Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2016 15:33 - Невероятен край на историята с бабата, тормозена от контрольори в градския транспорт
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2016 15:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато хората са задружни и се обединят в защита на дадена кауза, винаги има успех. Това е изводът от една, наглед, съвсем обикновена история.
Както БЛИЦ писа, контрольорка се изгаври с възрастна жена в градския транспорт. Тя свалила 70-годишната Теменужка от тролея и й съставила акт от 200 лева. Не помогнали обясненията на пътничката, че си е забравила картата в друга чанта и има редовни документи. Контрольорката не се трогнала и от факта, че възрастната жена била очевидно много притеснена и й прилошава.

image
Историята на Теменужка има щастлив край
 
Очевидец засне цялата история и я публикува във Фейсбукс с молба за максимално споделяне. Оказало се, че самата контрольорка и мъжът, който работел с нея, били популярни и с други свои издевателства над пътници.
 
Десетки потребители във Фейсбук се обединиха с идеята да помогнат на възрастната жена. С цялата кампания се зае Ангел Малинов, който всъщност е и авторът на клипа.
 
Ето какво разказа днес той в социалната мрежа:
 
"Длъжен съм да ви осведомя за развитието на нещата днес. Сутринта с мен се свърза близка роднина на потърпевшата госпожа. Разменихме телефони и се чухме. Така получих номера на г-жа Теменужка, която вчера стана известна като една от многото граждани, сблъсквали се с арогантните служители на Център за градска мобилност. Нейната роднина ми каза, че потърпевшата вчера е била много притеснена от случилото се, тъй като се е уплашила от случката и цялото последващо напрежение. Нещо, което и самата героиня във видеото ми сподели няколко часа по-късно.

Този следобед се обадих на г-жа Теменужка. Жената най-напред изказа благодарност за активността на всички будни българи, които с хилядите споделяния, стотици коментари и хиляди реакции в социалната мрежа, не останаха безучастни и съдействаха този случай да завърши благополучно. Госпожата ми разказа как вчера е отишла в офиса на ЦГМ и в същия онзи момент ръководството се е запознавало с видеото. В офиса са направили справка, от която е станало видно, че нейния документ за превоз е с НЕизтекъл срок на валидност.

И нещо повече: служителите там са видели, че този документ винаги е бил презареждан и никога не е оставал промеждутък без да бъде зареден. Което означава, че възрастната жена чинно си е заплащала всяко едно пътуване, но заради миг невнимание от нейна страна (забравяйки картата в друга дреха) попада на безскрупулните контрольори.

В крайна сметка актът е анулиран и г-жа Теменужка няма да извади нито лев от джоба си. Казах и, че голяма част от интернет потребителите са били готови да съдействат с набиране на средства при евентуално влизане в сила на наказателния акт, както и че с мен се свързаха любезни адвокати, предложили помощта си ако се наложи наказателния документ да бъде атакуван в съда.

Очарована от цялата тази активност вече втори ден, госпожата помоли ако е възможно всички ние да бъдем винаги така задружни и да си помагаме взаимно, независимо дали става въпрос за подобен на нейния случай, но и за всякакви други неправди, на които ставаме свидетели. Живеем във време, в което притежаваме изключителната сила на мобилните технологии и интернет.

Единственото което се иска от нас е да не си мълчим, да проявяваме самоинициатива и да не сме безразлични! Ето че с едно видео, бърза реакция и хиляди съмишленици показахме, че нещата могат да се случват! Всичко зависи от нас! Или ще бъдем будно общество, или след 20-30 години ще сме само история..."
 

Източник: Блиц



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20313999
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930