Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2016 15:17 - Румен Радев категорично победи в първия дебат с Цецка Цачева
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 890 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 20.10.2016 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не Боксов двубой, а лекоатлетическо състезание в което категоричен победител беше Румен Радев. Това е изводът от първия дебат на кандидат президентите Румен Радев и Цецка Цачева. Ако нещо може да допълни горните изречения, то е че всеки въпрос беше като повод за заемането на нова позиция за нисък старт, а винаги, когато Цецка Цачева усещаше, че противникът й дръпва, тя опитваше да го спъне. Тоталната липса на вдъхновение и дърварското присъствие на мързелив бездарен чиновник струяха от думите и тона на Цецка Цачева и ако човек бе наблюдавал дебата без да знае кой кандидат от коя политическа сила е подкрепен, веднага би дал подкрепата си за генерала.

 

Докато Румен Радев отговаряше точно на зададените въпроси и критиките са основно за изчерпателността на отговорите, Цецка Цачева постоянно се опитваше да го уязви. Кандидатът на ГЕРБ често задаваше въпроси на опонента си с надежда, че ще го постави в неудобна ситуация и ще го подхлъзне да сгреши. Радев беше почти безупречен, а Цецка Цачева изглеждаше като човек, който е принуден да наблюдава как съперникът й се отдалечава.

Няколко пъти кандидатът на ГЕРБ опита дори да уязви Румен Радев, но след като опитът й се провали, тя дори припознаваше неговите тези. Такъв бе въпрос на чии партии ще разчита за кампанията си, Румен Радев обясни, че ще търси гласовете на всички българи, а няма да моли политическите партии за подкрепа. Това даде увереност на Цачева да упрекне генерала, че е несериозен политик, за разлика от нея, която работила с всички политически сили.

Този път председателят на парламента бе „шамаросана“ от генерала, който я упрекна, че изопачава думите му, защото той е описал кампанията си, а не поведението си като президент. Само секунди след това и Цецка Цачева започна да говори, че ще търси гласовете на всички българи.
image
Не е ясно обаче как точно смята да ги получи, след като в ефир цитира поговорката, че който не е бил социалист в 20-те си години няма сърце, но който остане социалист след 40-те си години няма мозък. Няма две мнения – това беше обида към всички хора със социални възгледи и всички трябва да са наясно, че това показва нефелността на Цачева за възгледите на голяма част от населението. Това е кандидат президентът на десните, който смята да третира останалите като безмозъчни и няма значение, как ще опитва да обяснява гафа си. Цачева трябва да се надява на силна консолидация в дясно, защото си изгори всички мостове към лявото пространство. Колкото и пи-арите й сега да организират мероприятия, в които да изглежда човечна.

Другото важно нещо, което трябва да се отчете е, че Цецка Цачева говореше като типичен чиновник и декламираше числа данни и заклинания за евроатлантически ценности. Последното обаче някак си олекна, защото и Радев спомена, че членството ни в европейския съюз и НАТО са безалтернативни. Отвъд това генералът даваше примери как управлението на ГЕРБ се проваля – в строителството на оградата по границата с Турция, в охраната на същата граница, във външната политика, в сферите отбрана и сигурност.

Неспособна да се противопостави с убедителен аргумент Цачева препращаше към партньорството на България и оценките на международните наблюдатели за работата, която България Вършела.

Нещо повече, Цецка Цачева в прав текст заяви, че човешките права на турските дисиденти, залавяни в България и търсещи убежище, нямат никакво значение, когато става дума за национална сигурност. Не стана ясно дали разбира сигурността като наведено положение спрямо Турция.

Слабо, Цецке. Генерал Радев щеше да те задмине с няколко обиколки, ако всеки въпрос не представляваше нов равен старт.

http://www.na-stenata.com/radev_wins_the_first_debate_vs_tzacheva/




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126153
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031