Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2016 14:33 - Социалистите развяха черно знаме в парламента: "Те поГЕРБаха България” (Видео)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.10.2016 14:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Бурен скандал се развихри в парламента, след острата декларация, която лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете от трибуната.

 

Изявлението на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна бе отговор на думите на премиера Бойко Борисов от вчера. След провала на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, с която кабинетът замени Ирина Бокова като българска кандидатура, Борисов заяви: "За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли".

 

Изказването на Нинова бе по повод създаването на временна анкетна комисия за проекта АЕЦ „Белене“, но тя рязко в движение актуализира темата и мина към Борисов.

 

"Щом ще се обиждаме на политическо минало, тогава трябва да е ясно, че Борисов е бил член на БКП. Не позволявайте това управление да продължава да отнема достойноството ни и да заличава нашата националност. Искам да се обърна към всички българи, независимо дали са сини, или червени: "Бъдете на първо място българи и се борете за правдата!", с изключително емоционален тон заяви Нинова. Тя призова правителството да подаде оставка.

 

Нинова не отмина и темата за избора на генерален секретар на ООН и замяната на официалната българска кандидатура Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Лидерът на БСП заяви категорично, че с това свое действие премиерът Бойко Борисов е предал България.

Г-н премиер, кои чужди държави ви наложиха Кристалина Георгиева и откога чужди държави с писма определят решенията на България? Защо други, уважаващи себе си и народите си премиери, не смениха кандидатите си“, попита Нинова и посочи, че след неговото предателство всеки българин, който има смелостта да му каже "Не", проявява не нахалство, а патриотизъм.

 

Ако основанието за оттеглянето, е комунистическо минало, вие г-н Борисов на какво основание управлявате държавата? На какво основание, ако комунистическото минало е важно, издигате друг човек с комунистическо минало - Кристалина Георгиева? На какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП?“, емоционално попита Нинова. По думите ѝ първо падение на едно човешко достойнство е да се отречеш от миналото си.

 

Тя припомни, че две седмици от „БСП лява България“ са изнесли информация, че правителството готви трайно заселване на бежанци, за да решава демографския проблем.

 

Хайде сега да видим кой лъже“, заяви Нинова. По думите ѝ на закрито заседание правителството на Бойко Борисов приема постановление, в което пише, че кметът на общината организира приемането и жилищното приемане на чужденеца и неговото семейство“, заяви Нинова.

 

Къде в националния бюджет сте предвидили да плащате осигуровките на българи, за да плащате на чужденци, попита по този повод Нинова.

 

Ще изнеса и още факти. България има намерение да реши демографската криза като заселваме трайно бежанци. Тези думи бяха казани първо от Кристалина Георгиева. Решението е прието и на заседание на Министерски съвет. На бежанците ще се плащат здравни осигуровки и детски надбавки. Това е недопустимо. Кога ще платите на милионите безработни българи здравните осигуровки? Питахте ли някой дали да водите тази политика, продължи Нинова.

 

Тук от ГЕРБ започнаха да подхвърлят реплики и да правят опити да прекъснат изказването на червената лидерка. Председателят на парламента Димитър Галвчев на няколко пъти направи забележки и призова за ред в залата.

 

Кулминацията беше достигната, когато на трибуната излезе депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който отговори на Нинова. "Поредната доза лъжи и измислици от страна на опозицията", започна той. Веднага от страна на БСП започнаха скандирания "Оставка" и тропане по банките.

Видимо изнервен Галвчев направи отново няколко забележки и предупреждения, но след като от БСП не спряха да скандират и тропат Главчев обяви: Прекратявам днешното пленарно заседание. Следващото ще се проведе сряда, от 9:00 часа и удари парламентарния звънец. Веднага след това Таско Ерменков и Желю Бойчев от БСП разпънаха знаме, на което пишеше " Те поГЕРБаха България".

 

В кулоарите на парламента от ГЕРБ коментираха ситуацията. Откакто г-жа Нинова е председател на партията, БСП всеки ден казва по една лъжа, обяви Цвета Караянчева. Днес бяха наговорени един куп лъжи. С навлизането в предизборна кампания, българските граждани ще стават свидетели на циркове от страна на БСП, с които от партията да привличат вниманието върху себе си. ГЕРБ няма алтернатива като управление, каза още тя. Учуден съм, че от опозицията сами се лишиха от правото си на парламентарен контрол, допълни я Димитър Главчев. Няма да допусна пленарната зала на българското Народно събрание да се превръща в цирк. Няколко пъти предупредих, че ще прекъсна заседанието, защото нямаше ред и условия за нормална работа в залата, разкри той.

 

Димитър Главчев ни изненада с това глупаво и страхливо решение за прекратяване на пленарното заседание, отговори Корнелия Нинова. За прекратеното заседание да обвинят г-н Главчев. Защо прекратява заседанието, някой да го е карал? Можехме да си продължим контрола, каза още тя.
 

 

Ето и пълният текст на декларацията  на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

 

Вчера се разбра, че с решението си да подмени кандидатурата на България за генерален-секретар на ООН, Бойко Борисов обслужи чужди интереси и предаде България. Нека видим как объркан в провала си самият той потвърди тези наши думи и се самоунищожи.

 

Първо каза: „Имахме информация, че Ирина Бокова ще получи вето”, „Получихме писма от други държави с искане за издигане и подкрепа на Кристалина Георгиева”.

Г-н премиер, кои чужди държави ви наложиха Кристалина Георгиева и от кога чужди държави с писма определят решенията на България?

 

Второ, което каза г-н Борисов: „Като видяхме, че Бокова няма шанс, решихме да я сменим”. Защо други уважаващи себе си и народите си премиери не смениха кандидатите си, въпреки че те нямат шанс, а единствено България стана за резил пред света?

Ако Бокова е оттеглена, защото има комунистическо минало, Борисов на какво основание управлява държавата?

 

Трето, „Ирина Бокова прояви нахалство и не се оттегли”. Г-н Борисов, след вчерашното предателство, всеки българин, който има смелостта да ви каже „Не” не е нахалник, а патриот.

Четвърто, „Няма да давам още 4 години на една комунистка”. Ако основанието за оттеглянето й е комунистическото минало, Вие, г-н Борисов, на какво основание управлявате държавата? Не сте ли били член на БКП и когато се е наложило да избирате между любомото Ви МВР и пожарната, или членството Ви в БКП, сте изоставили пожарната и МВР, за да останете партиен член?

 

На какво основание, ако комунистическото минало е важно, издигате друг човек с комунистическо минало - Кристалина Георгиева? На какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП. Първото падение на едно човешко достойнство е да се отречеш от миналото си, от семейството си, от рода си, от баща си. Който е направил тази първа крачка, ще направи и втората - да се отрече от историята и от родината си. Ето как става това в момента. Преди 2 седмици изнесохме информация, че правителството готви трайно заселване на бежанци в България, за да решава демографския ни проблем. За първи път това изречение беше произнесено от Кристалина Георгиева.

 

Зададохме въпроси кой го реши, кога, къде, защо? Тогава скочиха от ГЕРБ и сега също казват: „Това не е истина”, а мен лично нарекохте лъжкиня. Хайде сега да видим, кой лъже?

Уважаеми българи, към вас се обръщаме,

На 12.08.2016 г., на закрито заседание, може би, за да го скрият от вас, правителството на Бойко Борисов приема постановление 208. В него пише, че кметът на общината: организира приемането и жилищното настаняване на чужденеца и неговото семейство, предоставя материална или финансова помощ за посрещане на основни битови нужди на чужденеца и неговото семейство, вписва го в регистъра на населението на Република България, подава заявление за издаване на български лични документи,  избира му личен лекар, регистрира го в бюрото по труда, осигурява задължителна предучилищна подготовка на децата и задължително училищно обучение на учениците, заплаща здравни осигуровки, за всяко лице, за което има споразумение за интеграция, организира му обучение по български и му предоставя месечна помощ за деца, записани в подготвителни групи.

 

Когато попитахме г-н Горанов писмено, предвидени ли са в българския  бюджет средства за тези разходи, писменият му отговор беше пълна лъжа. В него се казва, че в централния бюджет на държавата няма  разчетени средства за същите тези мерки. Само че в постановлението на МС пише, че парите ще дойдат  от европейски фондове и национално финансиране. Това ли са ви 160 млн. европейски фондове, с които се гордеете, платени на България, за да ни превърнат в бежански лагер? Къде в националния бюджет сте предвидили да плащате здравни осигуровки на българските безработни, за да плащате на чужденците? Къде са равните права на българските граждани с бежанците?

Вчера питахме г-жа Бъчварова и тя ни казва, че целият този процес в рамките на две години ще бъде финансиран от ЕК достатъчно добре. „Това е общата европейска политика”, каза вицепремиерът на България.

 

Уважаваме европейските и евроатлантическите ценности, но над общата европейска политика поставяме България

Уважаваме европейските и евроатлантическите ценности. Бъдещето на България е в европейското семейство, но над общата европейска политика поставяме България, българския национален интерес и защитата на правата на българските граждани.

Когато взимахте това решение, господа управляващи, питахте ли българския народ дали е съгласен? Питахте ли поне тези, които са гласували за вас да ви изпратят тук? Защото никой не може да говори от името на целия народ. Дали са ви пратили, за да приемате такива решения - да подменяте националната идентичност, да решавате демографската криза с трайно заселване на бежанци? Питахте ли народа си и тези, които са ви изпратили тук?

Не искам и аз да говоря от името на целия народ, говоря от името на тези над половин милион българи, които са изпратили БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тук да ги представлява. Ние не искаме такава политика и ще й се противопоставим.

 

Макар да не мога да говоря от името на целия народ, се обръщаме към целия народ от името на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Не позволявайте това управление да продължава да отнема достойнството ни и да заличава нашата националност. Българи, каквито и да сте – червени, сини или неутрални,  дошъл е моментът да бъдем българи. Не давайте България!

 


Социалистите развяха черно знаме в парламента, Корнелия Нинова поиска оставки




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20313466
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930