Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2017 13:56 - Кметът на Шумен в далавери с плочки и кофи за боклук
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.01.2017 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Любомир Христов ремонтирал с общински пари магазина на любовницата си

Кметът на Шумен Любомир Христов е на път да стане клиент на прокура­турата заради дала­вери с общинската хазна, научи „Уик­енд“. Градоначал­никът е разследван за злоупотреба със служебно положе­ние след множество подадени сигнали от граждани, че разхищава милиони левове общински пари, за да облаго­детелства себе си и; свои близки.

Сред най-пикантните скандали с градоначал­ника на Шумен е този с поставянето на хиляди тротоарни плочки, пла­тени от общината, пред магазина на заместник -кмета Росица Антоно­ва, за която в региона отдавна се мълви, че е интимно близка с начал­ника си.

„Преди месеци Общин­ският съвет в Шумен взе решение да облагороди централната част в града, като ремонтира тротоарите. Отпуснаха се колосални за града средства, но сега се оказва, че единствените облагодетелствани от това са кметът и неговите приближени“, недовол­стват шуменци.

Вместо да отидат по предназначение, голяма част от чисто новите тро­тоарни плочи се полагат пред жилищния блок и супермаркета на заместник- кметицата

Росица Антонова, ма­кар по предварителни разчети този район да не е бил предвиден за благоустройство с нови плочки.

„Кметът командирова 20 работници, чиито над­ници плаща общината, за да облицоват с плочи района около магазина и жилището на своята заместничка. Разправят, че няколко работници са извършили безплатен ремонт на супермаркета и на жилището на Росица Антонова, преди да запо­чнат да полагат плочите“, гневят се на далаверата на кмета шуменци.

Плочкаджийският скандал не е единствени­ят, който този месец сът­вори Любомир Христов. Преди седмица кметът еднолично взе решение общината да тегли заем от 5,5 милиона лева, за да бъде създадена общинска почистваща фирма „Чистота“. Така кредитните задължения на общината в Шумен вече надхвърлят 20 милиона лева.

„Заради кмета Христов няколко дни тънахме в боклуци. Неговата далавера е в кофите за боклук, които е поръчал на приближената до него фирма „Екомакс“. Тя фактурира всяка една от 1200-те метални кофи на стойност 1100 лева, при положение че такъв тип контейнери могат да се намерят в София за 600 лева“, разкриватзапознати със схемите на шуменския градона­чалник.

Преди да стане кмет на Шумен, Любомир Христов дълги години бе шеф на Регионалното звено „Борба с органи­зираната престъпност“ (РЗ БОП), но бе принуден да сдаде поста след корупционен скандал

Христов бе обвинен, че е пратил барети в каспичанския завод за олио „Крие Ойл“, собственост на Величко Грудев, след като бизнесменът отка­зал да му брои 150 000 лева. Впоследствие тръгна мълва, че акци­ята на баретите срещу каспичанския завод за олио е продиктувана от близостта на Любомир Христов с шефката на конкурентния завод за олио „Плиска“.

Месеци след като бе отстранен тихомълком от системата на МВР, Лю­бомир Христов постъпи на работа като шеф на сигурността в завода за олио „Плиска“. Докато бе началник на РЗ БОП

в Шумен, срещу насто­ящия кмет имаше даже сигнал в Комисията по корупция и конфликт на интереси, че съвместно с шефа на полицията в Нови Пазар Благо Ми­хайлов покровителства търговията с дрога в региона.

Според сигнала, който бе оставен без разглеж­дане от прокурор Ася Петрова, се твърдеше, че престъпна група с лидер Емил Василев – Байчото контролира търговията с хероин и марихуана в Шуменска област и че престъпната групировка е била покровителствана от висшите ченгета Лю­бомир Христов и Благо Михайлов.

„Уви, ченгеджийските прийоми и схеми се пре­местиха в кметството“, недоволстват шуменци.

 Източник: в-к Уикенд




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20321106
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930