Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2016 16:18 - Управниците признаха, че милионите от ЕС са за заселване на нелегални пришълци
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 526 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Таско Ерменков: Управниците признаха, че милионите от ЕС са за заселване на бежанци у нас

„В пленарната зала вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди страховете на БСП, че 160 млн. евро отпуснати от ЕС, с които така се хвали правителството на Борисов, ще бъдат изхарчени в голяма степен за осигуряване на жилища за бежанци в българските общини”. Това заяви пред медиите в НС народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков.

„Бяхме притеснени от постановление на МС, с което се е приела наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумения за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила”, обясни социалистът.

Той поясни, че в наредбата е записано: осигуряване на жилищно настаняване; записване в детска градина или общинско училище на деца, подлежащи на задължителна предучилищна и училищна подготовка; провеждане на обучение на български език; здравно осигуряване и обслужване; професионално ориентиране и включване в обучение на възрастни; включване в програми за заетост и обучение.

Социалистът допълни, че освен всичко друго кметовете са задължени да осигуряват на съответните чужденци и избор на личен лекар, достъп до други административни услуги, заплащане на здравни осигуровки, на всяко лице, за което е сключено споразумение за интеграция.

Ерменков заяви, че би било прекрасно ако това се отнасяше за български млади семейства, безработни, тези които държат на България и на които ще разчитаме за в бъдеще и искаме да задържим тук.

„Всичко това обаче се отнася за настаняване на лицата, които са получили закрила, това са разходи за мигранти в общини, където ще решаваме демографския проблем чрез заселване на лица, част от които може и да са бежанци, но в статистиката се вижда че по-скоро са икономически емигранти и не са допринесли с нищо за България”, заяви депутатът от левицата.

„Борисов и правителството защитават българските интереси, работи за бъдещето на българския народ, проявява грижа за българската младеж или обслужва западно европейски интереси, които искат да превърнат България в един голям бежански лагер?”, попита Ерменков.

„Бъчварова най-накрая изплю камъчето – в българските общини ще бъдат настанявани бежанци”. Заяви секретарят по законодателството на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов. Той бе категоричен, че приетата наредба е пагубна за България и трябва незабавно да бъде отменена.

„Бъчварова не каза и нито дума за българската позиция и какви мерки ще бъдат приети по отношение на Дъблинскския регламент”, заяви депутатът от левицата Иван Иванов.

Той обясни, че според този регламент страната ни е длъжна да приеме всички бежанци, които са минали през българска територия и са били регистрирани тук, ако страните, в които са стигнали решат да ги върнат.

„От думите на вицепремиера стана ясно, че очакваме голям брой от тези хора да бъдат върнати у нас”, каза още той. / ГЛАСОВЕ




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. nadzambunata - Срам и позор!
05.10.2016 16:24
СРАМ И ПОЗОР! Криеха и лъжеха досега! Нещастна климактеричка!
цитирай
2. varg1 - Гласувайте
05.10.2016 16:27
за майката на нацията тя щяла да ги кърми всичките.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135881
Постинги: 18643
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031