Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2016 15:04 - Разпадът в ГЕРБ продължава! Кметът на Пловдив Тотев обвини Борисов в чудовищен натиск и липса на морал!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.11.2016 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Битката в Пловдив всъщност е проекция на вътрешните битки в ГЕРБ. Иван Тотев е човек на Цветан Цветанов и съответно – на Цветан Василев. В момента той изпълнява задачата Борисов да бъде атакуван отвътре. Отговорът на бившия премиер идва чрез „Господари на ефира“.

Отмъщението на Борисов е заради факта, че Пловдив предпочете генерал Радев пред наложената лично от премиера Цецка Цачева.

Директорът на пловдивския онкодиспансер Красимир Вальов бе принуден да подаде оставка в четвъртък заради скандала с неправилно извършени операции, след като тя му беше поискана лично от премиера в оставка. Бойко Борисов заплаши общинските съветници на ГЕРБ, че повече няма да са му съветници, ако не гласуват оставката.

Това предизвика неочаквано остра защитна реакция от страна на пловдивския кмет от ГЕРБ Иван Тотев, който заяви, че той и съветниците са подложени на чудовищен натиск по случая.

“Досега не сме дали повод на лекарите да мислят, че не сме зад тях, въпреки че сме подложени на чудовищен натиск. Неморално е да се поставят условия да бъде освободен директор“, заяви Тотев.

Той коментира, че днешният ден е един от тези, в които изобщо не е искал да идва на заседание на общинския съвет, съобщи БНР-Пловдив.

“В момента се прилага лечение “пиявици“. Някой иска да се пусне кръв. Явно е, че се иска нещо задкулисно, за което всички се досещаме, но никой не смее да го каже“, каза още Иван Тотев, след което напусна залата на Общинския съвет, а заседанието беше временно прекратено.

По-късно с 34 гласа „за“, 11 „против“ и 4 „въздържали се“ Общинският съвет прие оставката на управителя на онкологичния център д-р Красимир Вальов. За временно управляващ беше назначена д-р Марияна Янева, която в момента е зам.- директор на Онкодиспансера и завеждащ на лъчетерапията.

Според лекарите в онкодиспансера срещу лечебното заведение се води целенасочена кампания, която цели дискредитирането му и облагодетелстването на частни болници.

Комплексният онкологичен център в Пловдив е обект на множество проверки след изнесени от предаването “Господари на ефира“ пет случая на пациентки, на които са извършени тежки операции с отстраняване на органи, за които последващи медицински становища твърдят, че са неоснователни. Заради това здравният министър Петър Москов отне правата на патоанатома, въз основа на чиито становища са извършени операциите.

Премиерът Бойко Борисов коментира пред Нова телевизия, че е предприел чрез здравния министър няколко действия – одит в лечебното заведение, проверка на инспектората на здравното министерство, вследствие на което бяха отнети правата на патолога д-р Петко Маслев. “Сега са възложени експертизи върху всички тези чудовищни неща, ако се окажат верни. Ако се окаже, че всичко е така, тези хора трябва да получат много тежка наказателна отговорност“, посочи той.

“Разпоредил съм на организацията на ГЕРБ в Пловдив категорично да настоява да се отстрани това ръководство на болницата, докато тече прокурорската проверка. Ако гласуват различно, от това, което съм им разпоредил – те просто не са мои общински съветници вече“, каза още премиерът.

Същевременно пред сградата на Общинския съвет протестират лекари и медицински персонал на онкодиспансера срещу смяната на директора.

Източник: mediapool.bg, бИ НЮЗ

http://www.bnews.bg/article/219841-totev_obvini_borisov_v_chudovishten_natisk_i_lipsa_na_moral




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20239523
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930