Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 14:20 - ПЕТИМА МИНИСТРИ НА ГЕРБ ОБВИНЕНИ В ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, САМО БОРИСОВ ЧИСТ КАТО СЪЛЗА
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.01.2017 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Прокуратурата извади коледните подаръци за бивши министри, но вместо лакомства и играчки, тя им връчи призовки. Новината, че бившият финансов министър в кабинета Борисов Симеон Дянков ще бъде обвинен по делото за приватизацията на дялове от електроразпределителното дружество „ЕВН България", щеше да бъде изненадваща, ако само в рамките на два месеца още шестима бивши и настоящи министри се оказаха с обвинение.

Първи поведе хорото Петър Димитров. Бившият министър на икономиката и енергетиката на Тройната коалиция е обвинен за безстопанственост - заради неизгодната продажба на стария реактор на АЕЦ "Белене" през 2007 година, когато беше ресорен министър.

Предшественикът му Румен Овчаров се оказа с обвинение само месец по-късно. Според прокуратурата той в нарушение на Закона за обществените поръчки е допуснал подписването на споразумението между "Националната електрическа компания" (НЕК) и руската "Атомстройекспорт" (АСЕ) на 29 ноември 2006 г..

Ден след Овчаров в следствието се оказа и бившият министър от ГЕРБ Делян Добрев. Той ще трябва да отговаря за за умишлена безстопанственост, заради която НЕК е била ощетена с над 4,5 милиона евро.

Оказа се обаче, че не само икономическите министри могат да бъдат обвиняеми. Дни след подаването на оставката на Бойко Борисов с обвинение се сдоби и здравният министър Петър Москов. Той излезе от следствието с 3 обвинения – две за престъпления по служба и едно за безстопанственост.

Военният министър Николай Ненчев също падна жертва на прокурорската активност. На 23 ноември той бе привлечен под наказателна отговорност за ремонта на изтребителите МиГ-29, а три дни по-късно се сдоби с обвинение и за обществена поръчка за облекло на военнослужещите.

И така до 28 декември, когато Трайчо Трайков получи обвинение за умишлена безстопанственост при продажбата на миноритарния пакет акции на ЕВН. Обвинението е, че през 2011 година остатъчният пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение" АД е бил продаден по-евтино, отколкото е била пазарната му стойност.

Дали необичайната за нашите географски ширини прокурорска активност е доказателство, че най-после висши държавници ще бъдат държани отговорни за действията си или е опит да се издействат похвали в предстоящия мониторингов доклад от Брюксел – предстои да видим.

Оказва се, че петима министри от кабинета  Борисов 1   -  Делян Добрев, Симеон Дянков и Борисов 2 - Петър Москов, Николай Ненчев, Трайчо Трайков са обвинени в умишлена безстопанственост и престъпления по служба.

Като знаем манталитета на Борисов и как държи изкъсо министрите си, е малко вероятно той да не е знаел какви ги вършат неговите продчинени, т.е. всички тези престъпления са извършени с неговото знание, а нищо чудно и по негово нареждане. Следователно логично е, следващия обвиняем да бъде самия Борисов. Възможно е обаче и да  не е знаел за действията на министрите си. Тогава какъв Министър-председател е Борисов, след като подчинените му са правили каквото си поискат зад гърба на началника си. Това не е ли също безстопанственост?

И какво излиза? Петима министри от първото и второто правителство на ГЕРБ са  обвинени в престъпления срещу държавата, само Началника  - чист като сълза!  А дано, ама надали ....


http://znews.bg/novini-ot-bulgaria/225687-petima-ministri-na-gerb-obvineni-v-tezhki-prestapleniya-samo-borisov-chist-kato-salza




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20235604
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930