише вестник Daily Sabah.
Министър-председателят Бинали Йълдъръм поздрави 45-тия президент на САЩ и му повтори очакванията, които Анкара има от него.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД 




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. starotomagare - Още първите стъпки на Тръмп пока...
22.01.2017 02:02
Още първите стъпки на Тръмп показват ,че добре обмисления му план за промяна се изпълнява .Показателно е ,че изобщо не си губи времето а действа решително и това хвърля в паника управляващата класа на статуквото .Ати Тръмп демострациите по целия свят явно са добре подготвени и финансирани което със сигурност говори за един център и едва ли е само проява на подражание и обработка от социалните мрежи и медиите които започнаха своята яростна пропаганда още преди избирането му и до толкова бяха уверени в успеха си ,че се оказаха доста неподготвени и шокирани от резултата.Макар и не толкова добре организирани и финансирани и подръжниците на Тръмп споменавани само информативно и често дори премълчавани също се активизират .Съвсем очевидно е ,че предстоят нови времена както когато Горбачов излезе на политическата сцена -за жалост голяма част от процесите които последваха не направиха света по-сигурен и добро място за живеене .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20189541
Постинги: 18667
Коментари: 10028
Гласове: 71317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930