Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 12:19 - Медиите започват да ни работят – говорят само за полицейско насилие и пострадали мигранти…
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пропагандната машинина на неолибералния режим лека полека започва да ни обработва, за да обърне реалността около случая в Харманли. По медиите прогресивно започнаха да се увеличават скалъпени новини за „полицейско насилие“ и за „пострадали бежанци“. Другата страна – полицаите – показани съвсем за кратко в началото, напълно изчезна. Прокарват се и все по-измислени версии, че някакви „вътрешни сили, които имали интерес, организирали бунта, с които все повече се снема вината от истинските виновници.

Истината е съвсем очевидна – добре подготвени бойци организираха първи бунт. Какво предстои в бъдеще не е ясно, но е ясно, че това е бунт на професионални бойци. Изтече вече информация, че това са муджахидини от Афганистан. Това се потвърди и от мненията на полицаи, които казаха, че са видели срещу себе си „организирана сила“, която е искала да убива. Някои полицаи дори намекнаха, че може да напуснат работа, защото не са професионални военни и не са подготвени да се бият с командоси и главорези.

Въпреки това, „мейнстрийм“ медията вече започна да ни обработва. Говори се, че центърът бил „противозаконно“ затворен. Полицията била нахлула и биела (странно защо не го направи 2 години, а сега се сети да бие). Някакви келеши, дето са хвърляли камъни, и затова са били набити, сега се изкарват „младо момче – жертва на полицейско насилие“.

В ситуация, в която медиите са доминирани от неолиберални журналисти, а основна част от финансирането им идва от хора като Джордж Сорос, подобни действия изглеждат очаквани. Но гражданството следва да игнорира тази пропаганда, и да разчита повече на по-надеждни източници – от типа на социалните мрежи, където поне чистите факти се виждат, и също – от коментарите на по-авторитетни блогъри. Ъндърграундът на Мрежата в момента фактически се оказва по-свободната медия от официозните канали…

А държавата следва да проведе контра-пропагандни мероприятия, от типа на връчване на ордени и медали на участвалите в събитията полицаи. По този начин би се противодействало на неолибералната зараза, която разлага и самата държава. / ГН




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20260267
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930