Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2016 13:31 - Страх скова Галиче! Главорези на скандалния кмет Ценко Чоков се връщат в селото
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Един по един на свобода започнаха да излизат сочените за главорези на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков. Във вторник срещу 2 бона гаранция и без много шум по медиите бе освободен един от най-верните авери на фамилията - Иван Тодораков-Пламъка. Според обвинението той е основна фигура в групата за рекет и побои, но не се занимвал със силова дейност, а по-скоро менажирал доставки от София за селото. Какво е превозвал с микробус Пламъка до Галиче не се коментира в съдебна зала. Според жителите на размирното село той снабдявал с наркотици от столицата.
Следващата седмица на свобода се очаква да излезе и неговият адаш - Иван Тодораков-Пора. Той е сочен за дясна ръка на малкия син на Чоков - Мартин, информира "България днес". Ходел до него като охрана и изпълнявал поръчки за побои и сплашвания, твърди обвинението.
До декември Ценко и синът му Мартин остават в ареста. Последно магистратите отказаха свободата им в средата на октомври. Затова пък адвокатът им Найденов ще поиска отново промяна на мерките им, тъй като с тях не се извършват следствени действия и няма нови доказателства за вината им. Нещо повече - изтичат и разрешените по закон срокове за задържане по досъдебно производство. Чокови могат да бъдат държани най-много 8 месеца, освен ако не се появявт нови улики.

"Големият син на Чоков – Спас, и майка му вече наминаха в селото и се похвалиха, че Ценко се връщал за купона на Нова година и тогава ще ни се стъжни", оплакаха се пред "България Днес" свидетелите срещу кмета от Галиче. Те се опасяват, че през 2017 година всички задържани ще се приберат в селото и тормозът ще започне с нови сили.

12 души бяха задържани при акция на баретите в стил "холивудски екшън" на 25 май тази година. Само 7 от тях бяха оставени зад решетките. Освен Чокови, Пора и Пламъка в килиите бяха пратени Васил Филиповски, вуйчото на Касъм Касъмов - Сашо Димитров, и страшилището на Галиче - едрогабаритният, двуметров, 160-килограмов Димитър Каменов, сочен за ръководител на ударната бригада.

С обвинение, но без мярка остава единствено общинарят от ДПС Касъм Касъмов, който е сочен за дясна ръка на Чоков. По време на обиските в двора между двете наследствени къщи били открити над 400 грама кокаин, за който бил съставен полицейски протокол, твърдят жителите на Галиче. По същото време бил задържан и Мартин Чоков, както и приятелката му - сервитьрката Теодора Бацова.

В багажника на скорострелния му мерцедес имало малко амфетамини. В къща, собственост на баща му Ценко, ченгетата откриха още наркотици. Въпреки че дрогата била надлежно описана и иззета, към момента в разследването няма и дума за забранените субстанции. Задържаните са разследвани за изнудвания и побои, но не и за дрога. Мистериозно изчезнали и протоколите от полицейските претъсвания и затова те не стигнали до обвинителите в София, твърдят близки до разследването.

Сред първоначално задържаните е и гаджето на Мартин - Теодора Бацова. Местната красавица е сервитьорка в оборотно заведение и била закопчана заедно с любимия си. Ченгетата обаче я освободили на следващия ден, без дори да я разпитат. Оттогава насетне красивата брюнетка страда неутешимо по любимия си и непрестанно пуска общи техни снимки в социалните мрежи.

Докато Мартин и баща му са в ареста, за авоарите се грижи палавият Спас Чоков. Той се изживява като медийна звезда и се снима със столични бръмчалки. Последно бе засечен с "малкото коте" на Валери Божинов - Бояна Генова, която се изживява като актриса в аматьорското риалити "София: ден и нощ".

Общинският съвет в Бяла Слатина скандално затваря очи за случващото се в кметството на Галиче. След като Ценко Чоков бе арестуван, той успял да си пусне легално годишен отпуск, като до 23 ноември си получаваше и заплатата. След като и последният ден от натрупаните му дни през мандатите изтече, общинският съветник от БСП Иван Боровански поискал да се обсъди отстраняването на Чоков от поста и насрочването на нови изботи. На проведеното последно заседание общинарите се направили, че не виждат тази точка от дневния ред и въобще не станало и дума за статуса на Чоков. Така той продължава да ръководи общината, като дори бе избран за председател на поземлената комисия.

http://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/strakh-skova-galiche-glavorezi-na-skandalniya-kmet-tsenko-chokov-se-vrshchat-v-seloto_news467847.html



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20134442
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031